Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda kopuk ve kirlilik

Winchesterr48

Bronz 3 Üye
Merhabalar akvaryumda dip cekimi yapiyorum ancak Su yuzeyinde hala kopuklenme var . Birde camda buharlasmaya bagli kirecli su lekeleri var nasil temizlenir

Su çekimi yapmadan evvel elinle kumu karıştır. İçine hayvan tarafından gömülen pislikler ile birlikte hava kabarcıkları metan gazı oluşturur. Bunlar yüzeye çıkarken kumu da temizlemiş olursun. Ama önce görünen kirleri çekip sonra karıştır. Açığa çıkan kirleri de al. Kovaya bir miktar kumda çekilecektir. Onları kirli suyu yavaşça döktükten sonra temiz su ile çalkalayıp o suyuda döktükten sonra akvaryuma boşaltırsın.

Yüzeydeki köpükleri maşrapa ile alırsın. Dış filtren yoktu diye hatırlıyorum. İki damla metilen mavisi de damlat. Her temizlik sonrası iki damla damlatırsın.

Haftada iki defa filtreyi temizlersin.

Camdaki tortuları bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla alırsın. Camda bunların oluşumu su eksilmesine bağlıdır. Su azaldıkça yüzeyde kuruyan suyun kireci cama yapışıp kalır. Bu sadece kireç değil eski deri kalıntıları da olabilir. Düzenli olarak suyu aynı çizgide tutmaya çalış.

Evet Cem abi Suan dis filtre alicak butcem yok henuz ogrenciyim dediklerinizi aynen yaptim ve halloldu tesekkur ederim. Bu arada konuyla alakasi yok ama su seviyesini baya yukselttim kuru alani akvaryum seviyesine cikardim neredeyse ama 1 haftadir hic kacma tesebbusu olmadi cok sasiriyorum halbuki akvaryum icinde cok hircin agresif bir tosbam var sasirdim :)

mailto:/2rlQ6A.jpg temizlik sonrasi akvaryum kapak temsili kullanmiyorum

mailto:/j8DYqm.jpg
Buradada Alex :)

bu kaçma işi keşfedilerek bulunuyor. Bunu ya kuru alanda panik halinde dikilirken ya da rahat etmek ve dinlenmek için birşeylerin üstüne çıktığında farkediyorlar. Bunu öğrendiklerinde kaçtıkları yeri asla unutmuyorlar.

Ya filtre üstüne, ya da kuru alanda birşeyin üzerine basarak atlıyorlar. Yan camlara çenesinin altını koyup barfix çeker gibi kendini çekerek çıkabiliyorlar. Boyları yetmediğinde de ya diğer kaplumbağanın kuru alana çıkmasını bekleyip ona basarak yada ısıtma lambasının çanağını eğip ayağının yanması pahasına basıp çıkarak kaçar. Bu dişilerde yumurtlama zamanı geldiğinde içgüdüsel dürtü olarak çıkar. Yumurtlayana kadar her gün bu denemeler devam eder.

Hayvanlar bunu farketmediği sürece kaçma girişimi olmaz. Ama genelde dediğim gibi dişiler kaçma eğilimlidir.

Isıtıcının kablosu yetersiz mi kalıyor. Yataya çevirirsen hem performansı artar hemde termostat algısı. Tabandan 8-10 cm yükseklik uygun olur.

Anladim Cem abi Baska kaplara koydugumda barfix cekiyo ama yuvasinda daha hic gormedim insallahta gormem . Isiticinin kablosu uygun ben yatay yapiyorum ama o oynuyor surekli sekil degistiriyo isitici :D

Cvp: Akvaryumda kopuk ve kirlilik

Winchesterr48' Alıntı:
Merhabalar akvaryumda dip cekimi yapiyorum ancak Su yuzeyinde hala kopuklenme var . Birde camda buharlasmaya bagli kirecli su lekeleri var nasil temizlenir

MErhaba,

Suda köpüklenme ortamda organik yükün (yani kirlilik) çok fazla olduğunu gösterir. Suyun belli bir kısmını değiştirmen gerekmektedir. Tabi bu değişimi yaparken değiştireceğin suyun akvaryumdaki su sıcaklığına eşit ve dinlenmiş su olması gerekir. Köpüklenme filtrasyonun yeterli olmaması yüzünden oluyor. Dış filtre alana kadar yapman gereken belli periyodlarla su değişimi. AYrıca için rahat olsun patlayıcı bir gaz olan metan gazı bu şekilde oluşmaz.  :)

cem' Alıntı:
Su çekimi yapmadan evvel elinle kumu karıştır. İçine hayvan tarafından gömülen pislikler ile birlikte hava kabarcıkları metan gazı oluşturur. Bunlar yüzeye çıkarken kumu da temizlemiş olursun. Ama önce görünen kirleri çekip sonra karıştır. Açığa çıkan kirleri de al. Kovaya bir miktar kumda çekilecektir. Onları kirli suyu yavaşça döktükten sonra temiz su ile çalkalayıp o suyuda döktükten sonra akvaryuma boşaltırsın.

