Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda 7 kaplumbağa

alperkilic

Bronz 2 Üye
Toplam 7 tane kaplumbağam var. şimdilik idareten taşlar falan koyup kuru alan yaptım bir kaç tane. ilerleyen günlerde kaplumbağa platformu alıp su seviyesini yükseltecem. ısıtıcı 28 e ayarlı ideal ısı bu sanırım. zamanla filtre. ışık vs hepsini tamamlıyıp yeni resimler atarım :) Eksikler ve önerileriniz yorumlarınız benim için çok önemlidir.

[IMG]mailto:/2yxivfb.jpg*

[IMG]mailto:/kd1q8x.jpg*

Isıtıcıyı yatay koydum kaplumbağalar üstünden geçiyor arada bir sorun olur mu acaba ?

Cvp: Kaplumbağa akvaryumum.

bence platform yapmanıza gerek yok kaplumbaga sayınız fazla çünkü.daha büyük kayalar alarak dogal bir kuru alan yapabilirsiniz.su seviyesinide yaklaşık o suyun 2 katına çıkarırsınız.kaplumbağalarınız biraz daha büyüyene kadar o akvaryumu kullanabilirsiniz.ama kaplumbagalarınız büyüdüğünde yeni akvaryum size pahalıya patlayacaktır çünkü 7 kaplumbağanın sorumluluğu gerçekten büyük olur.koyacaganız kayaya denk gelecek ışığı unutmayınız.birde filtre göremedim en kısa zamanda bir dış filtre almanız gerekmekte.

RE: Kaplumbağa akvaryumum.

7 kaplumbaga ve bu kadar kucuk akvaryum. Tek kelimeyle korkunc. 700 litre kurabilecek misiniz ileride ? Bir canlinin sorumlulugunu arastirmadan biraz mantik yurutmeli.

Aslında 4 tane vardı arkadaşım bakamayınca bana verdi 7 oldu fazla oldu biliyorum.

Alper bey onlar icin cabaladiginiz belli. Fakat bir tanesi icin bile 100 litre gerekiyor. İleride 700 litre kurmaniz pek mumkun degil. Zor is. Bir sekilde bir care bulmaniz gerekiyor bu duruma fakat 7 gercekten cok cok fazla. Umarim altindan kalkabilirsiniz bu isin.

700 litre kuramam yani. ne kadar zamanda büyüyorlar kaplumbağalar hiç bilmiyorum.

Kuramayacaksaniz bakacaklara verin. Bu canlilar 30 cm oluyor. Ne kadar zamanda buyudukleri onemli degil. Sonuc olarak buyuyorlar.

1 taneyi 2 taneyi hatta 3 tane kaplumbagayi anlarım. 7 tane kaplumbağa nedir allaşkına? Petshop bedavaya mı veriyordu ? Hayır zaten su seviyeleri çok düşük. Ne filtresi var görebildiğim kadarıyla ne ışık. Bence bir an önce aldıgınız yere geri verin. Bakabilceğiniz kadar alın. Kusura bakmayın.

Ben almadım zaten. bakmak istemeyen bir arkadaşım bana verdi. onda kalsaydı plastik kabında yaşıyacaktı. çok olduğunu bende biliyorum. pet shoplara verip tekrar o ufacık yerlere girmesinide hiç istemiyorum. zamanla mantıklı bir çözüm bulurum umarım.

Bana sorarsanız her kaplumbağa başına 100lt. çok fazla. Hangi petshopa gitsem kafam kadar kaplumbağalar küçücük akvaryumda duruyorlar. Ne kadar sağlıklıdır bilemem ama gelir seviyesinden dolayı 1 kaplumbağaya 100lt. almak çok zor. Hem koskoca akvaryum koyucak yerde olmaz bunlarıda düşünmek lazım. Şimdi bana diyeceksiniz bakamayacaksan almayacaksın diye...
Ben onlar için gayet konforlu bir ortam oluşturuyorum zaten. Bu doğaya kıyasla çok daha iyidir. Hem sıcak hem her gün yemek vs. Tabi herkesin kendi fikri.... Bence o küçük kaplumbağaları koydukları küçücük akvaryumlardan kurtarıp en azından böyle bir yerde beslemek daha mantıklı.(gelir açısından). Petshoplarda 15-20 tane kaplumbağa bunlardan küçük akvaryumlarda yaşıyorlar. Bence birde bu taraftan bakmalı.. En azından oradan iyi. Bence bu akvaryumun sadece filtresi eksik ve su seviyesi yükselmeli...

