Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda 7 kaplumbağa

Cvp: Kaplumbağa akvaryumum.

Tabikide yetişkin halleri için söylüyoruz Alper bey.
Benim size baştan beri 700 litre diye diretmemin sebebi en ilerisini düşünmeniz için.
Bundan birkaç sene sonra dediğimi çok iyi anlayacağınızdan eminim.
250 litre akvaryumumun 3 tane kaplumbağaya bile yetmediğini görüyorum ben artık. Böyle söyleyeyim gerisini siz anlayın.
Sizi burada benim uyarmamın sebebi ileride çok zorlanacağınızdan emin olmam.
Tabiki size gidin yarın kurun gibi bir tavırla söylemedim :)
7 kaplumbağa yetişkin boyutlarına geldiğinde ''en ideali'' 700 litredir. Buna yakın bir tank kurarsınız uzak bir tank kurarsanız sizin bileceğiniz iş :)

erol612' Alıntı:
Bana sorarsanız her kaplumbağa başına 100lt. çok fazla. Hangi petshopa gitsem kafam kadar kaplumbağalar küçücük akvaryumda duruyorlar. Ne kadar sağlıklıdır bilemem ama gelir seviyesinden dolayı 1 kaplumbağaya 100lt. almak çok zor. Hem koskoca akvaryum koyucak yerde olmaz bunlarıda düşünmek lazım. Şimdi bana diyeceksiniz bakamayacaksan almayacaksın diye...
Ben onlar için gayet konforlu bir ortam oluşturuyorum zaten. Bu doğaya kıyasla çok daha iyidir. Hem sıcak hem her gün yemek vs. Tabi herkesin kendi fikri.... Bence o küçük kaplumbağaları koydukları küçücük akvaryumlardan kurtarıp en azından böyle bir yerde beslemek daha mantıklı.(gelir açısından). Petshoplarda 15-20 tane kaplumbağa bunlardan küçük akvaryumlarda yaşıyorlar. Bence birde bu taraftan bakmalı.. En azından oradan iyi. Bence bu akvaryumun sadece filtresi eksik ve su seviyesi yükselmeli...

Canlı beslemek büyük sorumluluk ister. Kaplumbağa başına 100 lt en az gereken miktardır. Amaç daha büyük ve rahat edecekleri yerde olmalarını sağlamaktır. Ben dahil bir çok kişi de daha rahat etsinler diye çok daha büyük ebatlar kullanıyoruz. Eğer bakacak imkan yoksa bakılmayacak tabiki. Bu sözün söylenmesinden doğal bir şey olamaz. Bu hayvanlar bize canlarını emanet etmişler. En az kendimiz kadar rahatlarını düşünmeliyiz.
Tüm ekipmanlar tam ve yeterli su hacmi varsa tabiki iyi bir şey yapılıyordur. Ancak doğadan iyidir lafı çok talihsiz olmuş. Hiç bir insan onlara yada her hangibir canlıya doğadan daha iyi bir imkan sağlayamaz. Benim salonuma sığıyor diye kafes yapıp ceylan koyabilir miyim. Tabiki olmaz. Yaşadığı ortam en iyisi olmakla beraber her hayvanın doğadan alındığında minimum oranlarda yaşam ortamı sağlanmalı. Minimum altına inilirse bu canlıyı yaşatma değil işkence olur. Pet shoplar zaten sürekli tarafımızdan eleştiriliyor ve kanunlarla da düzeltilmeye çelışılıyor. Onların kötü uygulamasından çok az iyi yapmak sizin esas yapmanız gerekenleri hafifletmez.

Bu akvaryuma gelince zaten her ihtimalde o hayvanlar için bir çik sebepten uygunsuz. Yani ısıtıcı olan bir ölüm fanusu. Sebebine gelince bu kadar hayvan burada gelişemeyecek, yüzemeyecek. Hem büyüme sorunu, hem kas gelişememesi, hem hastalık, hem kavga meydana gelecek. Tabi kaçınılmaz ölümler. Belki iyi niyetle bakamayan arkadaşınızdan aldınız ama zaten sizdeki sayıda önceden fazla idi. Bu hayvanların bir kısmını sahiplendirmeniz ve akvaryumu çok kısa zamanda uygun hale getirmeniz en güzel ve iyi çözüm olacaktır. Bir ihtimalde ilk başta 300 lt ile başlayarak iki sene içinde 700-800 lt bir akvaryum kurmak. Aksi halde ölümlerde payınız olacağı gerçeğini bilmenizi isterim.

erol612' Alıntı:
Haklısınız. Beniz zaten o yazıyı yazma amacım herkesi yanlış yönlendirmek değildir. Maddi durum açısından bir değerlendirmedir.

