Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum uygun olur sanırım ?

ShaF_cK

As 3 Üye
m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=167526118

Çorlu da satılmakta. Bana yakın Silivri ye 45 dk gidip alma imkanı bulabilirim ama anca ağustos ayında. Ağustos ayında tekrar irtibata geçeceğim duruyorsa almaya çalışacağım. Aradı satan kişi sordum kayıt kuşak cam kalınlıgı dıyerekten. Kayıt kusak alt ve ustte bulunmakta. Mobılyalı ve sumplu ıcınde motoru var. Cam kalınlıgı 10 mm. Son oluru filan onu ağustosta dusunecegız ınsallah kalırsa. Şimdi sorum şu oluyor uygun mudur yeterli midir vs vs vs her açıdan yorum bekliyorum :)

Şafak bunu kaçırma. Gerekirse ön ödeme yap. Yalnız en az iki babayiğit bulup taşıtmak gerek ve bir araba.

İki hayvan için fazlasıyla yeter

Abi deme öyle zaten zor duruyorum da şuan onu burdan yönetemem herkesin kendince işleri var adama dedim ağustosun ilk haftasında eğer satmamışsanız alabilirim zaten silivrideyim yakın dedim tamam o zaman dedi. Nette de pek ilgilenmiyor adama şimdi sakla derim sonrasında elimde para olmaz sıkıntı olur o yüzden mecbur beklicez :/

Bu olmazsa eğer kız arkadaşımda da 132*52*?. Balık beslıyorlardı smdı balıkları yok. Yukseklıgı ve cam kalınlıgını demedi sadece uzunlugu genıslıgını sormustum en kötü bu olacak

Cvp: Akvaryum uygun olur sanırım ?

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-mobilyali-akvaryum-120-55-60cm-7040-cm-samli-akvaryum-167526118/detay

pc den şimdi girdim de link açılmadı yorumlamak isteyen arkadaşlar için tekrardan paylaşayım.

Şafak çok iyi bir fırsat, büyüklük mobilyalı olması sump sistem çok uygun fiyat bence birşekilde kaçırma. Gerçi diğeride ölçü bakımından daha büyük sanırım ama balık akvaryumu olduğu için cam kalınlığını kesinleştir.

Bu akvaryum da balık akvaryumu da siteden yazmıştım aradı cevapladı sağolsun da şuan Rize'de olduğum için bir şey yapamıyorum. Mecbur Ağustos ayını bekleyeceğim ki anca gidebileyim birde onu ordan taşıyıp getirme işlemi var onu da sonrasında düşünmem lazım tabi :)
Ara ara bakıyorum siteyede bunu gördüm sadece dolap fiyatına ya da sadece cama cam akvaryum fiyatına tam istediğim sistem keşke İstanbulda olabilseydim o zaman hemen halletme imkanım olabilirdi :/

Ben kız arkadaşından alacağın akvaryumun cam kalınlığından bahsettim.

Biliyorum bu da balık akvaryumu o da balık akvaryumu pek fazla fark olacağını zannetmiyorum amacıyla demiştim :)

İkinci el akvaryumları alır almaz ilk iş boşken sızdırma durumu için su testi yapmak gerekir. Bunu unutma Şafak. Gerçekten uygunmuş.

Aynen abi çok iyi sistemde işte :/ biliyorum abi benim bu akvaryumda tanıdıktan geldi onu bile suyu doldurdum sonra sızdırmadı ama yinede silikon çektim tekrar akvaryum silikonu ile sonra tekrar su :)

Silikon en azindan 1 hafta beklemeli yoksa esprisi kalmaz

2 gün mü ne beklemişti sanırım şuana kadarda soyulma filan yapmadı

Soyulma olmaz ama sertleşmezde.

valla abi şuana kadar bir sıkıntı olmadı 1-2 günde kalsa bazen esprisi olabiliyor sanırm :)

Silikon çekmen tabi gene iyidir ama eğer akvaryumu dağıtıp eskileri temizlemeden olumlu etkisi çok çok az. Duvardaki eski boyayı atıp yeni astar atmadan yapılan üste boya gibi olur.

abi önceden de kullanıldığı ve tanıdık olduğu için ben her ihtimale karşı ufakta olsa bir sızdırma olduysa diyerekten elimde değmişken yapayım diye yapmıştım :)

Tanıdık olduğu için güven sorunu olmaz tabi. Ancak kullanılmış üründe sızdırma taşıma esnasında kasılma vs olmadıysa silikon sertleşmesi yani ömrünü tamamlamasından kaynaklı olur. Buda hem malzemeye hemde ilk silikonlama tekniğine göre değişir. Tüm akvaryumlar için geçerli. Sağlam kalırsa hepimiz akvaryumun silikonlarını bir gün yenileyeceğiz yda yenileteceğiz. Yaptığının zararı yok tabi.

Geri