Kaplumbağa bakımı ''bana sorarsanız'' yada ''bence''lerle yapılan bir iş değil.

Petshoplar her haltı o kadar iyi biliyorki ondan ölüm kabında satıyorlar değil mi ? Gerçekten şu saçma sapan konuşmanızla kaplumbağa bakımında çığır açtınız.

Evet diyeceğim ; BAKAMAYACAKSANIZ ALMAYACAKSINIZ, ALARAK O ZAVALLILARIN YERİNE YENİSİNİN GELMESİNİ SAĞLAMAYACAKSINIZ. Geliriniz yoksa bir canlının sorumluluğunu taşıma gibi bir lüksünüz yok.

Doğaya kıyasla iyidir lafına sadece koca bir kahkaha atarım ben :D

Hepimiz salağız koca koca tanklar kuruyoruz siz ''aman petshopta şöyle bakılıyor, aman koyacak yer yok. ''
Oh ne güzel ya.

KAPLUMBAĞA BAŞINA 100 LİTRE SU ! BUNUN AKSİNİ İDDA EDEN DENEYİMLERİYLE GELSİN KARŞIMIZA ;)

erol612' Alıntı:
Bana sorarsanız her kaplumbağa başına 100lt. çok fazla. Hangi petshopa gitsem kafam kadar kaplumbağalar küçücük akvaryumda duruyorlar. Ne kadar sağlıklıdır bilemem ama gelir seviyesinden dolayı 1 kaplumbağaya 100lt. almak çok zor. Hem koskoca akvaryum koyucak yerde olmaz bunlarıda düşünmek lazım. Şimdi bana diyeceksiniz bakamayacaksan almayacaksın diye...
Ben onlar için gayet konforlu bir ortam oluşturuyorum zaten. Bu doğaya kıyasla çok daha iyidir. Hem sıcak hem her gün yemek vs. Tabi herkesin kendi fikri.... Bence o küçük kaplumbağaları koydukları küçücük akvaryumlardan kurtarıp en azından böyle bir yerde beslemek daha mantıklı.(gelir açısından). Petshoplarda 15-20 tane kaplumbağa bunlardan küçük akvaryumlarda yaşıyorlar. Bence birde bu taraftan bakmalı.. En azından oradan iyi. Bence bu akvaryumun sadece filtresi eksik ve su seviyesi yükselmeli...

Bende senin gibi düşünüyorum. imkanım olsa en iyisini yapmak isterim. umarım da yaparım. filtreyi kısa zamanda temin edeceğim. yarında daha fazla taş bulup su seviyesini yükseltecem.

Görüşlerinize saygı duyuyorum. Herkes birbirinin görüşüne saygı duymalı. En azından aşağılarcasına hitap etmemeli. Ben gayet hayvan sever biriyim. Onlar için olması gerekenin en iyisini yapmaya çalışırım fakat elimden gelen buysa yapıcak bir şeyim yok çünkü öğrenciyim ve param yok.

ve ben size "salaksınız" gibi bir laf etmeye çalışmadım ve çalışmamda. Herkesin düşüncesine saygım sonsuz.

Erol bey aşağılamadım. Fakat doğru olan birşeyi, üzerinde yüzlerce araştırma yapılmış birşeyi, kanıtlanmış birşeyi yargılama gibi bir hakkınız yok.
Üstelik böyle bir platformda ''100 litreye gerek yok'' gibi bir tavırla yazılar yazdığınız sürece bizim saatlerce uğraşıp akvaryumu büyütmesi konusunda çabaladığımız insanları vazgeçirip emeklerimizi boşa çıkartıyorsunuz.

Sizin durumunuz olmayabilir. Durumu olmayana illada kuracaksın demiyoruz.
İdeal olan kaplumbağa başına 100 litredir.
Başkalarına biz ''en doğrusunu'' göstermeye çalışırken bu şekildeki yazılarınız ''daha az doğruya'' yönlendirmek.