Sert çıktığımın farkındayım kusura bakmayın aşağılama gibi bir amacım yoktu. Maddi durumu olmayanlara diyoruz zaten patates saklama kabında bakın ama yeterki ölüm kabında bakmayın diye :) Maddi durum açısından haklısınız tabiki 100 litre kur diye diretmiyoruz. Ama mesela maddi durumu olmayan biride 2 kaplumbağadan fazla almamalı gerek yer gerek yem açısından.

:smile: Tamam benimde bazı cümlelerim saçma geldi :smile: Evet 7 tane çok en azından 2 tane olsaydı iyiydi.

AEK' Alıntı:
erol612' Alıntı:
Bana sorarsanız her kaplumbağa başına 100lt. çok fazla. Hangi petshopa gitsem kafam kadar kaplumbağalar küçücük akvaryumda duruyorlar. Ne kadar sağlıklıdır bilemem ama gelir seviyesinden dolayı 1 kaplumbağaya 100lt. almak çok zor. Hem koskoca akvaryum koyucak yerde olmaz bunlarıda düşünmek lazım. Şimdi bana diyeceksiniz bakamayacaksan almayacaksın diye...
Ben onlar için gayet konforlu bir ortam oluşturuyorum zaten. Bu doğaya kıyasla çok daha iyidir. Hem sıcak hem her gün yemek vs. Tabi herkesin kendi fikri.... Bence o küçük kaplumbağaları koydukları küçücük akvaryumlardan kurtarıp en azından böyle bir yerde beslemek daha mantıklı.(gelir açısından). Petshoplarda 15-20 tane kaplumbağa bunlardan küçük akvaryumlarda yaşıyorlar. Bence birde bu taraftan bakmalı.. En azından oradan iyi. Bence bu akvaryumun sadece filtresi eksik ve su seviyesi yükselmeli...

Canlı beslemek büyük sorumluluk ister. Kaplumbağa başına 100 lt en az gereken miktardır. Amaç daha büyük ve rahat edecekleri yerde olmalarını sağlamaktır. Ben dahil bir çok kişi de daha rahat etsinler diye çok daha büyük ebatlar kullanıyoruz. Eğer bakacak imkan yoksa bakılmayacak tabiki. Bu sözün söylenmesinden doğal bir şey olamaz. Bu hayvanlar bize canlarını emanet etmişler. En az kendimiz kadar rahatlarını düşünmeliyiz.
Tüm ekipmanlar tam ve yeterli su hacmi varsa tabiki iyi bir şey yapılıyordur. Ancak doğadan iyidir lafı çok talihsiz olmuş. Hiç bir insan onlara yada her hangibir canlıya doğadan daha iyi bir imkan sağlayamaz. Benim salonuma sığıyor diye kafes yapıp ceylan koyabilir miyim. Tabiki olmaz. Yaşadığı ortam en iyisi olmakla beraber her hayvanın doğadan alındığında minimum oranlarda yaşam ortamı sağlanmalı. Minimum altına inilirse bu canlıyı yaşatma değil işkence olur. Pet shoplar zaten sürekli tarafımızdan eleştiriliyor ve kanunlarla da düzeltilmeye çelışılıyor. Onların kötü uygulamasından çok az iyi yapmak sizin esas yapmanız gerekenleri hafifletmez.

Bu akvaryuma gelince zaten her ihtimalde o hayvanlar için bir çik sebepten uygunsuz. Yani ısıtıcı olan bir ölüm fanusu. Sebebine gelince bu kadar hayvan burada gelişemeyecek, yüzemeyecek. Hem büyüme sorunu, hem kas gelişememesi, hem hastalık, hem kavga meydana gelecek. Tabi kaçınılmaz ölümler. Belki iyi niyetle bakamayan arkadaşınızdan aldınız ama zaten sizdeki sayıda önceden fazla idi. Bu hayvanların bir kısmını sahiplendirmeniz ve akvaryumu çok kısa zamanda uygun hale getirmeniz en güzel ve iyi çözüm olacaktır. Bir ihtimalde ilk başta 300 lt ile başlayarak iki sene içinde 700-800 lt bir akvaryum kurmak. Aksi halde ölümlerde payınız olacağı gerçeğini bilmenizi isterim.

