Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda Koku Sorunu Yaşıyanlara Alternatif Bir Çözüm

Arda

Bronz 5 Üye
Merhaba Arkadaşlar Benim Akvaryumumda da Aynı Sorun Vardı Fakat Pet Shoptan Karbon Parçacıklı Su Filtresi Aldım Koku Ortadan Kalktı Karbon Maddesi Endüstriyel Alanda da koku İçin En İyi çözüm Olmuştur Bir Çok Evimizdeki Aletlerde Bunu Kullanır Örneğin Buz Dolapları. Eğer Karbon Parçacıklı Su Filtresi Alırsanız Bu Sorunu Tamamen Çözmüş Olursunuz

Cvp: Akvaryumda Koku Sorunu Yaşıyanlara Alternatif Bir Çözüm

carbon lavabo altı filtrelerde 6 aylık ömre sahipken, akvaryum suyunda kullanıldığında sürekli kirle karşılaştığı için daha kısa sürede değişiyor. emrenin (AEK) öngördüğü süre 1 ay.

Teşekkürler Cem Bey Bunu Bilmiyordum. Bundan Sonra Ayda Bir Kez Değiştiricem Ama Koku Konusunda Gerçekten %100 Faydalı Bir Çözüm

kokuyla birlikte sudaki kirecide süzüp suyu yumuşatır. bende lavabo altı filtre var ordan aldığım suyu kullandığım için dış filtrede kullanmıyorum.

Zaten dış filtrede sürekli kullanmak filtrenin özelliğini yok ediyor. İç ve askı filtrelerde diğer malzemeler işe yaramayacağı için sürekli değişimle kullanılıyor.

emre filtrenin konusu açılmışken substrat pro'dan 500 gr kadar koydum, elyaf takviyesi ile anca sığdı. substratı da lif poşetin içine koyup kenarlarına kadar yaydım. yeterlidir değil mi ? bugün çalıştırdım debisi o kadar zerzavatı doldurduğum halde süper. kurulum fotoğraflarını da birkaç güne yeni konu da açıcam.

Substrat miktarı ve sepetleri tam doldurman çok iyi :) Karbonu çıkardın mı?
Filtre debisi uzun bir süre hiç azalmaz.

karbonu çıkardım. kendi orjinal elyaflarını çıkardım, seranınkini koydum. bioball'ların bir kısmını seramiklerin üstüne, bir kısmını da zeolitin ya üstü yada altına serdim şimdi hatırlamıyorum. zeolite alan açıldı böylece. orjinalinden carbonları, elyafı ve bir süngeri çıkardım. seranın yeşil bio fibresini de ekledim. bunu o katın üstüne koymuştum aslında altta dursa iyiymiş kenarlardan yukarı atıp duruyordu zor toparladım.

Gayet iyi olmuş.
Şu kuru alanı bir halletsen rahat rahat yüzdüklerin görsen sende iyice rahatlarsın :) Uğraş uzadıkça bıkkınlık geliyor, kendimde kuru alanlarda bayağı zaman kaybetmiştim.

şimdiden bıktım. zaten su ekleme çarşambaya ancak tamamlanacak. günde 3 damacana dolduruyorum akvaryum bana mısın demiyor. sülümana yaptıracam açılışı. :smile: şimdilik strafordan yaptığımı kullanayım. boş zamanda bakacam artık.

"Karbon Parçacıklı Su Filtresi" dediğiniz şey nasıl bir şey. Marka yada bi link paylaşabilir misiniz? Birde el yapımı bir dış filtre yapma fikrim var turşu bidonuyla. İçine koyacağım hangi malzeme idrari ve kokuyu temizler?

"Karbon Parçacıklı Su Filtresi" dediğiniz şey nasıl bir şey. Marka yada bi link paylaşabilir misiniz? Birde el yapımı bir dış filtre yapma fikrim var turşu bidonuyla. İçine koyacağım hangi malzeme idrari ve kokuyu temizler?

Aktif karbon yada bazıları kömür der. Bu sudaki bakteri vs faydalı faydasız birçok oluşumu bünyesinde tutarak suyu temizler. Ancak kullanımı bir ay ve ilk kurulumda dış filtrelerde kullanmak daha iyidir.

Dış filtreye konulan zeolit amonyağın olumsuz etkisini giderir. Buna ilave olarak konulan lav taşı veya substrat olumlu bakteri kolonileri oluşturup su değerlerinin uygun olmasını sağlar.

Geri