Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda siyah kurtcuk gibi bir şey var

Harleydavidson

Gümüş 5 Üye
Merhabalar epeydir burada yoktum tosbağım yaşıyor ve büyüyor :) son olarak son 2 aydır akvaryumu düzensiz temizliyorum filtrem gayet iyi çalışıyor. Ve ilk aldığım gibi kuru alan var taşlı 1 buçuk benimle fakat hasta değil hep uyuyor yem atınca havada karada kapıyor geçen temizlediğim de akvaryumu siyah küçük kurtçuklar gördüm. Takmadım. Bugün su miktarı azdı üzerine su ekledim filtreyi çalıştırdım kurtçuklar hareket etti yüzdüler ve sonda altta yapıştılar ufacıklr gözle bile zor gmrülüyor bunlar tosbaya bir zarar verir mi ? Nasıl kurtululur bu meretlerden

Komple akvaryumu temizleyip ekipmanları yıkayacaksın, filtre süngerlerini sıcak suyla yıkaman iyi olur. dekor vs. var ise onları fırçalaman yerinde olur. Aralarına girip saklanırlar. Kum varsa kaynar su ile yıkaman gerek yada atacaksın. Akvaryum camlarını bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile geçeceksin. Bunlar illettir tam temizlenmezse yine çoğalırlar.

bazıları etçildir. hayvan sağlam yuttuğu taktirde içeriden hayvanı yiyebilirler. tabi bu onlardan olmayabilir ama yine hoş bir görüntü değildir.

Geri