Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdan kaçmaması için alan

Kapluslarim57

Altın 3 Üye
Merhaba arkadaslar !!!

Benimkiler son zaman cok harektli olduklarini sakin birsekilde duramadiklari belirtmistim bu sabah basimiza bir olay geldi hem üzücü hem sevindirici
Kaplumbagalarimda birtanesi bu sabah akvaryumdan cikmis tahminiime göre isiticinin tepesine cikti ordan dolabin üzerine atladi ve ordanda malesef yere yaklasik 1.20cm den asagiya bir ses geldi kizim aglayarak anne asagiya düstü ben simdi onu nasil alicam diyor allah allah dedim be diyorki bu sonra tekrar dediki anne kaplumbaga dolabin altinda birden icime bir korku düstü yasiyormu acaba biryerini acittimi diye neyseki cok fazla zaman gecmeden dolabi yavasca cektim ve yaramazi ordan cikardik biraz ilik suyla yikadim toz fln vardir diye sonrada suya koydum cok korkmus olacakki icine cekildi sonra birden suya atladi bu saate kadar hic bir sorun yok gayet iYi yüzüyor umarim birsey olmaz yaklasik 5 saat oldu... Bende bunun üzerine düsündüm ne yapabilirim diye sonra cem'in yaptigi yazlik akvaryumun etrafindaki kartonu gôrünce dedim cok mantikli hemen karton getirttim esime ve resmini gördügünuz korumaligi yaptim ...biliyorum görüntü hos durmuyor belki bazilariniz diyecektir bebicim sacma birsey olmus ama elimden ancak bukadar geldi :)

mailto:/eims1g.jpg

Cvp: Koruma

Gayet güzel olmuş Meryem. Önemli olan hayvanın kaçamayacağı şekilde düzenleme yapmak. En azından ilk müdahale için çok çok iyi bir çözüm. Belki daha sonra görselliği güzel başka çözümler üretilir.

Bu arada geçmiş olsun. Hayvanın kolllarını ve başını kontrol etmişsindir. Kabuğunada bakmışsındır. Bunlarda sorun olmadığına göre rahat olabilirsin. Bu akşama kadar gözlemle.

RE: Koruma

Onemli olan sagliklari gorsellik 2. planda bence simdilik iyi bir cozum olmus gecmis olsun

AEK' Alıntı:
Gayet güzel olmuş Meryem. Önemli olan hayvanın kaçamayacağı şekilde düzenleme yapmak. En azından ilk müdahale için çok çok iyi bir çözüm. Belki daha sonra görselliği güzel başka çözümler üretilir.

Bu arada geçmiş olsun. Hayvanın kolllarını ve başını kontrol etmişsindir. Kabuğunada bakmışsındır. Bunlarda sorun olmadığına göre rahat olabilirsin. Bu akşama kadar gözlemle.

Cok tesekkür ederim emre vallaha ben aslinds hic beyenmedim ama ne yapayim büyük bir akvaryuma gecene kadar bununla idare edecegiz artik
Heryerine baktim görünürde birsey yok cok sükür suanda günesleniyor keYfi yerinde acaba benim göremedigim birsey olmusmudur ?

Suanda böyle ufakligin üstüne cikmis ^^
mailto:/144216a.jpg

flora11' Alıntı:
Onemli olan sagliklari gorsellik 2. planda bence simdilik iyi bir cozum olmus gecmis olsun

Evet ipekcigim aynen öyle önce sagliklari öyle olmasa 1 aydir hasta olanla ugrasmazdim ods iyilesecek insallah tsk ederim yorumlariniz icin

Görünür sorunların dışında maruz kaldığı çarpma şiddeti iç organları bazen olumsuz etkiliyor. Ama ufak olanlar esnek yapıları sayesinde daha şanslı. Çok daha yüksekten düşenler var, ama bu yükseklikten sorun olmayacak demekte değil bu. Sen hal ve hareketleri akşam uyuyana kadar kontrol et. Dışkılamada sorun yada kan varmı bak. Ağızdan gelse zaten görürdün. Yarın sabaha her şey aynı düzgün seyirde devam ederse bir oh çekersin.

Tamam sürekli bakiyorum zaten arada bir kuru alana cikiyor ama genelde suda ordan oraya yüzüyor birsey yok gibi insallah birsey olmaz zaten daha biri hasta düzelmedi birde buna birsey olmasin

yerde halı veya ahşap varsa bu şiddeti azaltır. hayvan küçükmüş zaten kabuk esnekliği şiddeti absorbe eder.bir sıkıntı gözükmüyor resimden gördüğüm kadarıyla. yüzerken de ayaklarına bak incinme durumu yoksa sorun yok.

burada birinci amaç hayvanların güvenliği o açıdan sıkılma set güzel olmuş hatta kaplama yapmışsın o daha iyi olmuş. benimki amele işi gibi. bir de dikkatimi çekti. lambayı kartona tutturduysan o ağırlığı kaldıramayabilir. düşerse hayvanlar elektrik akımına kapılabilir. olmadı benimki gibi ön cama tuttur.

ben cam ince olduğu için kıskaç öne doğru meyil ettiğinden iç cam tarafından kıskacın içine straforu sıkıştırıp havaya kaldırdım. köpük gibi bir şey de kesip koyabilirsin.

