Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum ve Ekstralar

raimai

Yeni Üye
Katılım
24 Kas 2015
Mesajlar
14
Merhabalar,

20 Litre akvaryum, filtre, ısıtıcı mevcut elimde. 2 adet sarı yanaklı yavru kaplumbağa alacağım. Daha doğrusu birkaç güne elime ulaşır, arkadaşıma siparişi verdim.

Raffy P, Raffy I ve Raffy Mineral ile 10 kg dere kumu siparişi verdim. Kum siparişini sormadan vermek istemedim ama toplu sipariş yaptığım için onu da aldım, umarım eksik ya da fazla değildir.

Kuru alanı kendi imkanlarım ile yapmak istiyorum, çünkü bütçemi şu an için zorlar. 

Sormak istediğim şey ekstradan yapmam gereken şeyler nedir? Kuru alan hakkında önerileriniz ne olur? 

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
 
Cvp: Akvaryum ve Ekstralar

dere kumu sadece yerli tür olan çizgili de kullanılıyor. res ve alt türlerinde silis kum kullanıyoruz.
mailto:/Product/vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm-/JPM013104

20 litrelik akvaryum ancak bahara kadar götürür ki o da zorlar. en az 100 litre su alan akvaryum iki seneye yakın götürür. almışken 80*30*40h veya bir kaç cm daha üstü bir akvaryum iyi olur. ömürlükte ise 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığı gerekli.

sera raffy P içindeki kırmızılar mineral yemdir. mineral yemi açmadan evvel o kırmızıları ayırıp verirsin. normalde haftada bir gün iki öğün verilir ama kış ve hayvanlar küçük olduğuna ve yüksek oranda enerji harcadıklarına göre 8 cm kabuk boyuna kadar sabah akşam iki öğün vereceksin. minerali haftada 3 öğün verirsin. günlük toplam kafa hacmi kadar olacak. kıştan çıktığımızda haftada iki öğün yaparsın.

filtre, su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan olması gerekenler. kuru alan için kuru alan bölümü ve akvaryum paludaryum atölyesindeki konuları inceleyebilirsin. el yapımı kuru alanlar mevcut.

ayrıca konu başlıkları içindeki öne çıkan konular bölümlerindeki konuları da incelemen iyi olur. bunlar önemli bilgiler içerir. özellikle "bakım" "temizlik" ve "aksesuar ve ekipmanlar" bölümündeki alt başlıkları.
 
Cvp: Akvaryum ve Ekstralar

Merhaba cem bey,

Ben dere kumu siparişi verdim gün içinde, bir arkadaşımın söylemi üzerine. Şimdi onu kullanamaz mıyım? Büyük sıkıntı yaşatır mı? İptal etme şansım yok gibi siparişimi. Eğer edebilirsem silis kum alırım, ama en azından bir süre dere kumuyla idare edebilir miyim ne dersiniz?
 
Dere kumu iri taneli ise içine pislik girerek kulak ve göz enfeksiyonuna neden olan zararlı bakterilerin üremesine neden olur. 1 mm'den ufak çapta ve sivri kenarlı olmamalı. Mesela quartz kum sivridir. O da uygun değil. Eğer iri taneli ise kullanma.

Silis ağır ve ince kumdur belli bir boya geldiklerinde sert yemlerden kaynaklı hazımsızlık ve boşaltım sistemindeki parazitleri atmak için yerler. Ayrıca bacaklardaki deri değişimlerinde sürtünerek kolayca atarlar.


Kumu çok iyi steril et. Mantar bulaşması genelde kumla bulaşıyor
 
Cvp: Akvaryum ve Ekstralar

Anladım cem hocam, teşekkür ederim.

Silis kum siparişini verdim, ayrıca evdeki akvaryumun boyutlarındaki bir plastik kutu ile de kuru alan çalışmasına başlayacağım. Akvaryum silikonu sipariş verdim, onun kuru alan kısmına beyaz çakıl taşları yapıştıracağım, böylece daha estetik ve kaplumbağalar için de daha güzel bir doğal ortam oluşur düşüncesindeyim.
 
Cvp: Akvaryum ve Ekstralar

taş döşemeden evvel taşın yapacağı ağırlığı da göz önünde bulundur ve sağa sola kaymayacak biçimde sabitlenecek şekilde ayarla; olur da akvaryum içine kayarsa kaplumbağalar altında kalmasın. çıkamayıp boğulabilirler.
 
