Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum temizleme

memolik12

Gümüş 4 Üye
Katılım
28 Tem 2012
Mesajlar
149
Arkadaşlar ben 100l bir akvaryum aldım fakat suyunu temezlemem gerek.Ama akvaryum 100l(bir insan kilosu)nası temizliyebilirm.Yorumlarınızı bekliyorum:D
 
Cvp: Akvaryum temizleme

Bir dip sifonu edinerek başlayın işe.
Su değişimlerini dipten çekeceğiniz su ile haftalık %20 değişim ile yapmanızı öneririm.
En sağlıklı su temizliği bu şekilde oluyor :)
 
Cvp: Akvaryum temizleme

Güçlü bir filtrasyon sistemi ile gerekli temizliği sağlayabilirsin.
 
Cvp: Akvaryum temizleme

o sorun bendede var dip temizliğini yaptım sifonla eksilen suyu tekrar ekledim amonyak patlaması oldu koyamadım kaplumbağaları bekledim düzelmedi 3 gün sonra biraz daha düzgündü suyun rengi koydum ama içim pek rahat değil zeminde taş var bakıyorum üstleri pislik olmuş sifon olayını nasıl yapmalıyım yada farklı bir sorunmu var geçen hafta filtreyide komple temizledim ama yeterli olmadı gibi geldi
 
Cvp: Akvaryum temizleme

Malzemelerin her ay temizlenmesine gerek yok. Filtrelenen su zaten uygun değerlerde olur. Dip çekimi ile su değişimi yapmak kafi. Genel temizlikte her şeyi çıkartıp sıcak su ile yıkaman gerekir. Bakteri üreme durumu şüphesi varsa tuzlu su uygulaması gerekir.
 
Cvp: Akvaryum temizleme

kir gözlemlediğin ekipmanları gerekirse diş fırçası veya bulaşık süngeri ile yıkayabilirsin. ince kumu çıkarıp yıkamana gerek yok dip sifonu ile üzerindeki kirler alındımı tamamdır. mantar oluşumu durumunda çıkarıp ayrı bir kapta sıcak su ile bir iki defa yıkadıktan sonra iki gün kaya tuzunda beklet ve ara ara karıştır. bunu ayrıca akvaryumda da uygulayacaksın. bu olasılık akvaryuma yeni koyduğun bir ürünün tam dezenfekte olmadığında görülür.
 
Cvp: Akvaryum temizleme

kum görsellik yanında hayvan içinde ihtiyaçtır. bu sayede sert yem yediğinde bu kumdan yiyerek midesinde parçalaması kolay oluyor. bağırsakta parazit varsa onun sökülmesini sağlıyor. alt bağa ve deri kaşınmalarında gerek sürtünme gerek eşelenme sayesinde deriden kurtulması kolaylaşıyor. yavru iken değil ama deri dökme arifesinde kum olması özellikle 0.5-1 mm kalınlığında silis kum olması faydalıdır. dipte dolaşmasında etkendir. yem, yiyecek arama uğruna gezinip araştırıp vakit geçirir.
 
Geri
Üst