Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumu bölmek

berk60

Bronz 4 Üye
Merhaba, beraber yaşayan farklı türler için (res ve çizgili), akvaryumu cam vs ile bölmek mi yoksa 2 ayrı akvaryum almak mı daha mantıklı? Kavga etmeye başladılar ayırsam tek başına yaşayabilirler mi?

RE: Akvarymu bölmek

Kaplumbağalar tek başına yaşayabilir.

Akvaryumun bölünmesindeki sıkıntı ayrı ayrı ekipmanlara ihtiyaç duyulması ile birlikte zaten ikiye ayrılarak daralan alanı iyice küçültür. Hayvanlar büyüdükçe kirlenme oranı daha da yükselecek su değişim sürelerin azalacak. Hayvanlar için sağlıklı bir ortam olmaktan çıkacak.

Bu ekipmanları zaten alacaksın. Uygun büyüklükte akvaryum alıp ayrı sistemler kurarak rahat etmelerini sağlaman daha uygun. Aynı zamanda kirlenme süresi de uzayacağı için sen de rahat edeceksin.

Cvp: Akvarymu bölmek

Peki 65x26x40 cm akvaryum için Eheim Pick Up 2010 Akvaryum İç Filtre 500 Lt/S fazla mı olur?

Uygun düzeyde hatta 600-700 lt/h de olabilir. Ömürlük akvaryumda deri toplamada da kullanırız çöp olmaz.

Haznede sünger yerine elyaf kullanırsan daha randımanlı olur. Ama pervaneye dolanma riski var bu yüzden o kısımda ya ince bir sünger yada ızgara olmalı. Eheimda sistem nasıl işliyor bilmiyorum.

O akvaryumu kabuk boyu max 12-13 cm civarlarına gelene kadar kullanabilirsin. Sonrası için hayvana dar gelir.

Cvp: RE: Akvaryumu bölmek

Teşekkürler. Ben bir tanesi sürekli diğerini ısırdığı için ayırmak durumunda kaldım. 2 ayrı akvaryum daha mantıklı göründü. Tek başına yaşamaları sorun olmayacaksa ekipmanı hallederim.

Sorun olmaz. Resler farklı türlerle anlaşamıyor. Alt türleri hariç. Resler agresif yapılı.

Filtre başlığına yazacaktım ama emin olamadım. Bu RESi 100x45x40 lık akvaryuma ayırdık. Filtre konusunda daha önce yetersiz filtreler kullandım sanırım. Şimdi daha düzgün bi şey almak istiyorum. Dış filtre hiç kullanmadım. Önce iç filtre almak istiyorum. Zaten her şekilde mecburuz sanırım.

Aşağıdakiler hakkında fikriniz var mı? Fiyat performans oranı nasıldır?

FLUVAL U3 İÇ FİLTRE 600 L/h – 185 tl
  • Dış filtre olan akvaryumlarda iç sürkilasyon ve takviye amacı ile kullanılabilir.
  • Alçak su seviyesi olan akvaryumlar içinde idealdir.
  • Motor kısmı filtrenin alt tarafında olduğundan düşük su seviyelerinde bile kolaylıkla kullanılır.
  • Üzerinde bulunan spray bar sayesinde filtre sadece alt, orta, üst kısma eşit miktarda su atabilir.
  • Akış hızı ve yönü yönlendirme vanası ile değiştirilebilir. İçinde bulunan özel gözenekli sünger uzun süre tıkanmaz, mekanik ve biyolojik filtrasyona olanak sağlar.
 TEKNİK ÖZELLİKLER ;
  • 600 L/h  su debisi vardır.
  • 6 w güç tüketimi
  • 150 Litre akvaryumlar için ideal

Fluval U4 Akvaryum İç Filtre 1000 Lt/Saat - 236 TL

• Dış filtre olan akvaryumlarda iç sürkilasyon ve takviye amacı ile kullanılabilir.
  • Alçak su seviyesi olan akvaryumlar içinde idealdir.
  • Motor kısmı filtrenin alt tarafında olduğundan düşük su seviyelerinde bile kolaylıkla kullanılır.
  • Üzerinde bulunan spray bar sayesinde filtre sadece alt, orta, üst kısma eşit miktarda su atabilir.
  • Akış hızı ve yönü yönlendirme vanası ile değiştirilebilir. İçinde bulunan özel gözenekli sünger uzun süre tıkanmaz, mekanik ve biyolojik filtrasyona olanak sağlar.

TEKNİK ÖZELLİKLER 

• 1000 L/h  su debisi vardır.
  • 10 w güç tüketimi
  • 240 Litre akvaryumlar için ideal.

