Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdan atlıyor

Bskbsk

Yeni Üye
Kaplumbağam yatıyordum pat diye bir ses duydum kalktım baktım yerde akvaryumundan çıkmış ve yüksek bir mesafeden düşmüş yani imkansız suyu o kadar yüksek değil çıkabileceği bir yükseklik oldugunuda düşünmüyorum bir zarar gelmemiş gibi yani hareketli sıkıntı yok ama akvaryumun üstümü kapatsam kendi kapağıyla sıkıntı olur mu kabloya tırmandı desem yani tırmanabilir mi öyle bir mesafeyi anlamadım gerçekten ilk defa böyle bir hareket yapıyor ama 7/24 başında beklemiyorum sonuçta ben yokken yapmasından biraz korktum akvaryumunu ekliyorum böyle bir sorun yaşayan var mı yada düşmesi bir soruna sebep olur mu yan yok gibi gayet kıpır kıpır yerde buldugumdada öyleydi yine zaten çok hiperaktif ele dahi alamıyoruz ısırıyor bırakmıyor ama boyundan büyük bir mesafeyi atlayabileceğinide düşünmemiştim

Ekli dosyalar

• IMG_2521.jpeg
    IMG_2521.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 23
Diğer konuda yazmıştım.

Akvaryum hayvana ufak yenilenmesi lazım. Bir de tabana eşelenip oyalanması için sarı silis kum alın.

Hayvan buradan ancak filtreye basarak çıkmış olabilir. Onu yatay konumlandırın. Motor kısmı tamamen su içinde olmalı. Motoru su soğutur.

Bu hayvanlar ayağa dikildiğinde ön ayakları ile üst camı tutabilirse barfiks çeker gibi kendini yukarı kaldırıp çenesini üst cama yaslarsa boyun kaslarından güç alıp akvaryum dışına atlar.

Kuru alan kenar camlarını mukavva karton ile dış kısımdan çevreleyip paket bandı ile yapıştırın. Bu şekilde yüksekliği artırırsınız.

Geri