Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdaki canlı bitkiler kaplumbağama zararlı olur mu?

Karadut77

Bronz 5 Üye
Ben kaplumbağa mı artık büyük akvaryuma almak istiyorum boyutu 100x40x50 içinde canlı bitki var limon, amazon hançeri, java moss ve anubias bunlardan herhangi bir zararı var mıdır?

Cvp: Akvaryumdaki canlı bitkiler kaplumbağama zararlı olur mu?

herhangi bir zararı olmaz fakat kaplumbağanın onlara zararı olabilir.

Ahah aytekine katiliyorum kaplumbağaların onlara zarari olur :)

O bitkileri balık besleyenlere verebilir veya satabilirsin. Bunlar değil canlı ipek yapraklı bitkileride haşat ediyorlar.

Haşat etsin onda sıkıntımız yok ama yiyip zehirlenme gibi bir olay olmaz değil mi?

Bitkiler konusunda bilgim yok. Ama herşeyin fazlasının zararı olabilir.

Kıvırcık yemeyen hayvanın onları yiyeceğini sanmıyorum ama belli mi olur :smile:

Yiyip yememesi sorun değil. Akvaryumda bulunan herşeye hasar vermeyi seviyorlar.

Denemekten zarar gelmez, sonucu bildirin lutfen

Cevabı 1 saat içinde video yükleyeceğim görürsünüz , sıkıntımız yok gayet nazik çıktı yıkıp dökmüyor balıklarla da arası iyi uğraşmıyor mutluyuz :smile:

Sen kaplumbağaya güvenme. Şimdilik öyle görülebilir. Büyüdükçe saldırma riski artacaktır. İçgüdüsel olarak yırtıcı karakterli canlılardır. Tadını aldı mı bir tane balık bırakmaz.

Onu biliyorum daha önceden tecrübeliyim , yemlemesini elle yaptığım sürece sıkıntı olmaz zaten arada 2-3 tane götürmesine de bir şey demem ama işi takıntıya getirmesin yeter.
mailto:/2nrlh6b.jpg
mailto:/29m7i8w.jpg
mailto:/sffrte.jpg
mailto:/14ik0ba.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=fKdiH3EECgk

Yorum yok sanırım :t65y:

Güzel sistem fakat balıkların yemini kaplumbağalarda yiyecektir ve bitki akvaryumlarında belirli oranları sağlamak gerekir fotosentez kaplumbağaları etkilermi bilemeyeceğim. Bunun yanında armatur tarzı akvaryuma ısık sağlayacak yanlıs hatırlamıyorsam hep acık oluyordu tabi tam bilemeyeceğim. Bunda ıse acık kalırsa kaplumbağalar uyuyamaz pek. Daha hırcınlasırlar. diğer konu olarakta kaplumbağalar büyüdüklerinde balıklara dadanmaları olabilir. Bunun sonucu kılcıkların bogaza batması vs olabilir. Bunları göz önüne almanızı istiyoruz. Zaten söylenmiş diğer üyeler tarafından da. Tabi bir de kaplumbağaların ortamlarını kendi zevklerine göre düzenledikleri için ortalık savaş alanına dönebilir.

Ortalığı savaş alanına döndüren bir balığım var oda kedi balığı :) büyüdükçe duruma göre müdahale edebilirim kaplumbağa , balıkların göz göre göre hepsinin yem olmasına izin vermem çünkü torunların torunlarının torunu filan yaşıyor sanırım şuan da :) Ayrıca Anubias şu anlık kaplumbağa sevenlere öneriyorum ışık ihtiyacı çok az ve gözlemlerime göre şuan Hımbıl(8-9cm) onun üstünde uyuyor yaprakta eğilme filan dahi olmuyor. :) Tek sorunum hala kuru alana alışamadı çıktığını gözlemlemiyorum sıcaklık ve rampa eğimi gayet uygun ama pek çıkmaya yanaşmıyor güvende hissetmiyor sanırım o yüzden kuru alanın etrafını kaplamayı düşünüyorum bir de öyle deneyeceğim öneriniz nedir?

Ek olarak belirtmeyi unuttum ışık açık kalmıyor 12 de kapanıyor tümüyle karanlık oluyor balıklar da bitkiler de uyur :)

hmm olmadı şeyi deneyin yemlerini rampaya filan koyun çıkıp alsın ordan öyle insin ben başlarda öyle yapıyordum ( ama benmkilerde cıkmama sorunu yktu. Sadece zaman bulamıyordm rampaya bırakıyordm en azından fazla gelırse orda kalıyordu suya gıtmıyordu ) :)

O zaman sağlıklı ömürler diliyoruz :)

6ayı yaklaşık geride bıraktır hızlı büyüyor baya dişi olacak gibi daha erken ama bana hep dişi gibi geliyor :) İnşallah uzun bir ömrü olur bizimle :)

Akvaryumun bulunduğu odaya kimse girmesin. Birini görürlerse çıkmak istemezler. Saat 21:30 gibi de ışığı kapat. Kaplumbağalar tan yeri ağırmasıyla ayaklanırlar. Ne kadar çok uyurlarsa o kadar huzurlu olurlar.

Yinede tavsiyem kaplumbağaları ayrı akvaryuma alman. Balıkları geçtim. Akvaryum görsel olarak çok güzel ziyan ederler. Sadece yeme meselesi değil. Kendilerine yüzecek yer açmak içinde sökerler.

Dış filtren yoksa yaptıkları idrar yani amonyak salınımları da giderek artacağı için balıkların zehirlenmesine neden olacaklardır.

Gözlemlemek istiyorum bir süre boyunca yer konusunda sıkıntım baktım başa çıkamıyorum ayırırım ,tetra 1200 var o yönden içim rahat + askı ve iç filtre de var hali hazırda boşta.

Karadut77' Alıntı:
Gözlemlemek istiyorum bir süre boyunca yer konusunda sıkıntım yok baktım başa çıkamıyorum ayırırım , tetra 1200 var o yönden içim rahat + askı ve iç filtre de var hali hazırda boşta.

Geri