Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda neler olmalı?

Red

Yeni Üye
Katılım
28 Haz 2016
Mesajlar
6
Merhaba arkadaşlar yakşalık 9-10 tane su kaplumbağası almak istiyorum bu hayvanların tüm ekipmanlarını bana yazarmısınız ve diğer sorumda bu kaplumbağalar normal balık akvaryumunda olur dimi yani mesela bir balık akvaryumundaki dolulukla yaşayabilirler
 
Bu linkte bakım ile ilgili bilgi mevcut.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html
 
Cvp: Akvaryumda neler olmalı?

Bilip bilmeden konuşmak istemem ancak 9-10 adet su kaplumbağasına gerektiği gibi bakabileceğinizi sanmıyorum.


Şöyleki:
-Hayvan başı 110litre'den hesapla 990litre lik bir akvaryum gerekli. (minimum) Yani 250cmx65cmx65cm ölçüleründe ve maximum cam kalınlığı kaç oluyorsa 10mm vs. bir akvaryum gerekli olacaktır. 1 Ton ağırlıktaki akvaryum apartman dairesinde mümkün olmaz, belki zemin kat yada müstakil bir daire de olabilir ama pek ucuz olmayacaktır.

-Bu akvaryum için yeterince güçlü mobilya, iskelet çözümleri de pratik ve hesaplı olmayacaktır.

-Bu akvaryumu filtre etme (devridaim bir temizlik, filtre sistemi kurmak) işi de dev ölçülerde ve normal akvaryumlara göre daha yüksek Watt değerlerinde motorlar barındıran sump sistemi gerektirecektir. Bu da hem kurulumu zor hem kurulum maliyeti yüksek hem de devamındaki elektrik sarfiyatı yüksek bir çözüm olacaktır.

-Dip çekimleri ve su değişimleri eziyet olacaktır. (dinlenmiş su ilave ediyoruz)

-Bu akvaryumu ısıtmak için kaba taslak litre başı 1Watt kuralına göre 3 adet 300Watt'lık ısıtıcı gerekecektir. Bununda elektrik sarfiyatı uygun olmayacaktır.

-Kaç kilogram olduğunu hesap edemedim ancak tahminimce 100kg ve üzerinde silis (kaplumbağa türüne göre) kum alman gerekecektir, taşıması temizlemesi pratik olmayacaktır.

-Kuru alan tasarımın her hayvanın ileride 25cm ölçükele ulaşacağını göz önünde bulundurarak olmalıdır, ki bu da hiç pratik olmayacaktır.

-Kuru alan ısıtması için birden çok ısıtma ampulü kullanman gerekecektir, ısıyı büyük bir kuru alana eşit dağıtmak zor ve elektrik sarfiyatı yüksek olacaktır.

-uvB aydınlatması için de birden çok ampul gerekecektir, tıpkı ısıtma gibi eşit dağılım zor, sarfiyat yüksek ve ilave olarak sahip olma maliyeti de yüksek ampullerdir.

-Sağlıklı ve çeşitli besinler alabilmeleri için ortalama 4-5 hatta bazen 6 farklı yem kullanıyoruz, Bu kadar hayvanın ortalama 20-25yıl yaşayacaklarını hesap edersek yem masrafı da hiç düşük olmayacaktır.

***Birde aralarında anlaşmazlık, kavgalar yaşanma ihtimali var (9-10 hayvanda baya bir yüksek) , bu durumda hayvanları ayırıp ayırdığın hayvanlara da aynı sistemi kurman yada sahiplendirmen gerekli. İkisi de pek kolay değil.
 
Geri
Üst