A'dan Z'ye anlatmak istediklerim bunlar işte.
Geçenlerde Emre ve ben UVB lamba konusunda da başka bir arkadaşımızla tartıştık. Arkadaş UVB lambaya gerek yok demişti onada aynı şeyi söyledik ''En iyisini yapmak varken neden daha kötüsünü yapalım?''

Birde şu konuya çok güzel değinmişsin Emre, ''bir canın sorumluluğundan dolayı yapmak zorunda olduğumuz bir takım şeyler var.''Bunlardan başlıcası bence alanın büyüklüğü.
Uç bir örnek olsada ben kuşumun kafesini hiç kullanmıyorum mesela. Onu bir kafese tıkmamış olmak için sürekli odamda dolanıyor.
Kaplumbağalara ne yaparsak yapalım ev ortamında idealini kuramayız fakat elimizden gelenin en en en iyisini yapmak zorundayız çünkü bir canın sorumluluğunu taşıyoruz.

AEK' Alıntı:
erol612' Alıntı:

Herşeyin farkındayım evet. imkanım yettiği kadar daha güzelini yapacağım.çevremde başka kaplumbağa bakan yok malesef verme açısından. en kötüsü gidip petshopa verecem çünkü ilerisi düşündükce içim kararıyor.

alperkilic' Alıntı:
ecemkoten' Alıntı:
Erol bey aşağılamadım. Fakat doğru olan birşeyi, üzerinde yüzlerce araştırma yapılmış birşeyi, kanıtlanmış birşeyi yargılama gibi bir hakkınız yok.
Üstelik böyle bir platformda ''100 litreye gerek yok'' gibi bir tavırla yazılar yazdığınız sürece bizim saatlerce uğraşıp akvaryumu büyütmesi konusunda çabaladığımız insanları vazgeçirip emeklerimizi boşa çıkartıyorsunuz.

Sizin durumunuz olmayabilir. Durumu olmayana illada kuracaksın demiyoruz.
İdeal olan kaplumbağa başına 100 litredir.
Başkalarına biz ''en doğrusunu'' göstermeye çalışırken bu şekildeki yazılarınız ''daha az doğruya'' yönlendirmek.

Doğru olanı kaplumbağa başına 100 litredir. Bu değişmez.
He yaparsınız yapmazsınız siz bilirsiniz. Buna karışmayız ama başkalarını daha doğru bakmaktan geri çevirmek anlamsız.

Üstelik doğadan iyidir lafı mantıken çok yanlış. Bu canlılar doğada diledikleri gibi yüzüyor. Ne benim 250 litrelik akvaryumum, ne Emre'nin 800 küsür litrelik akvaryumu nede bazılarının 20 litrelik akvaryumu ASLA VE ASLA doğanın yerini tutamaz.

Dediklerinize katılıyorum. Keşke herkes bu bilince sahip olsa da o plastik kaplarda bakmasa bence önemli olan baktığın hayvanı sevip saygı duyman bu düşünce olduktan sonra yapabildiğinin en iyisini zamanla yaparsın zaten.Kaplumbağa başına 100 litre demişssiniz. bu yavru kaplumbağalar için geçerli değil sanırım. 4 yaşında 13 cm e ulaşmış kaplumbağalar için geçerli gibi geliyor bana

13 cm iken 100 lt gerekirse yavru (4 cm) iken yaklaşık 50 lt gerekir. Matematiksel oran yapamazsınız çünkü yavrular gelişme aşamasında olduğu için de yüksek su miktarına ihtiyaç duyar. Yani size yaklaşık 300-350 lt akvaryum şu anda gerekiyor.

ileriyi düşündükçe benimde içim kararıyor :smile: şimdiden para biriktiriyorum zaten.

ecemkoten' Alıntı:
erol612' Alıntı:
Haklısınız. Beniz zaten o yazıyı yazma amacım herkesi yanlış yönlendirmek değildir. Maddi durum açısından bir değerlendirmedir.

