Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumu alıyorum fakat sump sorunu

aytekingoksoy

Platin 4 Üye
Bana yarın akşama kadar çözüm gerekiyor
Evet arkadaşlar 2 akvaryum arasında kaldım ikisinide gittim gördüm önce 1. akvaryumdan bahsedeyim 1. akvaryum dediğim geçen açtığım konuda akvaryum 2 dediğim akvaryumdu ölçüleri yanlış girilmiş siteye ölçüsü 100x40x50 cam kalınlığı 10mm sağolsun abi 200 lira yaptı eve kadarda getiririm dedi. Şimdi şöyle birşey var bu akvaryum bana 4 sene yeter benim sonra akvaryum almam gerekecek. Bu su ile dolacak üstüne kuru alan yapılacak eğer bu akvaryumu alırsam Tuz(8cm) ile devam edeceğim 4 sene içinde 20cm olacağını sanmıyorum yani bu akvaryum ömürlük olmayacak. Gelelim şimdi diğer akvaryuma

Çok beğendiğim akvaryumu paylaşmak istiyorum fiyatı 300 liraya anlaştım fakat nakliye içinde değil.Akvaryum ölçüleri 150x60x60 sump sistemli fakat bununda bir sorunu var o sorunu paylaşmak istiyorum öncelikle bir video çektim onu izlemenizi isitiyorum . Ben sorundan kısaca bahsedeyim sonra izleyebilirsiniz. Şimdi akvaryumun hacmi 540 litre ve tamamını su doldurmak gerekiyor sumpun çalışması için fakat dolunca kuşağa yakın oluyor ve çıkma riski var ama önemli olan o değil önemli olan elektrik faturası. Malum ben öğrenci evindeyim ve dikkat etmem gerekiyor bu kadar suyu ısıtmak için 300w ısıtıcı ve gene sump motorları 60-70w motor gerekiyor bunlar lamba gibi 12 saat değil 24 saat fişte olan ürünler özellikle motor zaten sürekli çalışacak. Herneyse buna önlem olarak suyu 40 cm yani 150x60x40 (360 litre) su doldurmayı sumpun girişini ise 60 cmden taşmaya başlıyor ya hani onu 40 cme çekmeyi düşünüyorum bunun için sumpun borusunu kesip örneğin sump borusunun çapı 5 cm diyelim ben onun içine girebilecek 4cm çaplik boru alacağım 5cmlikten 30 cm uzunlukta parça kesip 10 cm uzunukta 4cm çaplı boru takacağım böylelikle içine geçecek 10cm lik boru sayesinde 20cm boyu kısalmış olacak böylelikle sumpun taşma seviyesi 40a düşecek ızgara kısmınıda kesip onuda 20cm kısaltıp ızgarayı oraya koymayı düşünüyorum benim sorum bu yapacağım şey olurmu belki anlatamadım video koydum olurmu olmazmı diye merak ediyorm akvaryum çok güzel eğer hayatta olmaz diyorsanız çözüm yok buna derseniz ilkini alcağım ama ben bu fırsatı bir daha bulacağımı sanmıyorum. Video buradan izleyebilirsiniz resimleride koyuyorum

mailto:/djQPoQ.jpg
mailto:/59Pg4A.jpg
mailto:/A24LAQ.jpg
mailto:/0Vv17V.jpg
mailto:/JLRapE.jpg
mailto:/O2Y0R3.jpg

KISACASI BÖYLE OLURMU KABATASLAK UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR

mailto:/vzkbbz.png

mailto:/Vpo0Dv.jpg

Sen birinciyi al ev kendi evin değil. Diğeri ile uğraşamazsın satacağın zaman başına dert olur. Eve götürenezsin. Ki adam da kurtulmak için o fiyata düşürmüş nakliye desen rahat 200 tl gider ve olurda taşarsa zarar da verecektir eve. Eleman birinciyi hazır kendi de getiriyor nakliyeden de kurtuluyorsun. Birinciyi tercih et. Sonradan alacağın akvaryuma uygun ekipmanı bunda kullanacaksın. Dolayısıyla tek maliyet akvaryum olmuş olacak. Kuru alanın enini 52 yaptır. Yenide eni 50 cm yaptırırsan onu da alıp yenide kullanmış olursun.

Birincinin yakacağı elektrik 80-100 tl; diğeri 200-250 çok rahat yakar.

Geri