Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdaki suyun sararması

Cvp: Akvaryumdaki suyun sararması

Hortumları temizliyorum fitre temiz su çıkısı cok tazyikli. Malzeme dolu filtre. Niye bu hale geliyo bilmiyorum. İki günde su sapsarı bi hafta içinde iyice kararıyo. Ve dip çekimi hatta yarısına kadar suyu değiştirmeme ragmen yine aynı

Mango kökü var mı? Birde test kiti ile kontrol etsene Selim. En azından su değerleri sararma haricinde kötü mü? Ben bugün baktım. Birinde az miktar su değişimi yapmam gerekiyor.

Benimki hortumlardan kaynaklı. En sonunda hortumu değiştireceğim sanırım.

Emre mango kökü yok. Hortumları dün temizledim hiç bişey cıkmadı içinden temizdi yani. Birde kumu çıkartıp bi süre taban boş kullanayım diyorum son care o geldi aklıma

Dene istersen ama kumdan kaynaklı bir sorun değil bence. Senin hayvan çok mu dışkılıyor acaba. Yemde azaltma yaptın değil mi? Kirlilik kumdan olmaz ama aklımada bu kadar kısa sürede kirlenme için hiç bir sebep gelmedi. Genede bir test kiti kullan bence.

su sararması mango kökünden; dışkılardan (su hacmine göre kaplumbağa fazla ise); özellikle kirin içine girebileceği altta iri çakıl varsa, yem artıklarından; verilen yeşilliklerin alınmaması veya geç alınmasından; filtrenin zamanında temizlenmemesinden veya süresi dolan filtre malzemelerinin (dış filtreler ve bu yapıda olan iç filtreler) kullanılmaya devam etmesinden kaynaklı olabilir. geriye başka birşey kaldı mı hatırlamıyorum. bunları kontrol edin sadece iç filtre yani sünger kullanan arkadaşlar su değişimi sonrası iki damla mavi damladan damlatırsa kirlenme gecikecektir. dış filtre ve iç filtresinde, filtre malzemesi olanlar damlatmasın.

bende quratz kum var 1 tane yavru bitane 2 yaşında kaplumbağam var su 30 lt ama 200 ltrelık akvaryumu hazırlıyorum

Şu anki kum büyük akvaryuma yetmez sanırım. Bu sebeple geçişte kum yenilenip ince silise dönülse süper olur.

Geri