Sert çıktığımın farkındayım kusura bakmayın aşağılama gibi bir amacım yoktu. Maddi durumu olmayanlara diyoruz zaten patates saklama kabında bakın ama yeterki ölüm kabında bakmayın diye :) Maddi durum açısından haklısınız tabiki 100 litre kur diye diretmiyoruz. Ama mesela maddi durumu olmayan biride 2 kaplumbağadan fazla almamalı gerek yer gerek yem açısından.

Biliyorsun Ecem ben 2 kaplumbağa alanlarada direk şunu soruyorum. İleride kavga ederlerse ki çok sık rastlıyoruz ayıracak ikinci sistemi kuracak imkanınız var mı? Aksi halde gene sorunla karşılaşınca kaplumbağa veriyorumlarla karşılaşıyoruz. Ben, sen, Arzu, Mert ve bir çoğumuz sırf bu ve benzeri sebeplerden sayıca birden fazla akvaryum kurduk.

Aynen öyle. 3 kaplumbağayı bir arada tutamadım ben mesela. Ayrı tankım hazırda bekliyor ki maddi durumumda öyle ağam şağam değil sen biliyorsun. 7 kaplumbağa birbirine girse direk kan çıkar :)

Daha bugün sosyal medyada bir ilan girdim yuva arıyor diye. İnsanlar birtanesine bile bakamaz durumda. Bu yüzden kaplumbağa almayın zor diyoruz zaten.

Senin durum zaten ayrı. Sen hayatını adadın onlara :) 3 ayrı tank, 3üde 100 litre üzerinde tanklar. Kesinlikle ideal bir örneksin.

ecemkoten' Alıntı:
AEK' Alıntı:
erol612' Alıntı:

A'dan Z'ye anlatmak istediklerim bunlar işte.
Geçenlerde Emre ve ben UVB lamba konusunda da başka bir arkadaşımızla tartıştık. Arkadaş UVB lambaya gerek yok demişti onada aynı şeyi söyledik ''En iyisini yapmak varken neden daha kötüsünü yapalım?''

Birde şu konuya çok güzel değinmişsin Emre, ''bir canın sorumluluğundan dolayı yapmak zorunda olduğumuz bir takım şeyler var.''Bunlardan başlıcası bence alanın büyüklüğü.
Uç bir örnek olsada ben kuşumun kafesini hiç kullanmıyorum mesela. Onu bir kafese tıkmamış olmak için sürekli odamda dolanıyor.
Kaplumbağalara ne yaparsak yapalım ev ortamında idealini kuramayız fakat elimizden gelenin en en en iyisini yapmak zorundayız çünkü bir canın sorumluluğunu taşıyoruz.

Hiç uç bir örnek değil. O zaman uzun uzun konuşmuştuk. Ben muhabbet kuşumu ömrü boyunca komple ev içinde bakmıştım. Sadece yemek yemek ve su içmek için giriyordu bizimki. Sen canlıya verdiğin değerle örnek oluyorsun. Her canlıda iyi bakılmayı hak ediyor.

ecemkoten' Alıntı:
Aynen öyle. 3 kaplumbağayı bir arada tutamadım ben mesela. Ayrı tankım hazırda bekliyor ki maddi durumumda öyle ağam şağam değil sen biliyorsun. 7 kaplumbağa birbirine girse direk kan çıkar :)

Daha bugün sosyal medyada bir ilan girdim yuva arıyor diye. İnsanlar birtanesine bile bakamaz durumda. Bu yüzden kaplumbağa almayın zor diyoruz zaten.

Senin durum zaten ayrı. Sen hayatını adadın onlara :) 3 ayrı tank, 3üde 100 litre üzerinde tanklar. Kesinlikle ideal bir örneksin.

Teşekkürler Ecem. En azından minimum su hacmi için sürekli önerilerde bulunmaya çalışıyoruz. Ben öncelikle kaplumbağalarımın rahatını ve sağlığını düşünüyorum. Örnek olmak adına faydam olursa diye de paylaşıyorum. Allah korusun kaybım da olmadı.
Senin ve kaplumbağalarının yaşadıklerı zor günleri (ki yakınından geçmeyecek zorlukta bende yaşadım) yakınen bildiğim için birden fazla kaplumbağa besleyen herkese ilerisi için dikkatli olmasını yedek sistemleri göz ardı etmemesini hep öneriyorum.

