Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda Beslenebilecek Canlılar

furuichi

Yeni Üye
akvaryumda kaplumbağalarımla birlikte semender su midyesi salyangoz ve karides bakmak istiyorum delikli ince bir camla akvaryumu ikiye bölüm 2. bölümdede bir kaç pahalı balık bakacağım bu canlıların bir arada kalması mümkünmü yada hangilerinin mümkün
akvaryum 200 litre iç dış filtre var ısıtımla iç filtrem mefta oldu ama yeniden alacağım
3. konumda iplenmek diğiyle :33:
edit: birde başka canlılarda(solucanımsı bir şeyler gördüm bir videoda) önerirseniz sevinirim

Cvp: akvaryumda beslenecek canlılar

3 tür canlıyı aynı suda besleyemezsiniz. Semender sert su seviyor ama kaplumbağa yumuşak su seviyor bildiğim kadarıyla.

Semenderlerin derisi çok hassas. Ayrıca kaplumbağalar gibi derin sularda yaşamıyorlar. Kaplumbağanızın tırnaklarından zarar görebilir ya da kaplumbağa ona saldırabilir.
Salyangoza gelince, salyangozdaki bakteri ve parazitler kaplumbağalarda ve semenderlerde iç parazit oluşumuna neden oluyor.
Kaplumbağanız karidesi ve balığı yer. Yemese bile ciddi zararlar verir.

Sonuçta akvaryumu bölseniz bile kaplumbağaları başka canlılarla besleyemiyorsunuz :(

benim artkadaşım akvaryumu ikiye bölüp bir tafata japon bir tarafta kaplumbağa besliyor (2 senedir)

Akvaryumun büyük olması lazım ikiye bölmek için.

RE: akvaryumda beslenecek canlılar

Bence hic bir kaplumbaga diger canlilarla ayni ortamda bakilmamali.

kürşad45' Alıntı:
benim artkadaşım akvaryumu ikiye bölüp bir tafata japon bir tarafta kaplumbağa besliyor (2 senedir)

Japonlar soğuk su severler diye biliyorum. Uzun süre yaşamışlar. Maşallah diyorum.

Nasil bir japonmus? Yoksa kaplumbagalarada mi soguk suda bakiyor?

Derya Hanım Japonlar 24 derece yaşamalılar. Soğuk su beyaz benek adı verilen bir hastalığa sebep oluyor.
Elbette 28 derece fazla bir sıcaklık.

Ayırmış derken tamamen mi ayırmış,delikli bir şekilde mi? Önemli olan bu...

Belkiz Caliskan' Alıntı:
Derya Hanım Japonlar 24 derece yaşamalılar. Soğuk su beyaz benek adı verilen bir hastalığa sebep oluyor.
Elbette 28 derece fazla bir sıcaklık.

Soğuk derken kapluşlara göre demek istedim. :)

Ben bir arada kalmasını tavsiye etmem. Semenderler su kaplumbağalrına göre daha hassas canlılar. Kapluş ona rahat vermeyecektir. Balığı da kısa bir süre sonra afiyetle yiyecektir. Sonuç olarak kaplumbağayla ancak kendi türünde bir canlı besleyebilirsiniz.

Jadeite' Alıntı:
Ben bir arada kalmasını tavsiye etmem. Semenderler su kaplumbağalrına göre daha hassas canlılar. Kapluş ona rahat vermeyecektir. Balığı da kısa bir süre sonra afiyetle yiyecektir. Sonuç olarak kaplumbağayla ancak kendi türünde bir canlı besleyebilirsiniz.

şimdi hocam rahatsız edebilir demişsin bi arkadaşda sert su demiş başkası derin olmasın demiş yani kaplumbağaya kara alan oluşturduğun gibi semenderede alcak suda bir yer oluşturabilirsin diye düşünüyorum akvaryumumda çeşitlikten yanayım ama bir kaç balık türü beslemek istemiyorum çünkü balığı sevmiyorum 2 kaplumbağayıda koskoca akvaryumda beslemek istemiyorum bakınca görmesi bile zor oluyor büyümesini beklesen kaç sene ondan bana olur olmazdan ziyade böyle bakılması mümkün gibi cevaplar ulaştırabilirsiniz cidden mutlu olurum

Akvaryum 200 litre ise, ayrı bir bölme yaptırın o zaman. En mantıklı çözüm bu şekilde olur.

Ama akvaryuma yaptıracağınız bölme suyu geçirmemeli. Yani semenderi ayrı bir bölmede, kapluşu ayrı bir bölmede besleyin. Size tavsiyem bu şekilde olur. Çünkü su sertlik derceleri ve bakım koşulları farklıdır umut beye hak veriyorum.

Jadeite' Alıntı:
Akvaryum 200 litre ise, ayrı bir bölme yaptırın o zaman. En mantıklı çözüm bu şekilde olur.

Ama akvaryuma yaptıracağınız bölme suyu geçirmemeli. Yani semenderi ayrı bir bölmede, kapluşu ayrı bir bölmede besleyin. Size tavsiyem bu şekilde olur. Çünkü su sertlik derceleri ve bakım koşulları farklıdır umut beye hak veriyorum.

Yeşim Hanım ve Umut Bey'e katılıyorum. Zira ikisi de bu konularda oldukça tecrübelidir.

Bence akvaryumu bölmeye girişmeyin. Çünkü 200 litrede iki kaplumbağanız da ömür boyu yaşayabilir. Ama eğer ikiye bölerseniz kaplumbağalarınıza ileride yeni alan oluşturmak zorunda kalırsınız.

İki kaplumbagayi koskoca akvaryumda beslemek istemiyorum demissiniz. Yanlis dusunuyorsunuz. Ne kadar buyuk o kadar iyi. Onlar buyucek daha. Siz ortamlarini tekrar degistiriceksiniz o zaman. Ben hic degistirmeyin derim. Birakin sicak ve buyuk yuvaarinda kalsinlar.

Arkadaşlara katılıyorum. Zaten kaplumbağa başına 100 litrelik alan idealdir. Kaplumbağalar çabuk büyürler. Ben size bölme yapın dedim ama alternatif şeyler söylememi istediğiniz için söyledim :) Yoksa bende arkadaşlara katılıyorum.

Bizden bakılması mümkün gibi cevaplar bekliyorsanız kendinizi kandırmış olursunuz. Semenderlerde deri solunumu güçlüdür ve derisi oldukça hassastır. Ayrıca derin su olmaması gerekir derken ayaklarının üzerine kalktığında nefes alabilmelidir demek istedim.

Geri