Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Yapim

Semiyun

Yeni Üye
Herkese merhaba 

100x50x60h akvaryum yapimi icin cam kestirdim fakat akvaryumu yaparken kayit kusak sartmidir yoksa direk silikonlasam olur mu

Cvp: Akvaryum Yapim

eğer camın esneme yapma ihtimali varsa bence kayıt kuşağa ihtiyacın var.

Alttan ve üstten kayıt/kuşak yaptırmak gerek.Öncelik güvenlik olmalı.Akvaryumda kaplumbağa bakacaksan;ileride ya da şuan akvaryum üstü kuru alanı rahat konumlandırabilmek için üst kaydı ya da kayıtları ona göre ayarlarsın.

Bu ölçüdeki akvaryum için cam kalınlığı 10 mm olmalı. Kayıtlar yapışan noktalardaki silikon yüzeyi genişletir. Alt ve üstten kayıt atıldığı taktirde kuşağa ihtiyaç kalmaz. Bu kayıtlar akvaryum iç köşeleri boyunca 3 cm genişlikte olacak.

Yani bu senin yapacağın iş değil. Cam kenarlarının rodajlı olması yapışma yüzeyini sağlam tutar.

Odontochelys' Alıntı:
Alttan ve üstten kayıt/kuşak yaptırmak gerek.Öncelik güvenlik olmalı.Akvaryumda kaplumbağa bakacaksan;ileride ya da şuan akvaryum üstü kuru alanı rahat konumlandırabilmek için üst kaydı ya da kayıtları ona göre ayarlar
Hocam ben o zaman kayit kusak icinde cami ayarlayim oyle baslarim ise kuru alan icin pleksiglass yapistiricam.

cem' Alıntı:
Bu ölçüdeki akvaryum için cam kalınlığı 10 mm olmalı. Kayıtlar yapışan noktalardaki silikon yüzeyi genişletir. Alt ve üstten kayıt atıldığı taktirde kuşağa ihtiyaç kalmaz. Bu kayıtlar akvaryum iç köşeleri boyunca 3 cm genişlikte olacak.

Yani bu senin yapacağın iş değil. Cam kenarlarının rodajlı olması yapışma yüzeyini sağlam tutar.

Hocam camlar dediginiz gibi 10mm rodajli sekilde 3cm boyutunda kayitlarida kestiririm oyle yaparim.Yapimda sikinti olmaz bu islerle ugrasan akraba var.Tesekkurler cevaplariniz icin.

İşe aşina biri varsa iyi olur o zaman. Kayıtlarda aynı kalınlıkta olacak. Eni 3 cm demiştik resim çerçevesi gibi tüm kenarların iç kısmından yapıştıracak üst köşelerdende yapılırsa iyi olur. Uçlarını resim çerçevesi gibi 45 derecelik kestirmeyeceksin direk dikdörtgen uçlar düz kesim olacak. Aslında alt ve özellikle üst kısmına çelik yada alüminyum çerçeve yaptırırsan üstteki kayıtı kaplayarak kötü görüntüsü gözükmez. Cam üstü kuru alan yaptırdığında üstünde sağa sola rahat kaydırıp akvaryumu temizlersin. Burada benim akvaryumdaki gibi bir sac.
mailto:/forum/konu-akvaryumun-son-hali-8910.html

Cvp: RE: Akvaryum Yapim

cem' Alıntı:
İşe aşina biri varsa iyi olur o zaman. Kayıtlarda aynı kalınlıkta olacak. Eni 3 cm demiştik resim çerçevesi gibi tüm kenarların iç kısmından yapıştıracak üst köşelerdende yapılırsa iyi olur. Uçlarını resim çerçevesi gibi 45 derecelik kestirmeyeceksin direk dikdörtgen uçlar düz kesim olacak. Aslında alt ve özellikle üst kısmına çelik yada alüminyum çerçeve yaptırırsan üstteki kayıtı kaplayarak kötü görüntüsü gözükmez. Cam üstü kuru alan yaptırdığında üstünde sağa sola rahat kaydırıp akvaryumu temizlersin. Burada benim akvaryumdaki gibi bir sac.
mailto:/forum/konu-akvaryumun-son-hali-8910.html

Sagolun hocam bugun parcalari aliyorum bitince fotograf atarim.

Geri