Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumda siyah kurtcuk var

tatlı su tospigi

Bronz 4 Üye
Cem bey iç filtreyi temizlerken fark ettim siyah kurtcuk var bı tane gördüm silis kumun içinde belki daha fazla vardır .tospagaya zarar verir mi ne yapmam lazım birde bizim akvaryum çok büyük odada rutubet yapıyor sanırım küçük akvaryumda beslesek olmaz mı yoksa sahiplendirmek zorunda kalacam 😥

Ekli dosyalar

• IMG_20250115_141638.jpg
    IMG_20250115_141638.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 7
Kullandığınız yemler ne marka? Açık yem var mı?

Kumu karıştırıp iyice bakın. Kumda yoksa bile hayvanın dışkılamasını kontrol edin. Yine çıkarsa hayvandan geliyordur. Tedavi edilmesi lazım.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Her iki akvaryumun ölçüsü nedir?

Nem için mangal kömürü yada saban marka nem alıcı kullanabilirsiniz. Nem alıcıda 250'lik yeterli olur. Mangal kömürünü 5 yada 10 kg alıp mukavva kutu yada büyük leğene koyabilirsiniz. Tozunu atın.

Kullandığınız yemler ne marka? Açık yem var mı?

Kumu karıştırıp iyice bakın. Kumda yoksa bile hayvanın dışkılamasını kontrol edin. Yine çıkarsa hayvandan geliyordur. Tedavi edilmesi lazım.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Her iki akvaryumun ölçüsü nedir?

Nem için mangal kömürü yada saban marka nem alıcı kullanabilirsiniz. Nem alıcıda 250'lik yeterli olur. Mangal kömürünü 5 yada 10 kg alıp mukavva kutu yada büyük leğene koyabilirsiniz. Tozunu atın.
Öncelikle ben kaplumbağanın sahibiyim foruma 2 senedir üyeydim belki hatırlarsınız kaplumbağam kuru alan rampasında ki kırmızı halı kaydırmazı yiyip duruyordu. askere gidip geldim ama hesabımı bulamadım giriş yapamadım tekrar yeni hesap kurmak zorunda kaldım.

Şimdi sorduğunuz sprulara geleyim hiç açık yrm kullanmadım kullanmama sebebim de kurtçuk olmasın diyeydi ama yine de korktuğum başıma geldi kyllandığım yemler ahm mix,tetra reptomin,dajana gammarus stick bu yemleri kullanıyorum yem düzeni sabit hep her gün 15 tane civarı veriyorum öğlen 12 de.

Kabuk boyu 12-13 cm civarı galiba erkek kendisi tırnakları baya uzun.

diğer akvaryum çok aşırı küçük 50-20-30 civarı bişi ama şuan ki akvaryumu 100-40-40 ve neredeysse yarıya kadar su dolu ve ben hala iç filtreyle kullanıyordum o yüzden bir dış filtre alacağım ama ne alacağıma karar veremedim bir tavsiyeniz var mıdır?(uvb lambası da yok)

en kısa zamanda dış filtre, yeni camdan kuru alan, ve nem alıcıyı alıcam başka almam gereken bişi var mı sürekli sırtını sürtüyo ısıtıcıya falan mangrow kökünü nereden temin edebilirim?

Evladiyelik gitsin derseniz 300 litrelik akvaryuma kadar kullanılabilen tetra ex 1000 plus modelini tavsiye ederim. 3. Nesil motora sahip. Düşük watt yüksek debi. Tetra ex 1200 yerine geldi.

Kök düz yere konduğunda hayvanın altına girebileceği bir boşluğa sahip olmalı. 10-15 cm* 35 cm ölçülerinde fazla kaba ve ağır olmamalı. Petshopları gezin. İyice yıkanıp, kaynatılıp sterilize edilmesi lazım.

Kurt ahm yemden gelmiş olabilir. Mix ve gammarusta bir parti kurtlu çıktı. Bir arkadaşta daha yaşadık. Mix önerdiğim bir yem değil zaten.

Pvc paspasın üçgen yada altıgen şekilli olanı uygun bunu koparamıyorlar.

Evladiyelik gitsin derseniz 300 litrelik akvaryuma kadar kullanılabilen tetra ex 1000 plus modelini tavsiye ederim. 3. Nesil motora sahip. Düşük watt yüksek debi. Tetra ex 1200 yerine geldi.

Kök düz yere konduğunda hayvanın altına girebileceği bir boşluğa sahip olmalı. 10-15 cm* 35 cm ölçülerinde fazla kaba ve ağır olmamalı. Petshopları gezin. İyice yıkanıp, kaynatılıp sterilize edilmesi lazım.

Kurt ahm yemden gelmiş olabilir. Mix ve gammarusta bir parti kurtlu çıktı. Bir arkadaşta daha yaşadık. Mix önerdiğim bir yem değil zaten.

Pvc paspasın üçgen yada altıgen şekilli olanı uygun bunu koparamıyorlar.
Yeni yem ne almamı önerirsiniz?

Geri