Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda büyük ve küçük kaplumbağa

mithat

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar merhaba bir konu hakkında danışmayı düşünüyorum benim kaplumbağalarım daha küçük ikisi de aynı boyut yalnız komşumda da 1 tane var yaklaşık 1 senedir plastik kapta bakmış ben akvaryum yapınca al bunu da götür dedi fakat benimkilerden biraz büyük sizce ne yapmalıyım aldığım zaman benim ufaklıklara zarar verir mi ??

Cvp: SONRADAN GELEN MİSAFİR ???

Bunu bilemezsiniz. Gelen kaplumbağa tek yaşamaya ve dar alanda yaşamaya alışmış. Diğerlerini ortamda istemeyebilir. Büyük yerde rahat harekette edebilir. Yada sizdeki ufaklar onu kabul etmeyebilir. Baskınlık krakterleride önemli bir unsur. Bunlardan biri olabileceği gibi hepsi sorunsuzda yaşayabilir. Malesef kaplumbağaların ne zaman nasıl davranacağını kimse kestiremez. Hatta uzun süre anlaşan kaplumbağalar yıllar sonra çeşitli sebeplerle kavga dahi edebilir. Ancak yaşayarak göreceğiniz bir durum.

en başta tek yaşadığı için belki ama alışınca sorun fazla olmaz. sen sadece yemini dengeli ver sorun daha çok bundan çıkar doyduğunu anladığı zaman ellemez onları. zaten dar alandan akvaryum gibi geniş bir alana geçecek. eğer iki erkek olma olasılıkları varsa baskınlıktan doğan bir sürtüşme yaşayabilirler ama büyüdüklerinde. sen sadece ilk başta dikkat et. kurtar garibi.

siz kesin alın mı diyorsunuz :))

Cvp: Akvaryumda büyük ve küçük kaplumbağa

en azından bir dene hır çıkarsa ayırırsın veya geri verirsin.

kaplumbağların boyutlarına da bağlı karakterlerine de ama genelde şans işi oluyor bunlar mesela çok sevinedebilirler onu dışlayadabilirler kac cm fark var arada ?

Geri