Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum

Google

Bronz 5 Üye
Sevgili arkadaşlar,
Kaplumbağalar bende yaklaşık bir buçuk hafta varlar bir süre evde olmadığım için akvaryum işine bakamadım şu an da ancak bir hafta sonra alabilirim ve çok cahilim almadan önce sizden tavsiye almak istiyorum. Özellikle Ankara'da bulunan arkadaşların tavsiye ettiği petshopları da bilmek isterim.
Sorularım şunlar;
-Sanırım tetra iyi bir marka ancak atman da iyi midir fiyat olarak bakarsak atman biraz daha uygun gibi ancak tavsiye etmezseniz tetra almak için şansımı zorlarım.
-Henüz 4-4,5 aylıklar akvaryum boyu ne kadar olmalı, uygun dediğiniz akvaryumların fiyatı nedir?
-Isıtıcı kaç watt almalıyım? Ne kadar fiyat oynar?
-Uv lambaları cidden pahalı geldi bana ancak o da çok önemli anladığım kadarıyla, hem sağlam hemde diğerlerine oranla daha uygun bir marka var mıdır?
-Dış filtre gerekmez değil mi? filtre için önereceğiniz marka nedir? Fiyat nedir?
Şu zamanda hiçbir yere güvenilmiyor öylece gidip hiçbir şey bilmeden petshopa güvenmek zorunda olmak istemedim.
Unuttuğum şeyler varsa, eklemek istediğiniz şeyler varsa lütfen yazın, umarım konu dışına çıkmamışımdır ve konuyu yanlış yere açmamışımdır. :) Cevaplarınızı esirgemeyin şimdiden teşekkürler. :)
[/quote]

Cvp: Akvaryum

öncelikle kaç taneler ? akvaryumu almadan önce ekipman alınmamalı.
-birincide sorduğun sanırım ısıtıcı. atman iyidir. daha iyisi eheim ve jbl markalarıdır. wattı akvarumdaki su hacmine göre belirlenir.
-bir kere alayım. tam alayım dersen kaplumbağa başına 100 lt su evladiyelik olur. bu aynı zamanda bir defa alacağın için hesaplıya gelir. buna göre alınacak hacmi belirle ben alacağın yeri söylerim.
-uv ampulü ikisi bir arada alırsan daha iyi olur. yanına ısıtıcı ampul alırsın. bu ampulde bauhausta satılıyor ecolite 52 w olanı alacaksın. yani iki adet lamban olacak. kıskaçlı veya deveboynu. ampul markaları jbl, namiba. bunlar sarfiyatsız ampul şeklinde olup uzun ömürlüdür. yalnız alt plastik kısmı namiba da geniş olduğu için her çanağa uymaz.
-100 lt üstü akvaryumlar için dış filtre şart. eheim, fluval ve tetra eniyileri. fiyat ucuzluğu/kalite/ performansta tetra iyidir.

Hem filtre hem ısıtıcı için önemli olan akvaryum hacmine karar vermektir. Bu ürünler su hacmine göre güç, kapasite konularında değişir.
Akvaryum hacmi için kaplumbağa başına ömürlük su hacmi 100 lt ve üzeridir. Ama birden fazla yavru varsa 100 lt ile başlanıp sonra büyüğe geçilebilir. Küçük akvaryum tabiki daha uyguna gelecektir. Ancak değişiklik yapılacağı zaman ekipmanları ile çöp olacak. Bu sebeple ömürlük akvaryum kurmak her zaman daha iyi.
Dış filtre biyolojik döngüde yaptığı için tabiki daha iyi. Su değerlerini daha uzun süre uygun seviyede tutar. Önce eheim arkasından tetra derim. Fluval iyi ama daha önce yedek parça eksikliği vardı. Şimdi nasıl bilmiyorum.
UV ampullerden sanırım namiba da tükenmiş. Sadece bu var. Ömrü 1 sene.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

emre bir kaç sitede baktım fluval parçaları satılmaya başlamış. ne yazıkki bu konuda tetra hala sıkıntılı. çeşit az. bir de fluvalin şu sistemi hoşuma gitti kaçak olması durumunda motoru kapatıp suyu kesiyor.

Kaçak özelliği güzelmiş gerçekten. Benim filtrelerde sorun olmadı da oldumu ne yaparım bilmiyorum. Bunlarla uğraşmak gerçekten fazla zaman alır.

Çok küçük bir akvaryum değil onları 3 yıl kadar idare edebilecek büyüklükte bir şey istiyorum sonrasında zaten daha büyüğe geçip her türlü masrafı yaparım.
2 tane var 4-4,5 aylıklar ne kadar büyüklükte bir şey uygun olur?
Bir de su seviyesi kabuk boylarını geçse sorun oluyor mu? Su miktarı ne kadar olmalı bilemiyorum.
Dış filtre olmadan 3 yıl idare edebilirler değil mi?