Cvp: Akvaryum ve Ekstralar

Kuru alanı; taşları yapıştırdıktan sonra sabitleyeğim akvaryum kenarlarına, böylece düşme kayma gibi sıkıntıları da önlemiş olurum hocam.
 
Cvp: Akvaryum ve Ekstralar

Silis kum geldi, 6 paket aldım 5ini açtım ve bir kaba koyup biraz yıkadım, 2-3 saat suda bekletip sonra tekrar yıkama işlemi yapacağım cem hocam.
 
Bir küçük leğende elini yakmayacak suda sürekli mıncıklayarak karıştır. Toz ve bulanıklık gidene kadar leğene suyu doldur boşalt. Bu bitince içine kaynar su döküp kaşık ile karıştırma yaptıktan sonra soğuyana kadar bekle. Bu süreçte varsa 3 damla metilen mavisi damlat. Soğuduktan sonra son bir su ile durulama yapıp akvaryuma yavaşça boşaltırsın.

Suda bulanıklık yine de olacaktır. Filtre 24 saatte bu bulanıklığı alır. Arada filtreye takılan toz tortuyu çıkarıp temizlersin. Çıkarırken suya tekrar dökülmemesi için altına maşrapa geçirerek çıkarman iyi olur.

Bulanıklık süresini azaltmak için akvaryum suyunu bir miktar alıp aynı ısıdaki suyu yavaşça dökersin.
 
Cvp: Akvaryum ve Ekstralar

Anladım hocam teşekkür ederim.

Bu metilen mavisi'ni tam olarak nasıl kullanmam gerek ne faidesini görürüm, henüz almadım ama duruma göre alabilirim.
 
Metilen mavisi sudaki zararlı ve zararsız her bakteriyel oluşumu öldürür. Amonyak zehirlenmesinde endikedir. Akvaryuma konan her ürünü koymadan evvel steril etmede de kullanırız. Alkol bazlı olduğu için sakinleştirici ve stres alma özelliği de vardır. Yalnız balıklara özgü olduğu için kaplumbağalarda balıklar kadar kullanmıyoruz. Hayvanlarda enfeksiyon yoksa her su yenileme sonrası iki damla damlatırsın. Yalnız çok mavi olmasın su ile seyreltirsin.

Bir diğer durum dış filtre yada sump olan sistemlerde kullanmıyoruz. Bu filtrelerde biolojik döngü yapan bakteriler vardır. Bunları öldürür.

Bunda en iyisi deep fix metilen mavisi yeni adıyla dezopur arkasından contra-ichtyo ve bio-ichtyo gelir.
 
Cvp: Akvaryum ve Ekstralar

Teşekkür ederim bilgilendirme için hocam, ileri bir vakitte o ürünü de sipariş ederim, ve dediğiniz periyotlarda kullanırım.
Akvaryumun durumunu da bu konudan güncellemeye devam edeceğim, kuru alan yapımına başladım, akvaryum silikonum gelince de tamamlanacak.
 
Cvp: Akvaryum ve Ekstralar

Cem hocam,

Kaplumbagalarım geldi, dün akşamdan beridir akvaryumdalar, ısıtıcı ve filtre çalışıyor kuru alanda gayet iyi bir şekilde kurulu. Fakat yemlerini yemiyorlar, ve genel olarak filtrenin üstünü kuru alan olarak kullanıyorlar. Sizce adapte sürecinden ötürü mü böyledir?
 
Başka ortamdan gelen canlılarda adaptasyon güçlüğü olur. Yeni ortama alışırlarken çekingenliğe bağlı güvenli olan sudan çıkmama ve iştahsızlık görülür. İştahsızlık bir iki günden 15 güne kadar sürer. Tek yaşayan hayvanlarda bu süreç daha fazla sürüyor.

Bu durum hayvanlar hasta değilse normal. Her gün bir iki yemi sularına at. El ile uzatma hayvanlar alıştıktan sonra elden yem verebilirsin. Akvaryum civarında fazla gözükme önce akvaryuma alışsınlar sonra sana. Bu süreçte ani hareketlerden de kaçın.

Kuru alana çıkmaları içinde şimdilik ampulü rampaya doğru konumlandır. Kuru alanın ne olduğunu gelen ısı ile anlasınlar.
 
Cvp: Akvaryum ve Ekstralar

Anladım hocam, dediklerinizi uygulayacağım teşekkür ederim.
 
Geri
Üst