Doğru olanı kaplumbağa başına 100 litredir. Bu değişmez.
He yaparsınız yapmazsınız siz bilirsiniz. Buna karışmayız ama başkalarını daha doğru bakmaktan geri çevirmek anlamsız.

Üstelik doğadan iyidir lafı mantıken çok yanlış. Bu canlılar doğada diledikleri gibi yüzüyor. Ne benim 250 litrelik akvaryumum, ne Emre'nin 800 küsür litrelik akvaryumu nede bazılarının 20 litrelik akvaryumu ASLA VE ASLA doğanın yerini tutamaz.

Doğayla kıyasla lafıma kahkaha atmışsınız fakat doğada onları bekleyen daha çok tehlike var. oradan daha güvenli değil midir ?

7 tane kaplumbağaya böyle bir akvaryumda bakılabileceğini düşünüyorsanız, buna ciddi anlamda gülerim o ayrı.
Biraz mantık, biraz araştırma rica ediyorum. Bilginizin tam olmadığı konularda ''bence''lerle insanları yanlışa yönlendiriyorsunuz.
Size kurmadığınız yada kuramadığınız için laf etmem asla. Tabiki durumunuz olmayabilir. Fakat yönlendirmeleriniz yanlışsa karışmak en doğal hakkım.

peki tamam ecem hanım. Ben herkesi yanlış yönlendirmek istemem doğrusu budur diyorsanız saygı duyarım. Ben maddi durumu olmayanlar için yazmıştım ona buna gerek yok demek için değil.

Erol bey yapmayın allah aşkına :smile:
Bu canlılar VAHŞİ canlılar. Tatlı su dünyasının pirana ve timsahtan sonra gelen en vahşi canlıları. Siz petshoptan satın aldığınız kaplumbağayla vahşi doğadaki kaplumbağanın davranışlarını, güdülerini, avlanmasını, vahşiliğini bir mi tutuyorsunuz ?

Bizim yazdığımız yorumlara ''ama maddi durumum yok'' gibi gelen cevaplara biz zaten birden fazla alternatif sunuyoruz.

ecemkoten' Alıntı:
Erol bey aşağılamadım. Fakat doğru olan birşeyi, üzerinde yüzlerce araştırma yapılmış birşeyi, kanıtlanmış birşeyi yargılama gibi bir hakkınız yok.
Üstelik böyle bir platformda ''100 litreye gerek yok'' gibi bir tavırla yazılar yazdığınız sürece bizim saatlerce uğraşıp akvaryumu büyütmesi konusunda çabaladığımız insanları vazgeçirip emeklerimizi boşa çıkartıyorsunuz.

Sizin durumunuz olmayabilir. Durumu olmayana illada kuracaksın demiyoruz.
İdeal olan kaplumbağa başına 100 litredir.
Başkalarına biz ''en doğrusunu'' göstermeye çalışırken bu şekildeki yazılarınız ''daha az doğruya'' yönlendirmek.

Doğru olanı kaplumbağa başına 100 litredir. Bu değişmez.
He yaparsınız yapmazsınız siz bilirsiniz. Buna karışmayız ama başkalarını daha doğru bakmaktan geri çevirmek anlamsız.

Üstelik doğadan iyidir lafı mantıken çok yanlış. Bu canlılar doğada diledikleri gibi yüzüyor. Ne benim 250 litrelik akvaryumum, ne Emre'nin 800 küsür litrelik akvaryumu nede bazılarının 20 litrelik akvaryumu ASLA VE ASLA doğanın yerini tutamaz.

Dediklerinize katılıyorum. Keşke herkes bu bilince sahip olsa da o plastik kaplarda bakmasa bence önemli olan baktığın hayvanı sevip saygı duyman bu düşünce olduktan sonra yapabildiğinin en iyisini zamanla yaparsın zaten.Kaplumbağa başına 100 litre demişssiniz. bu yavru kaplumbağalar için geçerli değil sanırım. 4 yaşında 13 cm e ulaşmış kaplumbağalar için geçerli gibi geliyor bana

Haklısınız. Beniz zaten o yazıyı yazma amacım herkesi yanlış yönlendirmek değildir. Maddi durum açısından bir değerlendirmedir.

Geri