Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdaki kirlenme

ShaF_cK

As 3 Üye
Akvaryumun suyunu komple bgn degıstırdm sadece masrafa alamıcak kdr su kaldı ve bazı kırlerıde avucla suzdurdum. Suyu doldurdm hatta mango kokunu bıle tekrar temzledm. Suan baktmda yıne dıbe cokmus derı desen sanmıyorm toz kırler toplanırya evin ıcınde onun gıbı kırler var.
Ne olablır acaba ?
Şaşkın da az once mango kokunde bayagı bır kasınıyordu bıldıgın debelenıyordu suyun ıcınde acaba ondan mı cıkms olablır pek anlamadım ne oldgnu :/
suyu komple degıstırmemın nedenıde kuru alan altında suyun yuzeyınde degısık bısıler vardı sanırım onceden devıt3 kullandm yemlerde ondan dolayı olablır fakat o da 5 gun once flndı baska kullanmadım.

Cvp: Akvaryumda değişik bir şeyler var :/

onlar parçalanmış yem ve dışkılardır. ne kadar temizleme yapsak ta az da olsa bunlar olacaktır. tam temizlik yaptığına göre seninki suya girer girmez akvaryumu kendine göre dizayn etmeye başlamış. onlar her daim olur. bu sebeple komple değişime gerek yoktur. dip sifonu ile alınabilen alınır. bir kısmını da kum üstünde dolaşırken havalandırdıklarında filtre çeker. kalan kalır.

kuru alan altı gibi dip köşelerle birlikte su yüzeyi civarındaki cam yüzeyine deri ve yem artıkları yapışır. bunları eğer ekipmanlardan birine yapıştıysa alıp musluk altında yıkamalı. camdaysa sadece akvaryumda kullanılmak üzere bulaşık süngeri ile o noktalar üstünden geçilerek alınabilir. su üstünde varsa bunlarda maşrapa vasıtasıyla alınır.

RE: Akvaryumda değişik bir şeyler var :/

denedım oncelıkle ama kuru alanın altında abı blıyorsn bnm kuru alanın altını elmle bıle hc alamadım ondan ıyıce alabldgmce aldm abi. Hmm yem ve dıskı dıyorsn. Degısık seklde duruyorlardıda acaba derımı nedır dıye soraym dedm sağol abi :)

Cvp: Akvaryumda değişik bir şeyler var :/

benim diğer akvaryumda turtle bank kullanıyorum. onda alt tabanını alg kaplıyor kaygan bir doku. akvaryuma karışmaması için söküp lavaboda diş fırçası ile iyice temizliyorum. bu su ile teması olan her kuru alanda gözlemlenir. çaresi de dediğim gibi arada bir söküp temizlemektir. özellikle cam ile arasına kaçan artıklar pislik biriktirir. seninki siliconlu cam kuru alan diye hatırlıyorum. malesef olduğu yerde temizlemek zorundasın. böyle bir durumda önce temizleyip kiri suya karıştıracaksın sonra suyun kirli kısımlarını alacaksın.

RE: Akvaryumda değişik bir şeyler var :/

Tabandaki kalıntılarda kökten kaynaklı parçalarda vardır. Cem in söz ettiklerine ilave olarak.

Geri