Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdaki suyun sararması

Qeswirt

Altın 5 Üye
Uzun bir aradan sonra yine foruma uğriyim dedim :) . değişmiş. Kapumbağam baya büyüdü :)

akvaryumum 180-190 litreydi sanırım son ölçtüğümde. Tek kaplumbağam var su kapasidesini %80 kullanıyorum. Amaaaa Suyum değiştirince 2 haftada sararmaya başlıyor herhangi bir pislik olmuyor içinde. ama sararıyor.
2 Adet 70 Litrelik olan için iç filtre kullanıyorum 2 tane. Suda hiç pislik yok ama sararıyor işte 2 hafta geçince hemen sararıyor. Dış filtre alacağım ama şu zamanlar alamam ne yapmam lazım.
Şu su düzenleyiciler var hiç kullanmadım. Onlardan damlatsam suyun rengi normal kalırmıki ? :ff:

Su düzenleyici bu konuda yeterli olmaz. Bence filtreler yetersiz kalıyor. Akvaryumda ek olarak mango kökü var mı?

İç filtrelere zeolit koyma şansı var mı?

Birde test kiti ile ölçüm yapmakta fayda var.

Cvp: Akvaryumdaki suyun sararması

bende 3-4 gün içinde sararıyor sb200f var gece onu sabah e jet 905 f kullanıyorum ama bir 2 sunger haznesının 1 ini çıkartım akvaryuma sığmıyor .

Filtreler verimsiz bence. Tabi filtrenin temizlik malzemesinin çıkarılmasıda olumsuz etki yapmıştır.
Bunun haricinde sararmaya zararsız etken mango kökü ve zararlı etken akvaryum tabanındaki çakıllar oluyor. Bunlar yoksa bu kadar kısa sürede kirlenmesi filtre yetersizliği.

En önemli etkenlerden biride akvaryum hacmi ve canlı miktarı. Eğer içindeki canlıya uygun hacimde değilse en iyi filtrede yetmeyecektir.

ne yapcam ben ? dış filtre alıp içine filtre malzaemelri falan doldursam ?

Akvaryum 185 Litre, 135 Litresi Dolu. 1 tane 10,5 Cm kabuk boyu olan kaplumbağam var. iki tane iç filtre kullanıyorum birinin içinde aktif karbon var.

Benim de dış filtrem olmasına rağmen sararma var. Suda ne koku, ne bulanıklık ne de pislik var. Ancak rengi sarı. Cam gibi ama sarı cam :D Bazı sitelerde biyolojik dengesi oturmuş suda böyle temiz bir sarılığın olabileceği söyleniyor. Filtre malzemelerimin de içinde substrat da var üstelik. Suyunuz kokmuyorsa ve bu sarılık BULANIK DEĞİLSE bence bir problem yok.

Qeswirt' Alıntı:
Akvaryum 185 Litre, 135 Litresi Dolu. 1 tane 10,5 Cm kabuk boyu olan kaplumbağam var. iki tane iç filtre kullanıyorum birinin içinde aktif karbon var.

Karbon değil zeolit amonyak tutma konusunda faydalıdır. Su hacmi çok iyi. Açıkcası ilk imkan olduğunda dış filtre mükemmel olur. Suyu test kiti ile kontrol etmekte fayda var. Benim tahminim akvaryumda kök yoksa amonyak artışı vardır.

mustafayılmaz' Alıntı:

Bu akvaryum için dış filtreye para vermek ileride kayıp olur. Zaten ancak yazı çıkartacak bir hacim. Bence akvaryum hacmini büyütüp dış filtreye geçmek en mantıklısı.

1 metre uzunlık 50 genişlik 50 uzunluk akvaryum geliyor petshopcudan bedava aldım dukkanı değişiyodu istedim verdi akşam arabayla almaya gitcez netten 2 adet peny plax sipariş eticem benda e-jet 905f var onun performansını nasıl artırabilirm

yeni akvaryuma göre

Çok güzel bir akvaryum olur. Ama neden iki kuru alan gereği duydun. Birini su içindemi kullanacaksın.
Bence o filtre bu akvaryuma az gelir. Gerçi su hacmi artınca kirlenme azalacak ama bence bir dış filtre süper olur.

akvaryum cama cam kapağı yok kullanılmış ama bana hayli hayli yeter

2 tane istememin sebebi kaplumbağam biri 2 yaşında biri yavru hiç birini aynı anda kuru alanda görmedim belki çıkmak istemıyolardır diye

bide o akvaryum kaç lt olur ve buyuk kapluşum stıck yem yemıyor sadece kurutlmuş kurtcuk yiyor

Gelecek akvaryumun tam hacmi 250 lt. Yukarıda 10 cm boşluk olsa 200 lt, 20 cm boşluk olsa 150 lt eder. Gayet iyi. Kapak bence gerekli değil zaten. Benim tüm akvaryumlarımın üzeri açık. Hayvanlar için daha iyi.

İkisine ayrı kuru alan demek ayrı ayrı lamba bulundurmak demek. Bunu hesaba katmalı.

Yem konusu genelde seçicilikte sıkıntı oluyor. İnatçı bir yapıları var. Büyük hayvanı yada diğerini ayrı beslemeli. Zaten öğün düzenleri ve yem çeşitleri değişken olmalı. Büyük olana ısrarla başka yemler verilmeli. Ağzına kurtçuk ve stick yemi aynı anda uzatarak alıştırmalı. Kurt bir süre sonra tamamen kesilmeli. Ayrıca bitkisel yem verilmeli. Haftada bir gün aç kalmalı. Tabi yavru ile bu uygulamalar karışmamalı. En zor iş farklı boydaki hayvanların aynı akvaryumda yemlenmesi. Ben iki hayvanın aç olup diğerinin yeme devam edeceği gün tek tek elimle besliyorum. Ama en azından öğünler tek ve besinler yakın.

çok teşekurler emre bey bitkisel derke sera vital uygunmudur ve son sorum bende 100 w ısıtıcı war anladığım kadarıyla yetmeyecek 1 hafta idare edermi ıstıcı su değişimi sırasında suyu kaynar suyla karıştırsam ısıtıcıın yuku azalarmı bu şekılde 1 hafta dayanırmı

cevap yokkmi ?

mustafayılmaz' Alıntı:
çok teşekurler emre bey bitkisel derke sera vital uygunmudur ve son sorum bende 100 w ısıtıcı war anladığım kadarıyla yetmeyecek 1 hafta idare edermi ıstıcı su değişimi sırasında suyu kaynar suyla karıştırsam ısıtıcıın yuku azalarmı bu şekılde 1 hafta dayanırmı

cevap yokkmi ?

Telefondan girince buradaki mesajı görmemişim. Neyseki yeni konularda toparladık durumu.

Bu sararma hatta gittikçe renginin koyulaşması duruma ben çare bulamadım. Emre bu konuda bi fikrin varmı. Bir haftada filtrenin içi leş gibi oluyo.

Bir haftada kirlenme normal değil Selim. Filtre hortumlarını temizleyebiliyor musun? Acaba bumu etkiliyor.

Geri