İyi bayramlar herkese öncelikle :) İlk olarak bence bu konu sabitlensin, çünkü birçok kişi bilinçli veya bilinçsiz kaplumbaga alıyor.

Emre abi ve Ecem herşeyi söylemiş. Hepsine katılıyorum harfi harfine. Herkes bu işe başladığında direk 100 litreyle 500 litreyle başlamadı ama bilincine varınca -kisa bir süreden bahsediyorum- derhal imkaanlar doğrultusunda akvaryumunu büyüttü.

Maddi acıdan evet balıklardan daha masraflılar ama eve geldiğinizde onları seyrettiğinizde inanın bütün keyfiniz yerinize geliyor.

Bilmiyorum nerde oturuyorsunuz ama canpette (istanbul için) 200 litrelik akvaryum 80 tl idi. Kredi kartına böldürün 10 a mesela. Ayda 8 lira? Sigara kullanıyomusunuz bilmiyorum da sigaraya günlük o civarlarda para veren arkadaşlarım ve ailem var.

Bence kaplumbagalarınızı iyi bakabilcek kişilere sahiplendirin. ya 1 ya 2 tane kalsın. Çünkü yem olayı bile masraf. Yemleri en az 10 tl. Ki 7 kaplumbagaya yemler çok çabuk biticek.

Ana yem + ek yemleri alıyorsunuz. Anlıyorum öğrencisiniz. Bende öğrenciyim. Hatta yaptığım masraf gerçekten fazla. 10 liraya kaplumbaga aldın 250 liraya filtre alıyorsun falan diyen de var. Yada ne bileyim saatlerimi harcayıp akvaryumun suyuyla, başka bişeyle kafamı yoruyorum.

Emre abi yanlış hatırlamıyorsam 5bin tl civarı 1 tona yakın akvaryum kurdu. Ben kurabilir miyim? Kuramam. Herşey imkan dahilinde. Ama herkes sorumluluğu bilincine farkına varırsa elinden gelenin en iyisini yapabilir diye düşünüyorum..

Konuyu faydalı tartışmalar kısmına taşıyorum.
Bir çok kişiye örnek olabilecek bir konu olmuş
Yazan herkesin emeğine sağlık.
Eklenecek bir şey bulamadığım için mesajlarınıza teşekkür etmekle yetindim :)

arkadaşlar lütfen gereksiz yere birbirinizi incitmeyin. arkadaşımızda 7 tane kaplumbağa var ama bunu iyi bir amaçla almış bakıyor. hayvanlar rahat şekilde hareket ettiği sürece aman aman büyük bir akvaryuma gerek yok ve illaki 7'si birden o boyutlara gelecek diye birşey de yok. ne kadar iyi bakılsada illaki zaman içinde kayıplar olacaktır. kendi ortamında dahi şu veya bu şekilde 10'da 9'u telef oluyor. suni ortamda olsada en azından başka bir hayvana yem olma olasılığı olmaması sevindirici olmalı. bunu derken balkona açık olarak güneşlenmesi bırakılan hayvanlara dikkat ediniz. çünkü kuşlar en büyük tehlike.

10 da 9 u kendi ortamında telef mi oluyor? Cem bey, 7 kaplumbaga için minumum 700 litrelik akvaryuma ihtiyaç vardır. Lütfen yanlış bilgilerle desteklemeyin. Bilmiyorsanız da öğrenin. İyi bakılan kaplumbaga eceli gelmediği sürece ölmez. Ömürleri bunların 20-25 yıl.

Kaplumbağalar özellikle kırmızı yanaklar bulundukları ortama çok iyi adapte olabilen canlılar.

Bizim iklimimize ait olmamalarına rağmen bilinçsiz insanlar sayesinde artık bizim sularımızda da mevcutlar.
Yani dediğiniz gibi 10'da 9 u ölmek yerine adapte oluyor bu canlılar doğada.

Buranın amacı yanlıştan çevirmek, yanlışı desteklemek değil.

Umarım o ufacık akvaryumda ki dostlarımız gibi olan bütün kaplumbağaların sahipleri bu büyük yanlıştan bir gün dönerler...

