Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumu Büyütsem mi?

morgeus

Bronz 2 Üye
Merhaba. Benim kaplumbağamın kabuk boyu 6 cm ve akvaryumunun hacmi 16-17 litre, gerekli ekipmanlar var. Şu sıralar çok büyük olmasa da bir akvaryum alabilme şansımız var. Ne diyorsunuz yeterli mi 17 litre akvaryum, yoksa alabiliyorken daha büyüğünü alalım mı?

Cvp: Akvaryumu Büyütsem mi?

Akvaryum hacmi ortalama olarak her 1 cm kabuk boyu için 10 litre su olacak şekilde düzenlenmelidir.İmkanlar dahilinde azami değerlere yakın akvaryumlar tercih edilmelidir.Akvaryumlar kaplumbağaların kuru alan ihtiyaçları da göz önünde tutularak alınmalıdır.

50-60 litre uygun yani? Ayrıca benim kaplumbağam irice bir taşın üstüne çıkıyor kuru alan olarak, kaya gibi bir şey. Yüzey alanı geniş ancak kaya pek yüksek olmadığı için fazla su koyamıyorum. Nereye sorsam da yükseltisi olan kuru bir alan bulamıyorum, nereden bulabilirim?

60 litre şimdilik uygun ancak kaplumbağaların boyu bakım koşullarının sağlığı ile doğru orantılı olduğu için bundan 6 ay sonra akvaryumun yeterli olacağını söylemek güç bu yüzden alınacak akvaryum geçiş akvaryumu olarak kullanılabilir.

Kaplumbağalar için piyasada Exo Terra Turtle Bank ve Penn Plax Turtle Pier isimli ürünler mevcut ancak bu ürünlerinde kullanım süresi kaplumbağanın boyu ile sınırlı.Genç kaplumbağalar için kullanılabilir.

Exo Terra

mailto:/mG0QYy.jpg

Penn Plax

mailto:/oAJbvo.jpg

Kuru alan ile ilgili daha geniş bilgileri linkten veyahut forumun ilgili sayfasından edinilebilir.
Kuru Alan
Kuru Alan Fotoğrafları

Furkanin verdigi ornek daha buyuk kaplumbagalar icin desek dogru olabilir cunku su hacmi yaninda olculerde kucuk hayvanin gelisimi icin onemli kas gelisimi icin 65-70 cm boyda 40 cm ende bir akvaryum cigerlerinin gelismesi icin yine 30-40 cm derinlikte bir akvaryum uygun gecis akvaryumu olur

Saolun tümü fikirlerinizi ve önerililerinizi değerlendireceğim. İyi geceler.

ömürlükte alacağın akvaryum en az 80*50*50h veya 100*50*50h ve 10 mm cam kalınlığı uygundur. ama ara geçişli düşünürsen 100 lt üstü bir akvaryum almanda fayda var. seneye bu zamanlar hayvanın boyu iki katına çıkacak ve 60 lt'lik akvaryumu senesi dolmadan yenilemek zorunda kalacaksın. hazır akvaryumda bulabilirsen 80*35*45h bir akvaryum alırsan birkaç sene götürür. bu ölçülerde akvaryumlar var. aldığın akvaryuma göre uygun ekipmanları yazarız. önce ölçüsü bilinmeli.

Bide bence akvaryumu camcı da falan yaptırma bencçok sıkıntı çektim düzgün yapamadılar hala onların yapamadığı işleri düzeltmekle uğraşıyorum keşke daha fazla verip akvaryumcudan yaptırsaydım dedim sende pişman olma sonra tabi yine sen daha iyi bilirsin

Bir de en merak ettiğim şeylerden biri şu; örneğin 100 litre bir akvaryum var kaplumbağa için, o akvaryumun tamamını mı dolduruyoruz yoksa belirli bir yüksekliğe kadar mı? Dediğim gibi kaplumbağa için akvaryumdan bahsediyorum balık değil.

