Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum yaptırmak istiyorum

BrkGltkn86

Bronz 1 Üye
Akvaryum yaptırmak istiyorum. Sizce nereye yaptırabilirim? Eğer camcıya yaptırırsam normal silikon kullanacak. Silikonu kendim verirsem ( Akvaryum silikonu siyah olanlardan ) onunla akvaryumu yapar mı ? Ve siyah silikonu nereden bulabilirim ?
Akvaryum ölçüleri :
Yükseklik : 40
En : 100
Yan : 40

Cvp: Akvaryum yaptırmak istiyorum

BrkGltkn86' Alıntı:
Akvaryum yaptırmak istiyorum. Sizce nereye yaptırabilirim? Eğer camcıya yaptırırsam normal silikon kullanacak. Silikonu kendim verirsem ( Akvaryum silikonu siyah olanlardan ) onunla akvaryumu yapar mı ? Ve siyah silikonu nereden bulabilirim ?
Akvaryum ölçüleri :
Yükseklik : 40
En : 100
Yan : 40

Bende sormuştum bu soruyu. Henkel Sista. AKVARYUM SİLİKONU alın. Camcıya verin. Onunla yapar. Neden yapmasın :) bu arada çok büyük bir akvaryum olacak sanırım. :)

Bu kadar eni olmasada büyük yaptırmak istiyorum. Çünkü çok çabuk büyüyorlar. Koyabileceğim 2 yer var.
Bahsettiğim : Veya :
Yükseklik : 40 Yükseklik : 60
En : 100 En : 80
Yan : 40 Yan : 45
Sizce kaplumbağalara göre hangisi daha ideal olur ?

BrkGltkn86' Alıntı:
Bu kadar eni olmasada büyük yaptırmak istiyorum. Çünkü çok çabuk büyüyorlar. Koyabileceğim 2 yer var.
Bahsettiğim : Veya :
Yükseklik : 40 Yükseklik : 60
En : 100 En : 80
Yan : 40 Yan : 45
Sizce kaplumbağalara göre hangisi daha ideal olur ?

8 ay önce Maltepe'deki Tuna Akvaryum'dan 120X80X50 lik bir akvaryum yaptırdım. Dışarıya göre uyguna yapmıştı. İsterseniz bir görüşün.

Bence siz de elinizden geldiğince kareye yakın bir akvaryum yaptırın. 40 cm en kaplumbağalar büyüyünce çok yetersiz kalacağa benziyor. İmkan varsa 60 cm en daha iyi olacaktır. Ben 50 yüksekliğin 35'ine su doldurdum, 15 cm de kuru alana kaldı.

Akvaryumun yüksekliği arttıkça cam kalınlığıda artar ve artmalı. Ama yükseklik 60 cm en az 50 cm olmalı derim. Yaptırırım derseniz 100*50*50 çok güzel olur. 7 mm minimum cam kalınlığı ister ama 8 mm den aşağı yaptırmayın. Kaplumbağa akvaryumlarında kuru alan gibi ek yüklere dayanımı daha iyi olsun. Ben 60*40*40 akvaryumu dahi 8 mm camdan yaptırdım.

Silikonu şeffaf kullanıp eğer bir camcıya yaptıracaksanız siz götürün tabiki. Bunun dışında bir ürün kullanılmaz. Aşağıda linklerini vereyim.
mailto:/product_info.php?products_id=21455
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11701&ad=henkel-sista-akvaryum-silikonu-310-ml

Tabi bu boyutta bir akvaryumu camcı yerine kayıt kuşaklı yapacak bir akvaryum imalatçısına yaptırmak daha uygun. Gönyesini ayarlamasını bilen biri yapması daha iyi.

Linklerdeki akvaryum slikonundan Bauhouse'tada var bilginiz olsun.

Geri