Eheim Biopower 200 İç Filtre  - 185 Tl
* 210 litreye kadar akvaryumlar için uygundur.
* Oynar başlık ile dilediğiniz gibi yön verin.
* Hava verme aparatı mevcuttur.
* Yağmurlama aparatı pakete dahildir.
* Eheim Biopower İç Filtre, tatlı ve tuzlu su için uygundur.

Akvaryum Kapasitesi: 160-210lt.
Debi: 650 lt/Saat
6 watt Güç (50 Hz)
Voltaj 230 volt
Güç Tüketimi: 6W

Ölçüler:
Yükseklik 270 mm
Çap: Ø 9 mm 

Eheim Biopower 240’ ın videosu
http://www.akvaryem.com.tr/Eheim-Biopower-240,PR-5539.html

Debi: 750lt/Saat
Güç Tüketimi: 8w
Akvaryum Kapasitesi: 160-240lt
4 Sepet
Oynar başlık ile dilediğiniz gibi yön verin.

Hava verme aparatı mevcuttur.
Yağmurlama aparatı pakete dahildir.

Bi de JBL Cristalprofi var fakat onun fiyatı ciddi yüksek.

Fluvallere hiç bakma ne iç ne dış filtre. Bunlar sıkıntı çıkarıyor.

Eheim'a gelirsek 240 olan akvaryuma büyük gelir. 200 olan sığar tam boy 30 cm geliyor. 3 sepetli içinde substrat var. En alt kattaki sünger çıkarılıp elyaf, orta kata zeolite en üst katı substrat yaparsan dış filtre gibi iş görebilir ama bir dış filtre performansı da bekleme. Elyaf kiri iyi temizler ancak çabuk tıkanır. Haftada bir elyafın değişmesi gerekir. Yalnız en üstteki substratın hava teması olmamalı aksi halde döngü yapan bakteriler ölür. Ki şebeke suyu kullanıyorsan klor haliyle öldürecektir. Bir de şu var o akvaryumda sirkülasyon anlamında yetersiz kalır.

Ama o kadar parayada yazık. O fiyata dış filtreler var. Tabi eski nesil gürültülü ve watt olarak yüksekler. İyi elektrik yerler.

30 cm üstü su yüksekliği sağlayabilirsen sobo 808c corner filter (köşe filtre) al. Orta kalite ama performansı iyidir. Kiri iyi çeker. Alt hazneye komple elyaf doldurup üst hazneye de zeolite atarsan işini görür. Hava kabarcığı, su çıkışını yönlendirme ve debi ayarı var.

Sadece hazneyi fazla zorlamadan yanlama tutarak çıkaracaksın. Bir de pervane kısmı vidalı açıp temizleyemiyorsun. Gerekte olmuyor aslında. Izgarasından baktığında elyaf kahverengiye dönmüş ise çıkarıp atıp yenisini takıyorsun. Elyafı ıslatıp dolduracaksın hazneye boşluk kalmayacak şekilde sıkı olmalı yoksa yukarı doğru kaçak yapar. Ben şahsen 29 tl'ye indirim yapmışlardı öylesine alıp deneyim dedim ama bayağı memnun kaldım. Dış filtre temizleme süresini uzattı.

Elyafta jbl symec al. Ya 250'lik yada 500 gramlık. Elyafı sürekli yenileyeceksin eskisini çöpe atıyorsun.

Elektrik harcaması ve gürültü önemli. O yüzden iç filtre ilk etapta daha iyi olur diye düşündüm. Eheim 240' ın boyu 32 cm. 5 cm kum yüksekliği olsa, 37 cm ediyor. Akvaryum yükseklik 40 cm. Yine de olmaz mı? Ya da bir bölmesini iptal etsem?
Sobo ile Eheim arası fiyat farkı neden bu kadar fazla? Daha önce Atman kullanıyordum yetmiyordu. Temizlikle uğraşmak istemiyorum. Almışken tam çözüm olsun diye düşündüm. Dış filtreye hiç geçmeden idare etse daha iyi olur benim için. :ermm:

Bi de filtre dikey değil yatay dursa olmaz mı?

Eheim marka anlamında tüm dünyada ilk üçe girer. Bir de bu filtresi almanyadaki fabrika üretimi. Diğer atman sobo vs alt seviye ürünler.

32 cm olduğuna emin misin 4 hazneli. Gerçi bunlarda hazne eksiltme var ise sığar. Mesela 3 hazneli kullanabilirsin. Su çıkış su üstü kullanılabiliyorsa yine olur.

Akvaryum 40 cm ama kaçış boşluğu payı da olacak. O zaman su düşer 30 cm'ye. Yatay konusunu bilmiyorum. Diğer filtrelere bakarsak olabilir. Kendi sitesine girip bak. Yatay konumlandırma özelliği var mı. Sadece şunu söyleyebilirim yatayda dikey kadar performans olmaz. Tabana yaklaştırırsan bu seferde su basıncı sebebiyle debi açısından motor zorlanır. Sonuçta motor yeni nesil ama wattı düşük yüzeye yakın randımanlı çalışır.

