Bu hayvanlar fazla hareket olan yerde rahat edemez, kuru alana çıkmaz. Elden ayaktan uzak bir yer olması daha iyidir. Misafir, çoluk çocuk, sigara içilen ortamda olması iyi olmaz. Diğer taraftan uvb ampulde radyasyon yaydığı için bizim maruz kalmamız olmaz. Deri ve gözlere zararlı.
Akvaryum büyük ve ağır ise kolona yakın yada kirişin dibinde bir yerde olmalı. Bazı duvarlar kiriş hizasından örülmez. Üst kenar çıkıntısından görürsün.
Kalorifere yakın olabilir, hatta önünde olabilir. Tam temas etmeyecek biçimde en az 8-10 cm mesafede olması iyidir. Bu özellikle kışın akvaryumun ısı kaybını bir yüzeyinde de olsa ki bu uzun camdır, azaltır. Dolayısıyla ısıtıcı da biraz daha geç devreye girer. Soğuk köşede bir yerde olması ısıtıcıyı sürekli çalıştırırken buharlaşmayı artırır, buharlaşma su yüzeyinde soğuma yapıp ısı kaybına neden olur. Dış ortamın uygun ısıda olması bunu minimize eder.
Konumuna gelirsek pencereden güneş ışığını görmeli ama doğrudan güneşe maruz kalmamalı. Bu yosunlanmaya sebep olur. Hayvanın güneş ışığını görmesi onun kuru alana çıkma isteğini tetikler.
Gece ise sokak lambası ışığını görürse gece lambası kullanmamıza gerek olmaz. Loş ışık gece hayvan uyandığında çevresini görmesini ve herhangi bir cismin gözüne dalaşmasını önler.
Bunlara göre uygun yeri saptarsın.