Bundan 26 gün önce arkadaşım doğum günümde ölüm fanusunda 2 tane kaplumbağa getirmişti bende biraz araştırma yapıp ölüm fanusunda besleyemeyeceğimi öğrendim evde bir plastik kap vardı içini su doldurdum suyun boyu 10 cm di kuru alan yapmam gerekiyordu evde kullanabileceğim birşey yoktu bende dışarıdan 4 tane taş buldum kuru alanı yapabilecek şekilde ve iyice temizledim yerleştirdim plastik kabın içine. Bundan 5 gün önce akvaryumum geldi bende zamanla dizmeye çalışıyorum akvaryum geldiği gün vantuz aldım evde cd kabı vardı vantuzları cama yapıştırdım üstüne cd kabını koydum ve bez koymuştum üzerine koyacak birşey bulamayınca ve dengede durması içinde köşesine 2 taş koydum temizlediğim taşlardan. Bir sonraki gün çim halı veya halıkaydırmaz almak için çıktım evden ama bulamadım halı satan yer bana halıflex verdi bedava bende aldım. Aynı gün İç filtre'mi aldım ve siyah beyaz akvaryum taşını. Eve geldim iç filtre'yi koydum akvaryuma halıflex ide cd kabının üstüne koydum yapıştıracak birşey olmadığı için sizlerin önerisi üstüne mandalla tutuşturdum kaplumbağalar çok sevdiler düz olduğu için üstüne çıkıyorlar
Isıtıcı'yı abim gelince ( yarın geliyor) internetten alabileceğimizi söyledi bende tamam dedim. Şimdi gelelim asıl meseleye benim akvaryumun içine siyah beyaz taşları koydum tam olmadı 1 paket daha lazım biraz açıklık oluyor. Dinlenecek yerleri yok kuru alanada nadir çıkıyorlar yorulduklarında filtrenin üstüne çıkıyorlar. Dışardan getirdiğim taşları akvaryumun bir köşesine koysam düşüremeyecekleri şekilde bir sorun olur mu ? Birde dersanem olduğu için 2 gün üst üste güneşe çıkartamadım bugün baktığımda 2 kaplumbağamında kuyruk tarafında kabuğu yumuşamış bugün güneşlendirirken farkettim yemeklerini hergün düzenli olarak yiyorlar karidesleri 2 günde 1 veriyorum normal yemleriyle birlikte yem konusunda bir sıkıntımız yok. Geçen açtığım konuda kaplumbağamın üstünde gri bölge vardı o hala duruyor sert bir şekilde akvaryuma koyduğumdan beri kabuğu koyulaştı biraz. Son olarak diğer kaplumbağamı suyun içinde uyurken görüyorum sürekli nefes almaya çıkyor 2 yüzüyor durgunlaşıyor uyuma yeride filtrenin yanı. Alışma sürecinide tamamladık sayılır birazcık korksalarda eski hallerinden eser kalmadı.
Biraz uzun oldu ama hepsini bir başlık altında söyleyim dedim. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Biraz uzun oldu ama hepsini bir başlık altında söyleyim dedim. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.