Kaplumbağaların kuru alana ihtiyacı olduğu için akvaryum üstü kuru alan kullanılmadığı taktirde su yüksekliğinden feragat etmek gerekir olası bir kaçışı önlemek için.
Bu durumu bir örnek ile açıklamak gerekirse;80 cm genişliğinde 50 cm eninde bir akvaryum için 25 cm su yüksekliği ve olası akvaryumdan kaçışı önlemek için de 20 cm pay bırakıldığını varsayarsak;yaptırılması gereken akvaryum 80cmx50cmx45cm ölçülerinde olmuş oluyor.
Şayet akvaryum üstü kuru alan kullanılıyorsa da,herhangi bir akvaryum ekipmanının aparatına(dış filtre emiş borusu) tırmanamayacağı şekilde kuru alan rampasının yarısına yakını su altında kalacak şekilde su yüksekliğine sahip olmalı.

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-85x40x50-ozel-akvaryum-kampanya-6-mm-207376487/detay Bu akvaryum nasıl? Alayım mı?

kaçış boşluğu hayvanın boyuna göre değişkenlik gösterir. hayvan kuru alanda ayakları üstünde dik durduğunda çenesi akvaryum üstüne gelmeyecek biçimde ayarlanmalıdır. birden fazla hayvan varsa birisinin kenara yakın durması halinde üstüne basıp çıkabilme ihtimalide göz ardı edilmemelidir.

kaplumbağanın kabuk boyu kaç cm ? bir tane mi birden fazla mı var.

Tek kaplumbağa, kabuk boyu 6 cm.

o zaman akvaryum uygundur. alabilirsin fiyatta gayet uygun. yalnız cam 6 mm kalınlığında 12-13 cm kabuk boyuna ulaştığında kabuğu sertleşeceği için cama çarpması durumunda kırma ihtimali var. hayvan panik olmadığı ve kuru alandan hızlı biçimde inmediği sürece sorun olmaz. bir de üstteki kapak niyetine kullanılan camlar sökülebiliyor mu onu sor. çıkıyorsa kaçırma hemen al.

160 lt bu fiyata cok uygun ama nakliyesi var birde bunun acaba saglam gelecek mi ?

Of annemle çok sorun yaşıyoruz, o da kaplumbağa mı çok seviyor ancak bir anda kanım dondu. 160 lt'yi düşünüyordum sonradan konuşmanın gidişatıyla 50 litreyi bile çok bulduğunu anladım. Elimde olsa çok daha büyük akvaryum alırım ama annem çok sinirli bu aralar. Yine de 50-60 litre'nin altına asla düşmeyeceğim.

hangi akvaryumu alırsan al. ekipmana vereceğin para aynı olacak. belki 40-50 tl fazla ama bir süre sonra yeni akvaryum icap ettiğinde harcayacağın para katlanacak. buradan yola çıkarak ortak bir noktada buluşabilirsiniz.

Ben şahsen mantığını anlamadım, diyorum şimdi büyük alalım sonra yenisi gerekmesin ama illa diyor büyüdükçe yenisini alırız. Bana biraz saçma geldi ama yapacak bir şey yok. Zaten akvaryumu büyük ihtimalle yarın dayımla beraber alacağız yani belki daha büyük alabilirim :) Ne de olsa eve bi kez geldi mi akvaryum annemin yapacak bir şeyi kalmayacak, akvaryumu geri göndertme şansı gibi bir şansı yok kabullenmek zorunda. Zaten kendi odamda olacak akvaryum. Neyse teşekkürler, ben akvaryumu alınca haber veririm.

50 litre duyunca cok fazla gibi geliyor bu akvaryum isiyle hasir nesir olmayinca bence akvaryumun boyutlarini gorunce sorun olmayacaktir

bende alisarp ile aynı düşünüyorum dayınla anlaşıp annene 60 litrelik bu akvaryummuş de. al 100 küsür litreliği.

Geri