Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdaki beyaz taşların rengi yeşile dönüyor.

kimbubye

Bronz 1 Üye
Merhabalar,

Akvaryumumdaki beyaz taslarin bazilari yavas yavas yesil renge donuyorlar, acaba yosun mu olusmaya basladi ?

Bunu nasil onleyebilirim?

Tesekkur ederm

Cvp: Akvaryumdaki beyaz taslar yesile donuyor

Zamanla taşlarda yosun oluşması normaldir. Akvaryum direk güneş ışığı alıyorsa bu durum hızlı oluşur. Su değişiminden sonra filtrede karbon kullanırsanız yosunu daha uzun süre engellersiniz ama o baktari kültürünü de engeller.

kuru alan lambasınında etkisi var. yapabilirseniz lambanın suya ışık vermeyecek şekilde kenarına mukavva kağıt yapıştırarak su kısmını gölgeleyin sadece kuru alanı ışıltsın veya ışıma süresini daha da azaltın. ne kadar temizlesenizde ufak parçalar kalacağı için yosunlanma devam edecektir.

Yosunlaşmanın taşlarda zararı olmaz ki. Yani bence mesela balığım varken yem vermedıgımde yosunları yiyordu , aynı şey kaplumbagalarda da gecerli degil mi?

aynen. el kadar büyük bir minare var akvaryumda üstü boydan boya yeşildi. iki gündür marul vermiyordum. bugün sabah baktım üstünde parça parça kaplumbağa ağzı kadar temizlenmiş izler vardı. onuda yalayıp götürüyorlar.

Benimkiler minarelerin içini çekip kabuklarını tükürdü. Gerçi minareler ufaktı ama büyüsede sağ bırakmazlar. Çizgili kaplumbağa akvaryumuma koydum bikaç tane. Onlarda bayağı çoğaldı, muhtemelen 40-50 tane ufak ufak minare var :)

Minareden zararı var mı acaba? Kaplumbağalar yiyor mu?

Benim RES olanlar çekirdek gibi içlerini çekip kabukları attı Mert. Bende boğazlarında kalabilir ve minareler telef olmasın diye bir kaçını kurtardım. Daha sonra çizgili akvaryumuma koydum. O hiç dokunmuyor. Sayılarıda arttı, ama kumun içinde kaç tane var bilemiyorum. Gece mango kökü ve kayalara dahi tırmanmaya başladılar :)

Peki alg ve yosun giderici maddeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Artıları eksileri nelerdir?

ben geçen gün bakmıştım. çin malı naftalin gibi birşeydi. sonuçta hayvanlar o suyu içecekler ve bunların ne olduğu belli değil. aldığım gibi bıraktım.

Geri