Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum suyunu komple doldurup uygun ısıya getirmek

zeki52

Elmas 5 Üye
Arkadaşlar konuyu nereye acacagımı bilemedigim için genel bölümüne acyım yanlış ise moderator arkadaslarımız düzeltebilirler.

Benim sorum şu şekilde. Şimdi yeni akvaryumuma geçiş için ekipmanlarımı tamamladım. Fakat elimde 1 tane ısıtıcı var yeni akvaryuma takıcam ve ısınmasını beklicem ama bu sırada kapluşu nerede tutacagımı bilemiyorum. 90 litre su ne kadar sürede ısınır 100watt ısıtıcı ile ? suyu kaynatım dokuyum dicem ama 90 litre suyu ıstına kadar koydugum diger su sogur zaten. Ne yapacagımı bilemedim size sormak istedim yardımınızı bekliyorum ?

RE: Nasıl yapayım ?

Bi şiseyi sıcak suyla doldur kapluşları bekleteceğin suyun içine koy akvaryumdaki su olması gereken sıcaklığa gelene kadar suyu ısıtarak işlemi tekrar edebilirsin.

Cvp: Nasıl yapayım ?

yazıyı yazdıktan sonra aklıma şöyle bir şey geldi. 25-30 dakikada bir sıcak su eklicem. Bu şekilde suyu sıcak tutucam. Olur sanırım bu şekilde.

Hayir oyle yapmayin. Birisi boyle yapti ve kaplusu soka girdi. Ve tabi son ölum :(

Evet ani su sıcaklığı değişimi zararlı benim dediğim yöntem en sağlıklısı şuanda

100 watt ısıtıcıyla akvaryum suyunun ideal sıcaklığa ulaşmasını beklemek çok uzun sürer hele kışın ev soğuk olduğu zaman 1 saati geçebilir. Onun yerine akvaryuma su doldurup önceden elektrikli ısıtıcıda ısttığın sıcak suyu ekle. Akvaryum termometresi uygun ısıya gelene kadar sıcak su ekleyerek kısa yoldan istenilen sıcaklığa ulaşabilirsin. Daha sonra kaplumbağayı içine koyarsın. Ben suyu değiştireceğim zaman böyle yapıyorum hiç bi sorun yaşamadım. Ama sıcak suyu akvrayuma yavaşça dökmelisin çünkü çok ani ısı değişimi akvaryum camını çatlatabilir.

4 tane çaydanlıkta su kaybatıcam 8-10 litre filan yapar. Şu an büyük akvaryumumda 55 litre filan su var bunun üzerine 10 litre kaynar su koysam hemen hemen dengeler sanırım termometre ilede ölçücem bakalım bu aksam 9 gibi geçmiş olucam yeni akvaryumuma.

Bende geçen doldurduğumda law ın bahsettiği bu yöntemi yapmıştım. Hızla halloluyor. Isıtıcıdan uzaktan döküp derece ile 10 dk sonra kontrol et Zeki. Bence söylediğin miktarla zaten anında uygun ısıyı yakalarsın.

Cvp: Akvaryum suyunu komple doldurup uygun ısıya getirmek

ben akvaryumu 3/4 kadar soğuk su doldurdum. arkasından ısıtıcıyı çalıştırdım. sonra maşrapa ile musluktan sıcak suyu doldurdum. dereceyi kontrol ederek. sıcak suya devam ettim. 1,5 saat civarı tamam oldu. benimki 220 litre civarı idi, seninki daha kısa sürer. kaplumbağaları koydum ve ısıtıcının istediğim ısıya uygun olduğu noktaya ayarladım. hayvanlar o sırada leğende akvaryumun eski suyu içinde ve pencereden ısı alacak şekilde durdular böylece su ısısı dengede kaldı. öğle civarı yaparsan bu şekilde ısıtıcıyı da akvaryuma koyarsın. yalnız dikkat et hayvanları bıraktığın su akvaryumdakinden sıcak olmasın. ben 27 dereceye sabitledim.

yeni bir derece aldım. eski derecem suyun sıcaklıgını 26 gostgerıyordu bu yenı aldıgım 22 gosterıyordu anlamadım nıye boyle bir fark var aralarında acaba. hangısı bozukdu. yeni aldıgımda sorun var sanırım cunku ısıtıcı ayarı 26 dayken eskısı 26 gosterıyordu yenısı 22. simdi 30 a cıkarttım ısıtıcıyı yeni derece anca 25 gosterıyor

cam dışına yapıştırılan şerit derecedense iç derece daha sağlıklı ölçer; şerit derece güneş ışığına veya başka bir ısıya maruz kaldığında o ısıyı algılar. ikincisi iç derece su ısıtıcısından en uzak köşeye konumlandırılmalı ki akvaryumun net ısısı belli olsun. bu konuda en iyisi cıvalı cam derecedir. hangisi doğru diye bakmak istersen evde sizin kullandığınız bir dereceyi suya atıp hangisi hatalı öğrenebilirsin. sonrasında iyice yıkamayı unutma bazen ağıza da sokulup ölçüm yapılıyor.

Geri