Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum

Letizia

Bronz 4 Üye
Merhabalar, kaplumbağamın akvaryumu baya bir büyük masaya sığmıyor eski balıklarımındı onlar ölünce kaplumbağaya kalmıştı su değiştirmesi çok zor nerdeyse imkansız çok ağır yavru kaplumbağa için sizce ne kadar büyüklükte olmalı ve mümkünse fiyatı uygun olsun yardım eder misiniz ?

Cvp: Akvaryum

Kaç litre o akvaryum? dediğin kadar büyük ise ömür boyu götürür seni ve en sağlıklı şekilde büyür kaplumbağan. Kaplumbağalar için akvaryumda limit yok, ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur 1000 litreye kadar yolu var  :D

2 kova su ortalama 25-30 litre civarı eder. Bu yavru kaplumbağa için fazla değil. Gelişimi uygun olur bol yüzer. Çabuk gelişir. Bir sene dayanmaz.

Suyu maşrapa ile kovaya alacaksın. Bunda zorlanıyorsan ilerde ömürlükte ne yapacaksın en azından 150 litrelik akvaryum olacak.

Cvp: Akvaryum

Ben eski iç filtremin kafa motoruna hortum bağladım, otomatik aktarıyorum kovaya.

Böyle bir yöntem düşünülebilir.

O büyük akvaryumlarda daha uygun düşer. Güçlü kafa motorlarıyla dakikalar içinde yüksek hacimli sular boşaltılır.

Geri