Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryuma Geçiyorum

ScampSoul

Gümüş 5 Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
124
Konu Başlığındada belirttiğim gibi artık akvaryuma geçiyordum.Kamlumbağlarımla 7 aydan itibaren birlikteyiz.Elimden geldiği kadar onlara iyi baktım.Örneğin ısıtıcı olmadığı icin sıcak su ilave ettm ve burda öğrendiğim seyleri yaptım:) Ama artık bir akvaryumun sart olduğunu düsündüm. ve annemide ikna ettim :D
Eni 50 Boyu 35 idael Mi ? (biliyorum ne kadar büyük olursa o kadar iyi :))
Kuru alan yapımındaki resimleri göremiyorum neden ?
Akvaryuma yaz olduğu icin ısıtıcıya cok ihtiyac varmI?
Birde akvaryuma canlı bitki koymak iyi olurmu ? olmazsa plastik bitki kaplumbağalara doğal ortamı yaşatırmı?
Birde bitkiden baska taş falan koysam iyi olurmu veya baska daha neler iyi olur?
 
ne güzel siz 7 ay beraber olmuşsunuz iyi yaşamış benim miniklerim öldü :( bende akvaryuma geçecektim çok az kalmıştı ama olmadı işte.. size daha iyi bilen birileri yardımcı olur ama bende bildiğimi söyleyim size taşlar yutabileceği kadar küçük olmamalı ve ona zarar verecek şekildede olmamalı yani şekli böyle sivri falan olmamasına dikkat edilmeli ve ısıtıcı her zaman şartmış suyun hep aynı sıcaklıkta olması için canlı bitki konusunu bilmiyorum kaplumbağanızla uzuuun yıllar birlikte olursunuz inşallah.
 
RE: Akvaryuma Geçiyorum

Akvaryumu 80*50*50 olarak yapin bence. Yutabilecegi kadar kucuk taslar koymaniz daha iyi olur sindirim sistemi icin yutuyorlar acliktan olmek uzere olduklari icin degil. Isitici fazla gerekmez yaz aylarinda canli bitkileri yerler o yuzden plastik bitki daha iyi. Mango koku koyabilirsiniz oda hos duruyor size birazdan benim akvaryumun resmini koyuyum fikir edinmek amaciyla
 
Hayırlı olsun ve kolay gelsin :) Güzel bir haber. Isıtıcı yaz kış gerekli, yazın sıcak da olsa evin içinde özellikle akşamları suyu sabit ve 28derecede tutamazsınız ısıtıcı olmadan. Suyun öz ısısı havanınkinden daha büyüktür bu nedenle evin içindeki sıcaklıkla suyunki aynı olmaz hava ne kadar sıcak da olsa. Akvaryum camlarının bile bir miktar ısıyı aldıklarını hesaba da katarsak sıcaklık farkı daha da artar su ile dışardaki ortam arasındaki. Isıtıcılar zaten termostatlı olduğu için yazın daha az çalışır, su sıcaklığı sabitlenen değerin altına indiğinde çalışıp yine o değere getirirler. Yani yaz kış ısıtıcı şart su sıcaklığını sabit tutabilmek için. Yoksa ev ortamında gece gündüz arası sıcaklık değişimine göre su sıcaklığı da değişir her gün bu da üşütme ya da ani sıcaklık değişimlerinden dolayı kalp krizine ve benzer risklere neden olabilir.

Akvaryumu ne kadar büyük alırsanız o kadar rahat edersiniz. Bir de alacağınız akvaryum ince uzun değil de biraz da enli olsun yani kareye yakın bir şekli olursa iyi olur. Kaplumbağalar, morfolojileri gereği balıklar gibi genelde 2 boyutta hareket eden hayvanlar olmadıkları için akvaryumun eninin de geniş olması önemli.

Kuru alanla ilgili fotoğrafları görememnizin nedeni bundan bir süre önce sitedeki bilgilerin silinip daha önceden alınmış yedekle yeniden yüklenmesinden kaynaklanıyor. Elimizden geldiğince fotoğrafları yenilemeye çalışıyoruz imkanım olunca ben de ekliyceğim o konuda bir kaç fotoğraf. Bugün eklemiştim bir başlığa zaten yakında diğer başlıklardaki fotoğrafları da yenilemeye çalışcaz.

Canlı bitki akvaryumda kirliliğe neden olabilir zaten kaplumbağalar canlı bitkileri de rahat bırakmaz yerinden söküp koparırlar. Yemeleri için su mercimeği falan koyabilirsiniz isterseniz. Plastik bitki kullanabilirsiniz ama kopmayacak, sağlam bitkiler kullanmalısınız ve kaplumbağanız eğer yemeye falan çalışırsa tehlikeli olabilir ancak genelde yemeye çalışma gibi bir durum olmuyor plastik bitkilerde ancak tabi dikkat etmek gerek yine de.

Kuru alanınız olsun yeterli su içinde kalsın bir kısmı da dinlenebilmesi için. Dip malzemesi olarak da iri çakıllar kullanabilirsinz.Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin size :)
 
sindirim sistemi için minik taşları yutmalılarmış demek.. yanlış bilgi vermişim özür dilerim
 
Yutmasalar da sorun olmaz doğada bazen yuttukları gözlemlenmiştir diye biliyorum. Akvaryumlarda dip malzemesi olmadan gayet sağlıklı yaşayan pek çok kaplumbağa var. Taş yutmada sorun da yaşanabiliyor bazen yuttukları taşları geri çıkaramıyorlar ve boğazda tahrişe ya da nefes alma güçlüğüne neden oluyor hatta boğulmayla bile sonuçlanabilir. Bu nedenle ya büyük çakıl taşları kullanılmalı ya da boş bırakılmalı bence akvaryumun dibi.
 
ben de akvaryuma geçeceğim çok faydalı bir konu olmuş teşekkürler paylaşımlar için
 
Geri
Üst