Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum üstünde yağlanma

zgzoid

Altın 2 Üye
Akvaryumun su üstünde yağlanma oluyor. Kıvırcık veriyorum ondan sonra daha çok oluyor.Sizce ondan mıdır?

Cvp: Akvaryum üstünde yağlanma

mesut bildiğim kadarıyla o yağlanmaya tek sebep D3 vitaminidir. yaprağı attığında çevrede dağınık olan damla varsa yaprak yüzeyde yüzdüğü için ona tutunuyor olabilir.

Kıvırcığı iyi yıkıyormusunuz?

bir de akvaryumun olduğu yerde deodorant,parfüm, oda spreyi vs. sıkıyor musunuz?

Cem Bey, ayrıca d3 vermiyorum.
Emre Bey, normal yıkıyorum.
Yiğit Bey, bişey sıkmıyoruz.

kıvırcığı iyi yıka yağlıysa olabilir d3 veriyorsan elinde yedir

Akvaryumda kök var mı?

eğer et , balık gibi bir şey veriyorsan ondan dolayı oluyor olabilir

Bakteri kolonileşmesi veya mantar nedeniyle de su üstünde yağlanma olabileceğine dair forumlarda çok sayıda bilgi görmüştüm.

Ağaç yok. İpek yapraklı bitki var. Bir de içinden geçtikleri bişey var ama kök dediğiniz o mu?

Doğal kök değil sanırım. Yapay bir ürün bu kadar etkilememeli. Bence suyu değiştirip o malzemeyi çıkararak bir değerlendirme yapmalı. Kullanılan yemler nedir? İpek doğru bir noktaya değinmiş.

Reptomin+karides+arada kıvırcık. Yağlanma yeni oldu ama...

forumlarda gördükleriniz doğrudur, eğer su yüzeyinde sirkülasyon yoksa bakteriler kolonileşecektir ve bu yağ gibi bir tabaka oluşturur, önüne geçmenin en kolay yolu su yüzeyini hareketlendirmek, filtrenin şelale aparatını bu iş için kullanabilirsiniz, eğer su yüzeyinde hareketlilik istemiyorsanız "surface skimmer" adı altında satılan ürünleri dış filtreniz ile kombine olarak kullanabilirsiniz.

Aksine dalga motoru var. Yağlı tabaka dönüp duruyor:)

benim aldığım tetratec ex 1200'de incelemiştim borular rahat girsin diye filtrenin üst boru deliklerinin çevresini gres gibi bir yağla yağlamışlardı.

mesut senden habersiz bir şey veren oldu mu ? yada kıvırcığın üstüne birşey dökülmüş olabilir mi ? bunu senin takip etmen gerekiyor anlaşılan. sefanın dediği gibi birşeyde olabilir. ama bu benim başıma gelmediği için bilemiyeceğim. polyester bir süs de olabilir.

zgzoid' Alıntı:
Aksine dalga motoru var. Yağlı tabaka dönüp duruyor:)

dostum dalga motorunun su veren yeri suyun içinde mi yoksa dışında mı?

Dalga içinde. Cem Bey kıvırcıktan sonra oldu. Ancak diğer konularda nitrat patlaması, bakteri oluşumu, yemden gibi diğer seçeneklerde söyleniyor. Nasıl tesbit edeceğiz?

mesut aklıma gelen filtre veya dalga motorunun bütün aksamlarına bakman ve temizlemen içlerinde pislikten doğan mayalanma olabilir. bu da tam kıvırcığı attığın zamana denk gelmiş olabilir. suyuda bir miktarda olsa yenilemek şart gözüküyor.

dalga motorunun su veren kısmı su seviyesinin altındaysa oluşan sirkülasyon bizim istediğimiz türde değildir, çıkan suyun su seviyesinin üstünden yeni su gibi gelmesi lazım. Ayrıca şelale aparatı demiştim demin ki yorumda, sizce dalga motoru ile şelale aparatı aynı şey mi gibi gözüküyor?

şu şekilde ayarlayın:

mailto:/img168/6244/dsc00119rz6.jpg

Cem Bey, yarın dip çekimi yapacam. Tekrar gözlem yapacağım. diğer konuma da bir el atsanız siz ve Emre Bey:)

anarxia' Alıntı:
dalga motorunun su veren kısmı su seviyesinin altındaysa oluşan sirkülasyon bizim istediğimiz türde değildir, çıkan suyun su seviyesinin üstünden yeni su gibi gelmesi lazım. Ayrıca şelale aparatı demiştim demin ki yorumda, sizce dalga motoru ile şelale aparatı aynı şey mi gibi gözüküyor?

şu şekilde ayarlayın:

mailto:/img168/6244/dsc00119rz6.jpg

Sirkülasyon deyince dalga motorundan bahsettim. Bahsettiğiniz aparat hem gözeneklerin tıkanması hem de gürültü açısından kullanışlı değil.

Geri