Cvp: Akvaryumda 7 kaplumbağa

Arzu işin kötü tarafı sularımıza bırakılan RES ler eko sistemi olumsuz etkilemekte. İnsanların doğadan, dengeden haberi yok. Aynı sorun sadece ülkemizde değil dünyada yayılmış durumda. Daha geçen gün Asya' dan nasılsa gelmiş olan tatlı su balıklarının Amerika kıtasındaki istilacı durumu hakkında bir program seyrettim. İşin vahimi besin zincirinde üst gruptan bir canlı olduğu için büyük bir tehtit oluşturmakta. Böyle çok örnek var. Ama insanlar neye yol açabileceğini düşünmeden hareket ettikçe doğa yıpranıyor.

Umarım daha bilinçli ve doğru öneri ve fikirlerle karşılaşırız.

banyoterligi' Alıntı:
10 da 9 u kendi ortamında telef mi oluyor? Cem bey, 7 kaplumbaga için minumum 700 litrelik akvaryuma ihtiyaç vardır. Lütfen yanlış bilgilerle desteklemeyin. Bilmiyorsanız da öğrenin. İyi bakılan kaplumbaga eceli gelmediği sürece ölmez. Ömürleri bunların 20-25 yıl.

yanlış anlamayın. ben telef oluyor derken diğer hayvanlar tarafından yenilmesini kastediyorum. bakın doğada dikkat ederseniz herhangi bir canlı ne kadar çok ürüyorsa ondan yiyecek olarak faydalanan hayvanda o kadar çok oluyor. misal deniz kaplumbağalarıyla ilgili belgesellerdeki gibi. yada fareler.

amacım desteklemek değil rica ederim. konu hakkında görüşler giderek ağır bir hal aldığı ve biraz incitme noktasına doğru ilerlediği için bir nefes alma noktası bırakmaktı. ve söylediğiniz gibi ecel faktörü benim demek istediğimde. 25 sene ömrü olması 25 sene yaşayacak anlamına da gelmez. hayvanlarda insan gibi bizim anlamayacağımız veya tedavisi mümkün olmayan, olmadık bir hastalıkla karşılaşabilirler.

şimdi şu 700 lt. ya da bir kaplumbağa için 100 lt. meselesine gelelim. bu söylediğiniz erişkin kaplumbağalar için. siz 15- 20 sene sonrasını şimdi tartışıyorsunuz. arkadaşlar siz düşünebiliyor musunuz 700lt. nin ne kadar olduğunu yaklaşık 36 litrenin üstünde su damacanasına eşit. bu kadar suyun yapacağı basıncı söylemiyorum bile. yada bir kaplumbağa için 5 damacana üstü. eğer fırsatınız olur izmir balçova termal tesislerine giderseniz. lobideki havuzda 100 yakın kaplumbağa yaşıyor. hepsi aynı anda yüzse tamam ama bir kısmı kenarda dinlenirken bir kısmı yüzüyor; hepsi sırayla. şu an ne kadarlar bilmiyorum. ben gideli 3 sene oldu. en büyüğünden küçüğüne. o havuzda olsun olsun 5 ton su alır; bu da 30 kaplumbağaya tekamül eder. 5*5 metre birşey. hani yanlış anlamayınız; onlar böyle yapmış siz de yapın demiyorum. bunu mantık çerçevesinde söylüyorum. bende birçok çeşit hayvan besledim ve yaşam ortamında kısıtlanmasına karşıyım. mümkün olan hareket etmesini kısıtlamayacak şekilde en uygun alan diye söyleyebiliriz. keşke herkeste bu hayvanları yetiştirecek büyük süs havuzlu ev olsa. ama ev içinde olacak iş değil bu kadar büyük bir havuz.

yaşam tarzımızı renklendirdiğimiz hayvanlarımız sayesinde bir araya gelerek paylaştığımız bu forumu birbirimizi kırmadan, incitmeden sürdürürsek daha güzel olur kanısındayım. çok teşekkür ederim.

Cvp: Akvaryumda 7 kaplumbağa

Neticede erişkin kaplumbağa için minimum 100 lt, yavru kaplumbağa için minimum 50-60 lt akvaryum gerekir. Bunun üzerindeki miktarlar tabiki daha iyi ama altında olması hayvanlar için elverişsiz anlamına gelir.
Hayvanlar ölebilir, hasta olabilir. Biz uygun şartları sağladıktan sonra da kayıplar olabilir. Önemli olan eksiklerimizi gidermek yada eksiği olanları uyarmak.

Sağlıklı kaplumbağalar.

Geri