Cem abi sanırım kartonu kesmiş yani lamba akvaryuma tutturulmuş lambanın kıskacının olduğu yerde kesilmiş

beyaz olan değil duygu sol köşedeki uv lambası sakat duruyor.

Cem iyi uyardın, mazallah o karton mukavemetini kaybedip bir düşerse (ki ortam nemi kartonu etkiler) bir anda lamba içeri düşer.

Duygu ufak olan hasta arada bir onuda diyerlerin yanina aliyorum

Cem pek saglam birsey olmadi kartonu kapladim ama cift tarafli bantla yapistirdigim halde aciliyor idareten yaptim bakalim kac gün dayanir evet dogru bildin kartonun üstüne taktigim uvb lambasi kücük bir kartonu katladim destek yaptim bayagi bir sIKI duruyordu simdi okuyunca senin mesajini cikarttim yarin daha saglam biryere takarim artik

Bir arkadaş resim çantasından kuru alan yapmıştı. Sende öyle bir çantayı kesip kartonun yerine yapabilirsin.

meryem o lambayı bulunduğu yerdeki yan camın ön köşesine tuttur.çapraz şekilde bir tarafı camdan tutsun. diğer tarafı kartonu alttan cama sıkılasın. o zaman çanakta ön camın üstüne yatar ve sorun kalmaz. gerçi ampul kuru alana biraz yakınlaşacak ama daha güvenli olacak. olmadı yanma süresini iki saate düşürürsün. veya diğer lamba tarafı ön köşeye alırsan mesafe uygun olur.

Daha büyük bir akvaryum alana kadar su seviyesini ve kuru alan seviyesini biraz aşağı çekmende fayda olabilir gibi geldi bana, bilmiyorum uzmanlar ne der?

Cvp: Akvaryumdan kaçmaması için alan

Cem eski yerine tutturmak istedim ama karton yapinca daha cok suya yakin oluyor lamba kuru alana gelmiyor o yüzden yukariya takmistim ve ufak bir karton katlayip kiskacina destek yapmistim aslinda bayagi bir saglamdi ama sen öyle diyince hemen cikardim dün zaten uvb acamadim disaridaydim aksama kadar zamanlayici aldim ama ne yaptiysam calistaramadim üzerinde bir sürü sayi var deniyorum yok ya acilmadi yada kapanmadi birtürlü cözemedim :)

Onur temizleme zamani geldiginde onuda yapicam zaten icindeki mango kökü cikarticam kullanmiyorlar hem biraz büyük kaldi icinde dik koyamiyorum arasinda. Gecemiyorum bir süre cikartayim diyorum ozaman su seviyesinide indireblirim ;)

Tesekkürler yorumlariniz icin elimizden ne gelirse onlar icin yapmaya calisiyoruz

Zamanlayıcılarda saatlik hatta yarım saatlik dilimler olur ve 24 saat çevrimlidir Meryem. Buna göre sen yanmasını istediğin saat aralığındaki tüm dilimleri indir. Sonra prize takacağın saat kaçsa skalayı manuel çevirerek oku o saate getir. Prize takınca çalışmaya başlar. Lambanında mandalı sürekli açık konumda olacak. Kapanma ve açılma akımı kesme ve verme ile zamanlayıcı tarafından yapılır. Bu arada denemek için prize takılıyken skalayı bir tur döndürerek yanma ve sönmeyi gözlemleyebilirsin. Ek olarak bazı zamanlayıcıların yanında on-off mandalı olur. Bunu kontrol etmelisin.

bir açıklama da ben yapayım. çevre çentiklerin hepsini kaldır sonra hangi aralıklarda çalışmasını istiyorsan o kısımları aşağıya indir. sonrasında yanında düğme olanlardansa saat şekli olan tarafa düğmeyi çevir. arkasından prize taktıktan sonra saat kaç ise iç dairesindeki ok hizasına o saati getir ve lambanın düğmesini açık bırak.

mango kökünü de kullanmıyorlarsa şimdilik çıkarabilirsin. genelde 8 cm üstü kabuk boyu varken kullanıyorlar.

Yarin denicem tekrar cem /emre tesekkürler yardimlariniz icin

Geri