Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum

baskan

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar yolda yürürken tesadüfen yıkık bir ev arazisinde ufak bir akvaryum buldum.. Boyut olarak Boy:30 En:13 Yükseklik:25 cm. İşe yarar belki diye eve getirdim, ölüm fanusundan iyidir değil mi?2 Kaplumbağam yavru, 5cm falan. Sizce bu akvaryumda bir süre bakılabilir mi? mailto:/1f/d/slpqx.jpg

Cvp: Akvaryum

cankar bunun ölüm kabından farkı yok. kap hiç değilse enli ve havadar bunun içinde tek hayvan bile yaşamaz. ancak beta akvaryumu olur. alacağın akvaryum boyda en az 50 olmalı ki o bile 4-5 ay götürür götürmez. bu anlattıklarım en az 30 litre su alacak akvaryum için

Cankar 10 litrelik bir akvaryum bu. Cd kabı vb. türü bir kuru alan yapıp kaçma riskini de göz önüne alarak kullanırsak 7-7.5 litresini kullanabileceksin. Normal durumlarda yavru kaplumbağalar için bile minimum 50-60 litre arası önerirken bu baya küçük kalıyor. Diğer seçenek ölüm kabı olacaksa bana göre tabiki de akvaryumu kullanmam daha iyi olacaktır.

Yalnız bunu arazide bulduğunu söyledin. Öncelikle sağlam ve dayanıklılığını test etmemiz gerekir. Cam da çatlaklık gibisinden bir şey var mı? Son seviye su doldurup bir deneme yap bakalım 3-4 saat belki de 1 gün dursun, arıza çıkartacak mı.

Sonrasında ise hijyen. İyicene yıka. Hatta bir temizlik ürünü aracı ile bulaşık süngeri ile sürterek temizle. Sıcak suda da bekletebilirsin. Maazallah iyilik yapalım derken kötülük olmasın hayvana.

Bu akvaryum sana 1-2 ay ancak yeter. En kısa zamanda uygun bir boyuta geçmelisin. Bu boyut için filtre ısıtıcı gibi malzemeler alımı da ilerde alacağın akvaryuma olmayacağı/yetmeyeceği için boşa masraf olur. Aslında 50 w ısıtıcı alınabilir. Kaplumbağaların sağlığı için su sıcaklığı önemlidir. İdarelik kullanılabilir.

Şimdiden hayırlı olsun ama dediğim gibi en kısa zamanda uygun şartları sağlaman dileğiyle.

Cem abi benden önce davranmış. Ben bu boyuttaki akvaryumun bile ölüm kabından iyi olacağını düşünüyordum :blackeye5: Sonuçta plastik ürün komple zarar diye. Cem abi benden daha bilgili olduğundan onu dinlemen faydalı olacaktır.

Bende fanustan daha iyidir diye aldım zaten.. Kaçmamaları için çit tarzı şeyler yapabilirim boyunu yükseltebilirim.. Ancak siz benden daha bilgilisiniz :) 1 aylığına falan idarelik kullanmayı düşünüyordum, önerilerinizi dikkate alacağım

cam olarak elbette daha iyi ama iki hayvan var emin bu akvaryuma sığmaz. içine ekipmanda doldurursan geriye hiç yer kalmıyor.

cankar hazır akvaryum alırsan öne bombeli camı olanı tercih et. 1-2 cm'de olsa ende genişlik sağlar. ömürlük olayına girersen düz cam olmalı.

Haklısın abi, içine ekipman koymadan sadece 1 ısıtıcı ufaklarından 1 ay idare etsin açısından söylemiştim. Zaten ölüm kabında da ekipmanlar yok.

Akvaryum hazırlanacağı zaman sana yardımcı oluruz Cankar

Bunu iyice dezenfekte edip karantina akvaryumu yapabilirsiniz. Hastalıkta falan kullanılır.

Geri