Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum vs.

Gremory

Bronz 2 Üye
Merhaba arkadaşlar bundan yaklaşık 3 ay önce aldığım kerattayla devam ediyorum ilk başlarda ölüm kabındaydı daha sonra kendim yaptırdığım akvaryuma aldım daha sonra 2-3 malzemesini aldım ama hala eksiğim var ve bazı sorularım var hepsini bu başlık altında sormak istiyorum.

İlk olarak yaptırdığım akvaryumun ölçüleri 80*30*30 bir akvaryum bunun camlarını kendim bedavaya aldım sadece 5tl ye camları yapıştırmak için silikon aldım yani bedavaya geldi diyebiliriz fakat ben bunu kendim birleştirdiğim için silikon izleri var bunları nasıl geçirebilirim yani tertemiz bir yüzey olsun istiyorum.

İkinci olarak şuanlık ısıtıcısı kuru alan gibi bir yer iç filtresi ve yeni alacağım ısıtıcı lamba ve şimdi ben gördüğüm kadarıyla iç filtremi turşu bidonundan dış filtre yapıcam çalışmalara başladım sonucunu atacağım resim olarak.

Üçüncü olarak kuru alan sorunum hala devam ediyor resimdeki gibi camdan kuru alan yaptırdım fakat suya nasıl bir merdiven koyacağımı hala bulamadım o suyun içindeki kuru alanın bir yerini kesip cam kuru alanın altına merdiven olarak yapıştırmak istiyorum olur mu acaba çıkmada sorun yaşamaz dimi ?

Dördüncü olarak son kerattanın boyun kısmında galiba ve derisinde böyle soyulmalar var bizdeki deri soyulması gibi beyaz beyaz şeyler bırakıyor suyun için ne olduğunu hala anlamış değilim bu konuda yardım istiyorum.

Resimler :

Akvaryum genel : mailto:/3479t0w.jpg

Cam kuru alan : mailto:/156wjkm.jpg

Kullandığım plastik kuru alan : mailto:/ms2hbc.jpg

Camdan yada pleksi den merdiven yapabilirsin ayroca akvaryum içindeki yapıştırma işleri için akvaryum silikonu kullanmanı öneririm.. İkinci kısmı anlayamadım malesef..

Bir masa lambası koyun şimdilik kuru alana diğer türlü bir anlamı kalmıyor zaten

Cvp: Akvaryum vs.

Merdiveni bende öyle düşündümde nereyi anlamadınız acaba birde akvayum içi yapıştırma işlemi yok sadece böyle kenarlarda silikon izleri var nasıl geçireceğimi bulamadım sürttüm falan çıkmadı

Deri döküyor doğal birşey merak etmeyin silis Kum veya ipek bitki olursa daha rahat döker derilerini

siliconu iki şekilde çıkarabilirsin. birincisi silicon sökücü bunu tavsiye etmem akvaryum için olmaz güçlü kimyasaldır. hayvana zararlı olur. ikincisi cam jiletidir. bunu da dikkatli yapmalısın yoksa camı çizersin. başka türlü çıkmaz.

kuru alanı silikon ile yapıştırdın değil mi yoksa düşer. tamam ikinci resimde gördüm. bir tane cam kestir ve alt kısmından kuru alan tabanıyla rampayı birleştir. 30 ile 45 derece arasında bir meyili olsun. akvayum üstü yaptığına göre suyu yukardan 5 cm kalacak kadar yükseltebilirsin. buna göre rampanın boyunu ayarlarsın. kuru alanın ön kısmında yanlara cam yapmamışsın hayvan kenarlardan dışarı kaçar. buralara da cam yapıştır. rampayı ortadan yapacağına göre o yan camlar her iki yanda 9 cm eninde olsun orta kısımda 12 cm rampa için boşluk kalır. kuru alanı keşke hemen yapıştırmasaydın.

deri değişimi belli zamanlarda görülür. bunun için silis kum ve sert dallı ipek bitki kolay atmasını sağlar.