Yüzeydeki köpükleri maşrapa ile alırsın. Dış filtren yoktu diye hatırlıyorum. İki damla metilen mavisi de damlat. Her temizlik sonrası iki damla damlatırsın.

Haftada iki defa filtreyi temizlersin.

Camdaki tortuları bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla alırsın. Camda bunların oluşumu su eksilmesine bağlıdır. Su azaldıkça yüzeyde kuruyan suyun kireci cama yapışıp kalır. Bu sadece kireç değil eski deri kalıntıları da olabilir. Düzenli olarak suyu aynı çizgide tutmaya çalış.

Metan gazı ile yanlış bilgilendirme yapmayalım. 

Sediment ve sucul ortam ilişkisi ile ilgili aşağıdaki makale oldukça bilgilendirici.

http://www.akuademi.net/USG/USG2007/SKCK/skck02.pdf

Cok tesekkur ederim sevgili Tost filtrasyonum yetersiz kaliyo bende degisime dikkat ediyorum birkac lav tasi koymustum sanirim onlarinda etkisi olmus suyu surekli havalandiriyorum bir sorun cikmasin diye Cok fazla pahali olmayan bir filtre onerebilir misiniz link atip tesekkur ederim

Akvaryumum 96 litre

Cvp: RE: Akvaryumda kopuk ve kirlilik

Winchesterr48' Alıntı:
Cok tesekkur ederim sevgili Tost filtrasyonum yetersiz kaliyo bende degisime dikkat ediyorum birkac lav tasi koymustum sanirim onlarinda etkisi olmus suyu surekli havalandiriyorum bir sorun cikmasin diye Cok fazla pahali olmayan bir filtre onerebilir misiniz link atip tesekkur ederim

Akvaryumum 96 litre

Çok fazla pahalı olmayan derken bütçen ne kadar? Aslında filtreden çok kullandığın filtrasyon malzemesi önemli. yoksa 150 - 200 tllik bir dış filtre işini hayli hayli görür.

Winchesterr48' Alıntı:
Dis filtrem yok suanda butcem 80 tlye kadar guzel bir ic filtre tavsiyeniz var mi

Bende kullanmadığım bir Eheim 2213 dış filtre var istersen sana yollayabilirim kullanırsın  :)

valla cok iyi olur Cok tesekkur ederim boyle bisey yaparsan :) mail adresini yaz istersen ordan iletisime gecelim adres falan

Evet konu bilgilendirici oldu, teşekkürler. Yalnız bu kum altında oluşan gazlar ve bu sarı renk olan kumun rengini griye dönüştüren süreci hangisi meydana getiriyor. (Bu bakteriyelden ziyade kimyasal reaksiyon gibi geliyor.) Nitrat, sülfür vb. ? Ona göre açıklama yapayım. Düzeltmeleri yapayım.

cem' Alıntı:
Evet konu bilgilendirici oldu, teşekkürler. Yalnız bu kum altında oluşan gazlar ve bu sarı renk olan kumun rengini griye dönüştüren süreci hangisi meydana getiriyor. (Bu bakteriyelden ziyade kimyasal reaksiyon gibi geliyor.) Nitrat, sülfür vb. ? Ona göre açıklama yapayım. Düzeltmeleri yapayım.

Kimyasal reaksiyon zaten bakteriler tarafından yapılıyor. Bizim akvaryumlarımızda basit nitrojen (azot) döngüsü olur.

Winchesterr48' Alıntı:
valla cok iyi olur Cok tesekkur ederim boyle bisey yaparsan :)  mail adresini yaz istersen ordan iletisime gecelim adres falan

[email protected]

Cvp: Akvaryumda kopuk ve kirlilik

kumun renk değiştirmesini foseptikteki kum ile özdeşleştirdiğim için ve birde çöp dağlarının altında oluşan metan gibi kumun ağır ve ince oluşu sebebiyle altında kalan artıklara su temasını önlemesi ile metan sonucuna varmıştım. sebep farklı o zaman. bilimsellikten basite indirgersek (trof çeşitlerine girersek işin içinden çıkamayız) oksijensiz ve karanlık ortam bakterilerinin yaptığı kimyasal tepkime sonucu oluşuyor. kısadan bakteriyel reaksiyonun sonucu diye yazarım. sağol. şunu yazarken bile başım ağrıdı. :)

Winchesterr48' Alıntı:
Cok tesekkur ettim tost ve cem abi sagolun

Burak, emailini kontrol eder misin? Filtre şu anda Afyon Yurtiçi kargo şubesinde. Telefonunu yazmadığın için sana ulaşamıyorlar.

3 günden fazla bekletmiyor geri gönderiyorlar.

Geri