Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda bitlenme

niremy

Yeni Üye
Merhaba herkese. Bugun kaplumbaga akvaryumumda bit gibi minik minik siyah nokta gibi ama hareket eden seyler gördüm hatta beyaz bi tasa bi kepçe akvaryumdan su alıp koydum ve resmen hareket ediyolar ve acayip çoklar . Daha önce hiç böyle bişey yaşamadım. Çok uzun zaman kaplumbaga besledim. Şimdi kaplumbagamı direk o sudan aldım baska suya koydum akvaryumuda dezenfekte edicem ama bu nedir bilen duyan vardi mı arastırdım bulamadım isterseniz fotograf da ekleyebilirim

Cvp: Akvaryumda bitlenme

Akvaryum kurulalı ne kadar oldu ?
Akvaryuma taban malzemesi,kök,yapay/canlı bitki yerleştirildi mi ? Herhangi biri yerleştirilirken dezenfekte edildi mi ? Edildiyse dezenfeksiyon için neler yapıldı ?
Akvaryum temizliği hangi aralıklarla yapılmaktadır ?
Yemleme işleminden sonra akvaryum kalan yem artıklarından ya da tüketilmeyen yemlerden arındırılıyor mu ?
Parazitler ilk ne zaman fark edildi ? Fark edildikten sonra herhangi bir işlem uygulandı mı ?

Akvaryum kurulalı bir sene kadar oldu. İçinde canlı bitki yok yapay bitkide yok sadece bozcaadadan getirdiğim yıkayarak içine doldurdugum kum var ısıcı ve iç filtre var. Yem artıgı kalmıyor dikkat ediyorum verir vermez hemen yiyo. Akvaryum temizliğini pek sık yapmıyorum ondan mı acaba çok zor oluyo büyük akvaryum çünkü tamamen boşaltmam sonra doldurmam kova kova tasımak falan suyu azaldıkca üstüne ekliyorum ay da bir de tamamen boşaltıyorum. Şimdi tamamen boşalttım sabunladım her tarafını

Peki bu gerçekten bit mi yani çok garip

Akvaryuma konan herşey sıcak su ile iyice yıkanıp dezenkfekte edilmez ise;

Verilen yemler açık satılanlardan ise;

Bunların içinde parazit yumurtaları olabilir suyu gördüklerinde yumurtadan çıkıp canlanırlar. Bunların bazıları hayvan için tehdit olmazken bazıları öldürücü olabilir.

Akvaryum üzerinde uçuşan sinek larvaları da olabilir. Özellikle sivri sinekler için bu tip ortamlar biçilmiş kaftandır.

O kumu olduğu gibi atıp yenile. Filtrenin hazne ile süngerini iyice yıka pervane kısmı çıkan tip ise orayı da temizle ama dikkat et mili seramik ise kırılmasın.

Bu parazitlerle ilgili bir konu var. Aralarında var mı bakarsın.
mailto:/forum/konu-akvaryumlardaki-davetsiz-misafirler-parazitler.html

Geri