Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum

mustafayılmaz

Altın 4 Üye
arkadaşlar yazın kuracağım sistem tam 350 lt. önceden konu açmıştım

ama filtre bütçe yetmiyor ağılem 50 tl geçmesin diyor

350 lt= 50tl ? ne almalıyım atmanın iç filtre modelleri olurmu ?

atman at f104 işimi görürmü

Cvp: akvaryum

350 litre için iç filtre sağlıklı olmaz dış filtre mecburi. sen de ki durum bu eğer iç filtre alırsam su parası sürekli değişimden dolayı çok gelecek dış filtre alırsam bu olmaz de ki hakikaten öyle bir durumda var.

İkinci el dis filtrelere pek guven olmayabilir. Bence cozum en buyuk askili filtre+ic filtre.

jeboya bir bak daha ucuzu dandik olur.

mailto:/evcil-hayvan-petshop/jebo-akvaryum-dis-filtre-829-1500l-h-full-dolu-86088151

bu seti alsam ısıtıcı benı kaç ay idare eder eheım 200 wat alıcam ama sonra : (

Bence filtre ve ısıtıcı kapasite olarak uygun. Kalite için yorum yapamam. Zaten kaçış alanını düşününce en fazla 300 lt doldurulur. Tabi filtre malzemelerinide kontrol edip eksikleri almalı.

ben de jebo 829 kullanıyorum.Benim de o zaman bir sürü aldığım şey olduğu için bütcem de kısıldığı için jebo almıştım.Şöyle deyim fiyatına göre gayet iyi bir filtre ben o zaman 100 tl ye almıştım.O set de uygun geldi bana.Ama benimki 200 lt , sana yeterli ve başarılı gelir mi bilmiyorum içindeki malzeleri de tam dolu geliyor.

1200 litre 200 litreyi kaldırdığına göre 1500 götürür diye düşünüyorum. bir de hava motoru var. şu aşamada hayvanlar ufak olduğu için 300 lt dahi çok gelir. mustafa hesaplı filtre malzemeleri var onlarla takviye yapabilirsin. biotopol ve yemleme makinesi pul yem içinse onlar fazlalık olur.

biotopal nedir ?

birde bu filtre 5 sepetliymiş ama içindekıler tanıtım amaçlıymış yanı tam dolu değil nelerei sırasıyla almalyıyım ve koymalıyım

mailto:/?urun-14536-Jbl-Biotopol-250-Ml.html

Biotopol su düzenleyicisidir. Biz bu ürünleri kullanmıyoruz. Bakteri kültürünü yok eder ve oluşumunu geciktirir.

Filtre sepetine kirli suyun girdiği yerden yani alttan başlayarak şunları dizebilirsiniz.
1- Seramik (mech)
2- Sünger (isteğe göre sünger ince ise bu sepete bioball konulabilir ama bence gereksiz)
3- Sünger ve üzerine elyaf
4- Zeolit ve üzerine ince tabaka elyaf
5- İlk ay karbon, ay sonu değişerek yerine substrat yada lav ve üzerine ince tabaka elyaf

bu stick yem şeklinde yani torbasız gibi gözüküyor. bunu altta boşluk kalmayacak şekilde yay. üstüne de elyaf koyacak kalınlıkta olsun.

mustafayılmaz' Alıntı:
içindeki sepetler kaç kg alır ne kadar koymalıyım jebo kullanan varmı ?

İçindeki sepetlerin hacmi filtre büyüklüğüne göre değişir ama tahminimce 1 kg olan malzeme kutusunun 1/3 miktarı dahi girmez. Bu sebeple artan malzeme ilerki değişimler için saklanmalı.

Tuhafiyede bulunur mu bilmiyorum. Olmadı riske atmadan juen den sera elyaf alıp garantiye almak daha iyi olur.

Geri