Silikon suyun olduğu kısımdamı yani çıkıntılar? İkinci kısmı anlayamadım komple :) pleksi şekil alabildiği için daha rahat olue ayrıca küçük parçalar kestirip paralel şekilde pleksinin üstüne yapıştırırsınız tekrar çıkması kolay olur

Ha anladım bende kötü bir şey diye korkmuştum bide silis kum şu resimlerdeki kavanozun içinde var fakat az kuru alanına mı dökeceğim silis kumu akvaryumun içine mi

Akvaryumun içine ama o yeterli olmaz bu şekilde seçemiyorum mobildeyim malesef.. Kuru alana dökersen hayvan rahatsız olur kuru alana şimdide bir lamba koymanı tavsiye ederim

Tamam anladım ben biraz daha alıp silis kumdan akvaryuma döküyüm lamba şuanlık koyabileceğim bi masa lambası bile yok malesef aldığım lambanın gelmesini bekleyeceğim.

Ya bi yardım edermisiniz akvaryum için silis kum aldım neredeyse 4-5 kere yıkadım sonra akvaryuma koydum suyu da koydum tüm yine rengi geçti şuan bunu nasıl çözebilirim silis kum olunca dibe falan çöker mi veya şuan el yapımı dış filtreyi çalıştırdım biraz değişiklik var ilk haline göre geçer mi acaba yoksa suyu boşaltıp iyice yıkamam mı gerekiyor lütfen yardım pls

silis akvaryumun içinde. elinle bu kumu karıştır su bulandıkça maşrapa ile suyu al. yine karıştır yine al. su bitince bu sefer maşrapa ile tekrar suyu yavaşça dök kum havaya kalkmasın. kum hem yıkanmış olur, hemde bulanıklığı kısa sürede azaltmış olursun. eğer hortum ile suyu dolduracaksan maşrapayı suya batırıp dibe oturt hortumu maşrapanın içine koy. maşrapa tazyiği önleyip suyun bulanmasını önler. tam doluma gelmeden sıcak su eklersin. bu arada iç dereceyi de kontrol edersin. 26 dereceyi geçinceye kadar sıcak suyu ekle. arada elinle suyu karıştırki sıcak soğuk su birbirine kaynasın. ama kumu kaldırmadan karıştır. sonra ısıtıcıyı çalıştır. filtreyi devreye sok. bulanıklık varsa onu filtre bir taraftan çeker, bir taraftan kalan dibe oturur. su berraklaşmaya yakın hayvanı suya al.

Şuan filtre çalışıyor baya bi gitti bulanıklığı neredeyse böyle devam ederse bulanıklık gidecek gibi bekliyorum olmazsa dediğiniz gibi yapıcam

yarın sabaha düzelir. dediğim işi hızlandırmak için.

Oh tamam bende suyu tekrardan boşaltıp uğraşacam diye korkmuştum kaplumbağamı yarına mı atıyım akvaryuma

bulanıklık çok aza indiğinde yani akvaryumun yan camından baktığında karşıyı görecek kadar hafif bir bulanıklığa düşünce alabilirsin. tabi su ısısı dengeye gelince.

Tamam su bulanıklığı tümden gitti neredeyse ve dış filtremdeki elyaflar tümüyle turuncu oldu neredeyse :D ısı da dengede şuan 26-28 derece sabit kapluşumda içerde mutlu :D

Ya bide yaptığım filtredeki hortum büyük bahçe hortumu şuanlık kullanıyorum ama sorun oluşturacaktır büyük ihtimalle çünkü bükülmüyor neredeyse ben şu hortumdan almak istiyorum fakat nerden bulabilirim acaba

mailto:/2ligeih.jpg

juende hortum çapını vermişler uygun çaptakilerine bak. hava motoru serum hortumlarıyla karıştırma sakın.
mailto:/arama/hizliErisim.aspx?text=d%C4%B1%C5%9F+filtre+hortumu&sayi=50
birde buradan bak firmaların sitelerinde var. şeffaftansa koyu renk olanları tercih et. güneş veya ışık vurduğu zaman hortum içinde alg oluşuyor. bu da bir süre sonra çoğalıp debiyi düşürüyor.
https://www.google.com.tr/#q=d%C4%B1%C5%9F+filtre+hortumu

Hm anladım peki hortumun çapını nasıl öğreneceğiz :?

elinde metre varsa hortumun ön kısmına tutup bakarsın. yoksa cetvelle de bakarsın. bir uçtan bir uca çapıdır.

hortum çok yumuşaksa tam daire haline getirip ölç.

Tamam 12-16 mm olan hortum bana uygunmuş bulunduğum yerde bulamazsam internetten alıcam artık teşekkürler.

Geri