Konulara şu şekilde değineyim;
Su olabildiğince derin olmalıki düzgün gelişsinler. Ben 6-7 cm olunca 70 cm derinlikte suya koydum, daha öncede 40 cm su derinliğinde yaşıyordu. Halen yavrular bu suda. Zaten sırtına gelecek su seviyesinde hem hayvan büyüyemez hemde yüzemediği için kas gelişimi yavaşlar.
3 yılda hayvanlar bayağı büyür. Benim yavrular 1,5 yaşında ve 11 cm kabuk boyu var. Zaten 3 yılda 17-20 cm boy olur. Esas bundan sonra yavaşlayacak. Bu hayvanlar için 100*50*60=300 lt ölçülerinde akvaryumu alıp yüksekliği 50 cm yaparak 250 lt su hacmi elde edersiniz.
Dış filtre konusu başka. İç filtre sünger ile sadece mekanik temizlik yapar. Dış filtre ise içerisinde bulunan buna ilave malzemeler ile biyolojik döngüde yapar. Örneğin lav yada substratla uygun bakteri döngüsü, yada zeolitle amonyağı tutmak gibi. Yani sünger dışkıyı tutar katı atıkları filtreler ama idrar olduğu gibi akvaryumda döner. Su değişimleride tabi akvaryumdaki su ve hayvan oranına da bağlı farklılık gösterir.

100-200 litre arası bir akvaryum ancak 1 sene götürür, normal gelişiminden düşük olursa (emrenin dediği kabuk boyundan düşük) belki 1,5 üstü olmaz. ve 100 litre üstü için dış filtre gerekli. emrenin anlattıkları hariç sürekli temizleme derdinden kurtarmak bile almak için yeterli. sadece kısmi su değişimleri olur.

Teşekkür ederim cevapladığınız için akvaryumu aldım sadece uv lambası yok onu da internetten araştırıp alacağım. Yalnız hiç alışamadı gibiler bir tanesi çıkmak için debeleniyor diğeri de motorun altına girdi oradan nadiren çıkıyor. Elimi uzatınca yem vereceğimi sanıp geliyorlardı şimdi ise kaçıyorlar kendimi çok kötü hissettim sizce neden böyle oldu?

yeni ortam hayvanlara alışma zamanı gerektiriyor. ben yeni kuru alan aldım. hayvanlar iki gündür çıkmıyor.

Ne kadar sürede alışırlar peki? Biri diğerinden en fazla 1 ay büyüktür ve büyük olan motorun altından hiç çıkmıyor küçük olan biraz daha alıştı gibi. Yem aldım elime küçük olanı girdiği yerlerden çıkarabiliyorum, büyük olan suyun altında olduğu için ona pek ulaşamıyorum.

süresi belli olmaz ama iki tane olmaları bu süreci kısa tutacaktır. birbirlerinin hareketlerini takip ederek öğrenirler.

Bir de ısıtıcıdan yanmazlar mı? Dokununca elim yandı onlar daha mı dayanıklı?

Yanmazlar merak etmeyin. Kızgın kayalara tırmanıyorlar.

1 hafta kadar şehir dışına gidebilirim beni o süre içinde unutabilirler sanırım bir de iyi bakmazlar diye endişe ediyorum o yüzden kimseye bırakmak istemiyorum. Kapta götürsem hasta olurlar mı? Ve geri geldiğimizde akvaryuma alışmakta yine mi güçlük çekerler? Konu dışına çıkıyorum biraz ama yeni konu aç derseniz öyle de yaparım. :smile:

Sistem iyi ise evde sadece yem atsınlar. Lambalar için zamanlayıcı alırsanız hem seyahatte hem normal günde rahat edersiniz. Böylece yem verme dışında takip edilecek konu kalmaz.
Tabiki kapta ısıtıcısız lambasız bir hafta sorun olabilir. Hasta olabilirler.

Google' Alıntı:
Bir de ısıtıcıdan yanmazlar mı? Dokununca elim yandı onlar daha mı dayanıklı?

su ısıtıcısından bahsediyorsun sanırım. yavruyken dokunduklarında yanarlarsa kaçıp ellerini biraz sallarlar. ama zamanla öğrendikleri için bunu bir daha yapmazlar.

benimkiler 36 gün sonra geldiğimde beni tanımıyorlardı çok şükür bugün titbariyle elimden yem yemeye alıştırdım tekrar. ekipmanların ve akvaryum ölçün nedir ona göre alıp almamanı söyleyelim.

Geri