Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdaki su

EverDEbo

Gümüş 5 Üye
Katılım
14 Ara 2011
Mesajlar
122
Arkadaşlar besleyenlerin bir tarafı durgun çeşme suyu bir tarafı içme suyu kullanıyor akvaryumlarda sizce en uygunu ne çeşmeden doldurup bekletmekmi yoksa içme suyuyla doldurmakmı ben şahsen çeşme kullsnıyorum
 
Mümkünse lavabo altı arıtma su kullanılmalı. PH uygun seviyededir. İçme suyunda pH oranı genelde 8 civarlarındadır. Makbul olan 7'ye yakın olandır. Eğer bu pH'ta bulursan en iyisi odur.

Diğer taraftan pH'ı 8 civarı su kullanılıyor isen pH düşürücü ürünler ile bu dengeye getirilir. Mesela mango kökü veya dış filtrede kullanılan bazı filtre malzemeleri dengeye sokar. Örneklerden birisi eheim torf pellets.

pH 6.8>x<7.0 dış filtredeki doğal döngüyü yapan bakterilerin üreyeceği ortamı hazırlar. Baz oranı yüksek suda bakteri yaşamaz.

Şebeke suyuna gelirsek yüksek oranda ağır metal, klor ve kireç ihtiva eder. Bu su pet şişelere alınıp dinlendirilmelidir. Bunda sıralama şu şekildedir.

Petşişelerde bekletilen yedek sular:
1. Su düzenleyici damlatılarak (biotopol T yoksa C olanı) bekletilen su, ki bu ağır metal ve kloru çözer.

2.Şebeke suyu ile içme suyu karışımı. Şebeke suyundaki kireç kabuğa yapışır. Bunun önüne geçmek için içme suyu ile inceltilmesi faydalıdır. Bu aynı zamanda baz oranı yüksek suyu dengeye sokmaya da yarar.

3.düzenleyici kullanılmayıp kapağı toz girmeyecek biçimde açılıp klorun uçması beklenen su. Bunda sadece klor uçar ağır metaller kalır.
 
Biopotolun üstünde yazıyor kaç litreye kaç mg kullanacağın kapağıda ölçeklidir
 
Cvp: Akvaryumdaki su

Biopotolun dediğimiz metilen mavisimi?
Ben kolorun falan çözdüğü şeyden bahsediyorum o mu Bioptplin?
 
Evet kloru ve zararlı maddeleri çözen biopotol metilen çözmez istersen resim atabilirim bende var
 
Yanlış bilgi vermek istemem tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur bu soruya bende daha bugün aldım zaten 2 ay normal Çeşme kullandım ama içindeki zararlı maddeleri öğrenince gönlüm razı olmadı açıkçası
 
Cvp: Akvaryumdaki su

Yinede sağol şimdi hocam ben silis kumu alıcam bunu aldıgım an akvaryumamı koymalıyım yoksa bir dezenfekte felan mı yapmam gerek?
 
Silis çok iyi steril edilmeli. İçinde biolojik şeyler olabilir. Bunun harici tozuyan ince tanelerde gider.

Şebeke suyu konusunda bu linke bakarsan. Şebeke suyunun ne olduğunu anlarsın. Ben yiyilecek her ürünü arıtmada yıkarım.
mailto:/forum/konu-kullandigimiz-su.html
 
Cvp: Akvaryumdaki su

[font=Arial, Verdana, sans-serif]Yatırımlar sayesinde Dünya Sağlık Teşkilatı’nın belirlediği parametrelerden daha kaliteli su vatandaşlara sunuldu. Suyun asitlik veya bazlık durumunu gösteren ölçü olan PH değeri dünya standartlarına göre 6,5- 9,2 değerleri arasında yer alıyor. Kocaeli’nde bu değer 7,2 olarak tespit edildi. Öte yandan demirin fazla olması suda bakteri oluşumuna neden oluyor. Demirin standart ortalaması 0,3 ila 1 arasında iken bu oran Kocaeli’nde 0,005 olarak ölçüldü. Bizim buranın değeri bu ve şuan su dinleniyor akvaryumun altında abi  bu ph ı nasıl düşürürüm?[/font]
 
7.2 de uygun seviyelerde. Dış filtre kullanmıyorsan pH'ın bu seviyede olması önemli değil.

pH'ı yukarıda anlattığım gibi kök ile veya dış filtrede kullanılan uygun filtre malzemeleriyle uygun seviyeye düşürebilirsin.
 
Cvp: Akvaryumdaki su

Teşşekkür ederim cem abi.Birde su dinlendiriyoruz klor uçuyor ya birtek kolorun uçması yetermi yoksa o ilaçtan almalımıyım hayati öneme sahipmi?


Abi 5lt şişelerin içinde kabarcıklar oluştu vurunda yüzeyee çıkıyor şişenin etrafına yapışık bunlar neden oluyor?
 
Cvp: Akvaryumdaki su

Emirhan41' Alıntı:
Teşşekkür ederim cem abi.Birde su dinlendiriyoruz klor uçuyor ya birtek kolorun uçması yetermi yoksa o ilaçtan almalımıyım hayati öneme sahipmi?


Abi 5lt şişelerin içinde kabarcıklar oluştu vurunda yüzeyee çıkıyor şişenin etrafına yapışık bunlar neden oluyor?



Şebeke suyu arıtma tesislerinde fiziksel ve kimyasal bir çok işlemden geçer.Kimyasal işlemler sonrası suda insan sağlığı açısından gözardı edilebilir miktarda ağır metal bulunur.Bu metaller su düzenleyiciler sayesinde elimine edilebilir.Akvaryumda şebeke suyu kullanacaksan;su düzenleyici kullanmak faydalı olacaktır.

Kabarcıklar oluşmasının sebebi buharlaşma.Buharlaşma her sıcaklıkta gerçekleşen bir olaydır.
 
Geri
Üst