Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum

Dede lutfu

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar arkadaşımdan 80-50-60 ölçülerinde bir akvaryum almayı düşünüyorum.falat akvaryumun üst kısmı 60 cm lik olan yer uzun geliyor ve 10cm kısa olması gerekiyor. Sizce bunu camcıya falan kestirebilirmiyim.

Kesilebilir ama gerekte yok. Üstüne ilerde camüstü kuru alan koyacaksın. Bu akvaryumun ağırlığını kaldıracak sağlam bir mobilya da lazım. En azından 300 kg kaldıracak güçte bir mobilya olmalı.

Sen göz içine düşünüyorsun sanırım ama bu şekilde olmaz. Bu ağırlığı kaldıracak sağlamlıkta olsa bile buharlaşma üst kısımdaki ahşabı haşat eder.

Cvp: Akvaryum

mailto:/1Mp2RY.jpg
Koyacağım yer burası sol taraf baya yüksek ama sağa doğru geldikçe alçalıyo akvaryum sağ taraftan kurtarmıyor.beni 2 sene idare etsin yeter . Bide cam 10 mm kesebilirler dimi. Boydan boyamı 10 cm kestiriyim yoksa akvaryumun sağ tarafını rampa şeklindemi kestireyim

Tek hayvan için ömürlük düzeyde bir akvaryum. Benim düşündüğüm masanın o ağırlığı kaldırıp kaldırmayacağı. Malzeme masif ahşap değil sunta. Alttan bir destek lazım olacak gibi gözüküyor. Akvaryumu dikkatli taşıyın. Masa üstüne laminant şiltesi koyup akvaryumu üstüne koy. Yerden masa ucunu ölçüp bir yere yaz arada ölçersin eğer eğilme görürsen oradan alırsın. Eğilirse akvaryumu kasar. Boşluğun çekmece tarafı orta kısmına iki tane 4*4 ayak yerine kalas koyarsan yükü tutar.

Geri