Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum temizlik

banyoterligi

Bordo Bereli
Arkadaşlar bir arkadaştan alcağım akvaryumda hafif kireçler vs var. 2 yıldırda kullanılmamış akvaryumlar. İlk günkü gibi nasıl parıl parıl, kireçsiz vs yapabilirim?

Cvp: Akvaryum temizlik

Akvaryumun içine kaynar değil ama sıcak su doldurun ( elinizin dayanabileceği şekilde) sonra bulaşık deterjanlı süngerle iyice yıkayın camını.. ben öyle yapmıştım. eğer camların birleşim kısmında kir kaldıysa oralarını da kulak çubuğuyla temizleyebilirsiniz :)

Kireç temizliği zor maalesef.Kesin çözüm jiletle kazımak ama camı çizmeden.
Ben ne şartla olursa olsun akvaryuma deterjan değmesi taraftarı değilim.

Bulaşık telleri ile çok sert bastırmadan temizlenebiliyor.Genelde kendi akvaryum camlarımı bu şekilde temizliyorum.

Ben de önceleri sabunla temizlemiştim ancak daha sonra köpürmeler görmüştüm. Sabun ya da deterjan kullanmak zaten yararlı bakteriler için de iyi değil. Üstteki yorumda belirtildiği gibi yapabilirsin. Ben öyle yapıyorum.

Arkadaşlar içi su dolu değil, yani yeni gelicek akvaryum ama baktığım kadarıyla kirecler falan mevcut. O sebeple soruyorum. Birde akvaryumun ömrü ne kadardır? Bu akvaryum 2 senedir kullanılmamış ve 2 senedir de aktif kullanılmış. Burdaki camcılara guvenemıyorum.

yapı marketlerde satılıyor bu jiletler. daha sonra scotch bride süngerin hassas olanlarından alıp deterjansız, sabunsuz uygulayın diğer elinizlede camın diğer tarafından dengeli şekilde bastırın ki içten bastırarak yaptığınız uygulama yüzünden akvaryum kenarlarından açma yapmasın.

Bana göre akvaryum Dikkatli kullanılırsa ömür boyu bile kullanılır. akvaryum silikonu alıp silikonlar eğer eskidiyse yenilemende fayda var sağlamlaştırmış olursun.Ben Akvaryumdaki kireçi jiletle çıkarıyorum bunu haftada bir yapıyorum çünkü çok fazla kireçleniyor o sırada kireçin suya karışmasına izin vermiyorum buna dikkat etmelisin tabi suyun kireçliyse.

Geri