Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdan kaçtı

Restart

Gümüş 4 Üye
Merhaba arkadaşlar foruma uzun süredir girmiyordum. Benim iki tane dişi kaplumbağam var.. Biri 2 yaşında diğeri 6-7 aylık.. Büyük olanı bu öğlen 16:00 civarı eve geldiğimde akvaryumda yoktu. Evi deli gibi dağıttım aramadığım nokta kalmadı. Acaba 2 yaşındaki bir kaplumbağa ne kadar uzun süre akvaryum dışında dayanabilir. Lütfen yardım edin şuanda hala onu arıyorum.

Geçmiş olsun. Hayvan eğer düşerken sorun yaralanma olmadıysa 15 gün ve daha fazla rahatça hayatta kalır. Tabi her geçen susuz gün onun için risk ama bir hafta on gün sonra sorunsuz bulunuyorlar. Hayvanın bu hayatta kalması metabolizmayı yavaşlatması avantajı iledir.

Bulmak için yılmamalısın. Evde herkes bulunana kadar dikkatli yürüsün ve kapıları yavaşça açsın. İmkan varsa kapıları gece kapalı tutup her odanın ortasına çay tabağında su ve yanında 5-6 yem bulundur. Gece bunların kokusu cezbeder. Hatta suya yemden çok daha ihtiyaç duyacak ve kokusu cezbedecektir. En azından hareket görürsen hangi odada olduğunu anlarsın. Kapı açık olmazsada o odaya yoğunlaşırsın.

Evin en uzak noktasına dahi gitmiş olabilir. Kuytu ve dolap arkalarına iyi bak derim. Tırmanabileceği açık çanta, torba yada kutulara dahi bak. Şaşırtacak kadar tahmin etmediğin yerlerden çıkabiliyorlar.

Geçmiş olsun tekrar. Umarım hemen bulursun.

Bulduğunda bir leğene akvaryum suyundan koy. Kabuğunu geçsin. Orada bir saat dursunki toz, tüy, kıl vs gibi yapışan şeyler iyice çıkaın. Bacak araları vs her yeri tozlanacaktır. Sonra iyice bakar akvaryuma alırsın. Tabi bu suya koymadan öncede bacaklar, boyun, baş ve kabuk komple detaylı kontrol edilmeli.

Gerçekten uzun zamandır yoktun. İyi haberlerlede uğra.

Kaçtığı yeride tespit etmek gerekecek. Bunu tekrarlayacaktır.

Bir avantajın hayvan büyük farkedilmesi kolay dez avantajın odadan çıktıysa evin her köşesine gitmiş olma ihtimali. Emrenin belirttiği yem ve su işini her odanın kuytu bir yerine koyki kendini güvende hissedip fazla uzaklaşmasın.

Ben de bizimki kucukken 2 saat boyunca aramistim bir kez.

Dolabin arkasina sigmaz demistim ama bi sekilde kendini ittire ittire gitmisti. Uzakta ve golgede kaldigindan ilk bakisimda farketmemistim. Bu tip yerlere fenerle bakin.

Dostlar ücüncü gün buldum kapluşu buzdolabının arkasına kadar gitmis . Gözükmüyor da artık evi talan edecektim annemler yokken bütün mobilyaları kaldırdım dedim bu sefer de bulamazsam kesin dışarıya bi türlü çıktı umudu kesecektim ki sıra mutfağa gelince koca buzdolabının arkasında öylece tozlu tozlu duruyor. Hemen aldım yıkadım sıcak akvaryuma attım kendine gelmesi 3 dakikayı aldı. Neyseki yaşıyor. Şimdi bütün önlemleri aldım . Kaçmaları imkansız. Sağolun yardımlarınız ve desteğiniz için.

Bulduğuna daha önemlisi sağlıklı olduğuna sevindim. Bugün vermediysen yarın vitamin de ver. İyice canlansın hayvan.

Cvp: Akvaryumdan kaçtı

Doğruya bende konuyu unutmuşum. Sorunsuz bulmana sevindim. Bu atlamalar hep risk.
Geçmiş olsun Emre.

Gider ayak bulmanda şans oldu.

Benim dana kacti bir anda oyle bir ses ciktiki ne oluyor dedim neyse sizede buyuk gecmis olsun, cok dayanikli hayvanlar balik atlasa akvaryumdan hop gitti

Alisarp seninki o kadar dana gibi oldu ki onu geçtim yerde hasar yoktur inşallah. İnsanın ayağına düşse rahat iki gün topallayarak gezer.

2 kilo rahat var diye dusunuyorum abi kabugu tek elle zor tutuluyor valla

Fotograflari cektim aslinda ama telden gonderemiyorum yarin bilgisayardan atarim

Geri