Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum temizliği

silver_orca

Yeni Üye
İki adet kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Gün içinde çok dolu oluyorum ve akvaryumun temizliği benim için işkence gibi
1000005201.jpg
geliyor. Çok fazla da kokuyor. Bu durum için önerileriniz var mıdır? İç filtre kullanıyorum.Bir de akvaryumu büyüyünce de kullanabilecekleri bir akvaryum istiyorum, ideal boyut nedir?(kaplumbağaların kabuk boyutları 8 ve 9 cm)

Akvaryum ufak ve su az bu da çabuk kirlenmesine neden oluyor. Düzenli temizlenmezse idrara bağlı amonyak hayvanları zehirler.

Ömürlükte 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Üstte sınır yok ama kalınlık artacak daha güçlü ekipmanlar gerekeceği için maliyet artacaktır.

Akvaryumu alana kadar suyu yarısına kadar doldurun. Hayvanlar yüzsün. Çok su kirlenme süresini uzatır.

Hatta kuru alan çevresine dışarıdan paket bandı ve mukavva karton ile çerçeve yaparsanız suyu daha da yükseltebilirsiniz.

Tabana silis kum alın. Hayvanlar eşelenip vakit geçirsin.

Geri