Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryuma alışma sorunu olur mu ?

PBBNDF

Bronz 1 Üye
Makbuş'umu akvaryuma koydum fakat sadece nefes almak için su yüzüne hareket ediyor. Bide ısıtıcının yanından ayrılmıyor neden böyle yapar acaba.

Cvp: Akvaryuma alışma sorunu olur mu ?

ısıtıcı suyu tam randımanlı ısıtmıyorsa veya üşüyorsa hayvan ısıtıcıya yakın durur. ısıtıcı kaç watt su kaç litre ? ısıtıcıyı 28 derece yapıp iç derece ile o ısıda olduğunu kontrol et. hayvan ufaksa narin olur sıcağa yetişkinlere göre daha fazla ihtiyaç duyar. kuru alanda lamba ısısı yeterli mi ? onu farkederse kuru alanda kalmayı suda durmaya tercih eder.

Cem in bahsettiği durumlar normalse bile hayvan ihtiyaç duyduğundan ötürü ısının yoğun olduğu bölgeye gitmiş. Zamanla akvaryuma adapte olur.

akvaryumdan çıkarıp tekrar koyduksanda sıcak tatlı gelip dibine sokulmuş olabilir alışamama durumunda orda kendini güvende hissediyoda olabilir bunlarda birer ihtimal. cem & emre abilerinkilerde

Makbuş'umun boyu 7 cm yaklastı 10 lt yakın su var yaklasık, su 28 derece, kuru alan 32. Makbuş'um yolda üşümüş olabilir mi? Onun stresini yaşıyor olabilir mi? Yani birazda huysuz, çekingen davranıyor. Tam ısınmaya başlamışken bana bu seyehat yaramadı sanki .s

Birde su seviyesi yuksek olmamasına karşın nefes almak için yüzmüyor, zorlansada dikelmeyi, ayakları üstünde kalkmayı tercih ediyor. Kuru alanda yatıyordu fakat yavru olduğundan heralde en ufak ses veya harekette kalkıp suya atlıyor. .s

7 cm küçük bir boy değil. Yolculuklar biraz etkiler. Tabi üşümemesini umuyorum. Hayvan şu an dipte dinlenme rahatlama peşinde. Ancak anlamadığım su neden 10 lt? Akvaryum hacmimi bu yoksa başka bir durum mu var?

yolculuk hayvanı yorar buna bir de ortam adaptasyonu eklenince bu durum gözlenebilir. bir kaç gün içinde toparlar. yalnız o hacimdeki su yetersiz. iyi bir akvaryum şart. tek olduğuna göre eni en az 40 cm olan ve 100 lt üstü su alan bir ömürlük akvaryuma geçmen en sağlıklısı. derin su hayvanın kendini daha güvende hissetmesini sağlayacaktır. silis kum, ipek bitki ve mango ekipmanlar yanında hayvanın rahat etmesi için gerekli.

Akvaryum derin fakat çok su koymak istemedim rahat olsun diye doldurayım mı akvaryumu?

Bu arada alıştı gibi kuru alana çıkıyor, yüksek bir tepesi var. Oraya çıkıyor biri gelince suya dalıyor yada kendiliğinden dalıyor. Demek ki alışma aşamasındaymış. Cem Abinin dediği gibi yoldu, adaptasyondu derken strese girdi galiba Makbuş'um.

Yükseltebildiğin kadar yükselt suyu. Hayvan alışır ve daha huzurlu olur.

Aynen yükselttim ve hareketlenmeye başladı daha fazla .)

suyun derin olması kendini güvende hissetmesi için önemli. hareketlenmesi güzel. bir kaç güne canavar gibi olur.

Akvaryumu yarıladım fakat daha yükseltemiyorum yoksa kuru alan dibe bağlı bi batık gemi olduğundan su altında kalacak tamamen o zaman. Yani 30 lt yakın su oldu. Gayette yüzme alanı bol bir şekilde yüzüyor. Bi tur atması 2 dakika gibi bi süre içeride. Şu anlık yeterli gibi duruyor. En yakın zamanda daha farklı bi kuru alan tasarlayıp tamamen suyla dolduracağım inş.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim .) :rolleyes:

Geri