Alırsan deneyimlerini yaz. Bununla ilgili balık besleyenlerin sitelerine girip yorumları incele. İllaki alıp kullanan olmuştur. Tabi fazla değildir fiyat malum. Yinede balıkla kaplumbağa kıyaslaması tam olmaz. Kaplumbağalar daha fazla batırıyor.

Cvp: Akvaryumu bölmek

Balık forumlarında kullananlar memnun kalmış. Bende zaten bu yüzden düşündüm çünkü fiyatı çok fazla ve dış filtre mantığıyla çalışıyor denilmiş. Ekstra olarak dış filtreyle uğraşmak istemediğimden bu mantıklı gibi geldi. Sitesinde

Height325.00 mm yazıyor.
For aquariums of about.160.00 l
For aquariums up to approx.240.00 l
Power(50 Hz) to8 watt

Güç olarak 240' ın gücünden yararlanmak için akvaryuma sığmazsa 1 bölmesi çıkarılsa bir şey olaz sanırım ?

Sitesinden baktım. Tamamının su içinde kalması gerekiyormuş.

Çoklu hazneli filtreler genelde kısaltılabiliyor.

Aydınlatma için dalgıç florasan yerine LED lamba kullanabilirmiyim?
275479782_tn30_0.jpg

Akvaryum kapağına monte edebileceğim birşey var mı diye arıyorum. Kapağı çıkarırsam çok su sıçratıyor. Daha önce dalgıç lamba kullandım. Biraz göz yoruyor. Kapaktaki kısımlara florasan lamba nasıl takılıyor?

Bendeki kapak plastik. Şundan mı almam gerekir
mailto:/evcil-hayvan/akvaryum-kapagi-armatur-kapagi-100-cm-armatur-279547858?rcp_action=rcpProductClicked
mailto:/evcil-hayvan/akvaryum-kapag...rmatur-279547858?rcp_action=rcpProductClicked

Dalgıç florasan ısıtma lambası ile uykuya geçiş arası sürede kullanılır. 1,5-2 saat arası yanar. Gece hayvanları uyutmadığı için kullanmayız. O led daha fazla ışık verir. Mavi 6 W dalgıç florasan yeterli olur. Kablo kısmından su alma ihtimali olduğu için o kısmın su dışında durması iyi olur.

Kapak içi lamba için balast gerekli bu da çeşit çeşit. Hangi tip balast kullanılacaksa ona göre ve o watt'ta florasan alacaksın. Bunu sen takamazsın. Akvaryum imalatçısına taktır.

bu benim kullandığım ön filtrenin iç filtre versiyonu hazne hazne ayırabiliyorsunuz 3 parça sanıyorum o model, aydınlatma için led ışık düşünüyorsanız  

bu soğuk beyaz
https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/aydinlatma/spot-aydinlatmalar/20315645/jansjo-ledli-spot-lamba.aspx

bu günışığı denilen daha sarımtrak
https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/aydinlatma/sabit-ledli-aydinlatmalar/70291232/jansjo-ledli-usb-lamba.aspx

2-3 watt gibi harcıyorlar özellikle üsteki kıskaçlı filan olması açısından çok iyi ve 2 metre belki daha fazla kablosuyla istediğiniz yere çekebiliyorsunuz

İlk linkteki uygun gibi görünüyor.
Daha ucuz fiyata da var fakat mandal kısmı geniş bulamıyorum. kapağa takmayı düşünüyorum. :neydi:

Isıtıcı olarak JBL Protemp100 mü 200 mü almam lazım

ilkinin mandalı 25 mmye kadar tutuyor, akvaryumda ötekini kullanıyorum vantuza yerleştirdim o şekilde kullanıyorum

su hacminize göre almalısınız litre başına 1 wattdan az olmasın

Büyük akvaryuma düşünüyorsan jbl 200 W al. Hacme göre emsal yada daha güçlü olması her zaman iyidir. Isıtıcı yorulmaz.

JBL 300 ile 200 aynı fiyat 300 alsam sorun olur mu?

300'lük fazla gelir. Çabuk ısıtır ama anlık olarak 300 watt gibi güçlü elektrik çeker. Aynı hat üstünde birden fazla ekipman olduğunu düşünürsek. Hattı zorlar. Güç kaynağı kullanıyorsan 800 VA altı güç kaynağı kaldırmaz.

200 W özel yapısı sayesinde 250 litreye kadar suyu ısıtır. Senin akvaryumun 180 litre. 200'lük fazla bile gelir.

Geri