Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryuma yeni arkadaş

soprano1982

Bronz 3 Üye
merhaba zülfikar 15 cm kabuk boyuna sahip bir erkek:) bir arkadaşımızın yaklaşık18 cm kabuk boyunda bir dişisi var..1 haftalığına aynı akvaryumda kalmalarının bir sakıncası varmı? 

tşkler

Cvp: akvaryuma yeni arkadaş

Merhabalar . Aynı durum bende de oldu . Kaplumbağaları gözetiminiz altındayken yan yana bırakın . Ben dişi bir kaplumbağa sahiplenmiştim . Bir ay sonra bir erkek kaplumbağa sahiplendim .Önce iyi anlaşıyorlardı . Daha sonra dişi kaplumbağa erkeğin ayağını ısırmaya başladı . Her seferinde koşup ayırıyordum . En sonunda akvaryumu böldüm . Gözlemleyin . Eğer ısırma gibi bir durum söz konusu olursa akvaryumu bölersiniz.

Sendeki hayvan uzun süredir tek dolayısıyla akvaryumu sahiplenmişse hır çıkarabilir. Diğeri ise dişi ve büyük. Cinsel amaçlı yaklaşım olursa ciddi bir durum olmaz. İlk koyduğunda bir süre takip edip koklayacaktır. Cinsel amaçlı bunaltmalar olabilir. El titretmeler. Dişi bunalırsa tepki olarak ısırabilir ama bu hafif kızarıklıktan öte olmaz. Deride açık yara olmadığı sürece sorun olmaz. Birbirlerinin dışkılarını yerseler bu birbirlerini kabullendiklerini gösterir.

açık söylemek gerekirse bizimkinin cinsel ihtiyaçlarının giderilmesi için bir arkadaştan rica ettik:) çünkü bizimkisi kumla çok haşır neşir olmaya başladı gene... ozaman 1 hafta kalacakz aten gözümüz hep üzerlerinde olur baktık kavga ediyorlar ayırırız

Bunlarda o iş sıkıntılı dişi seçicidir. İstemez ise çiftleşme olmaz. En azından bir sosyalleşme iletişim durumu olur. Erkeğin tepkilerini incelersin. Deli danalar gibi peşinden ayrılmayacaktır.

üstat 1 haftalığına misafirimiz geldi..
2 video ve bi foto koyuyorum.. ilk gün biraz hırlaştılar ama şuanda hakimiyet misafire geçti gibi..bizim erkek kuru alanı hatuna bıraktı resmen..gelin hanımda ilk gecenin sabahı biz varken kuru alana filan direk çıkmaya başladı. yorumlarını alabilirmiyiz?

https://www.youtube.com/watch?v=qz72lk1xyw4
https://www.youtube.com/watch?v=GBrH5Eem7-o

Durum bir gün ile kaldıysa iyi. Dişi baskın çıkmış. Bu da senin erkeğin fazla rahatsız etmeyeceğini gösterir. Kuru alanda bir arada durmaları da iyi. Bu bağı ve birbirlerine olan güveni kuvvetlendirir. Dişinin bu kadar çabuk rahat davranması da ilginç. Önceden de böyle bir ortamda yaşadığını gösterir.

Youtube'u açmada problem yaşıyorum. Yalnız resme bakarak söyleyeceğim. Kabullenme konusunda ilk safha olumlu. Bir arada yaşama olasılığı da kuvvetli. Kalma süresini bir müddet daha uzatabilirsin. Tabi dişinin sahibi isterse. Bu arada dişi boyuna göre biraz daha yaşlı duruyor.

üstat izleyebildinmi? misafirimizin yanağındaki şişliğin bir zararı olmaz değilmi? birde bunlar birbirlerinin sırtlarını kaşıyorlar nerdeyse normalmi? misafirimizin sahibine sorduk,ilk kez böyle bir ortamda bulunuyormuş.maalesef kuru alanı yokmuş:(

1.açılmadı. Şişlik kulak enfeksiyonu o bölgenin net bir resmini çekmen iyi olur. Tedavi yoluyla yada cerrahi operasyon mu gerekiyor bakalım. Kulak enfeksiyonu da göz gibi suyun kirlenmesine bağlı zararlı bakteri üremesi sebebiyle oluşur. Kuru alanı olmaması iyi olmamış buna rağmen kabuğunun temiz olması da ayrı bir durum. Geri aldığında mutlaka kuru alan ve ısıtma lambasını tedarik etmeli.

Kaşıma derken kabuklarını mı sürtüyorlar yoksa su yüzeyine yakın birbirlerinin kabuğuna mı tutunuyorlar ?

Geri