Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryumum bu hale geliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SiNemMm

Altın 3 Üye
akvaryumum inanılmaz derecede berbat görünüyor filitrem yetersiz mi acaba?
su çok bulanık yeşil gibi köprüm galiba boya bırakıyo. ama onun dışındada köprünün etrafında pamuk gibi salyaya benzer yapışık bi katman var.şimdi temizledim bütün suyu döktüm bir besin artığı çıktı anlatamam. hani suyun hepsini dökmememiz gerekiyordu. çok pisti bn hepsini döktüm ovaladım temizledim iyice. 3 4 yaşındaki çocuklara özelde diş fırçası aldım.ucu yumuşacıktı onunlada kapluşlarımı yıkadım güzelce. mis gibi oturuyorlar şimdi.su bu kadar bulanıktı ama 4 gün önce suyun büyük kısmını kovayla alıp dökmüştüm yeni su koymuştum ama dediğim gibi dokunduğumda sümük gibi suyun içindende bakınca pamuk gibi gözüken bu şeyler neden çıkıyor? mavi damladan dedikleri gibi 10 lt ye 1 damla damlatıyorum her filitre değişiminde suyu yenilemede. neden böyle sümük gibi oluyo su :'(
mailto:/2mn528m.jpg

üstten bakıncada

mailto:/6ocs2f.jpg

annem tatile nasıl götüreceğiz dedi tatile nasıl götüreceğiz acaba?

çok seviyorum kapluşlarımı onları kimseye emanet edemem kötü bakarlar çünkü :( hastalanırlar fln allah korusun bebişlerimi

Cvp: akvaryumum bu hale geliyor.

Tahminim filtreden kaynaklı. Bence değişmesi gerekiyor. Tabi kuru alanda salınım yapıyor olabilir. Deneme ile gitmekten başka çare yok bence.

Tatile götürmek bence riskli. Birine bırakmak yolculuk riskinden iyidir.

Akvaryum 10 lt burda resimde buyuk gozukuyor

Yani on lt su koydum.filitreyi yirmi liraya aldim o yuzden mi ki

Yada icindeki sungerini yanlis mi kioydum

Bildiğim kadarıyla sünger tek şekilde yerleştiriliyor. Ama genede kontrol edin.

10 litre çok az en fazla 70-80 litre olmalı bence kuru alanda yanlıs. filtre olarak eheim veya sobo büyük iç filtre kullanabilirsın

Oyle yapcagim.simdilik param olmadigindan alamiyorum

Sungerin bi tarfi cukur ora nereye gelecek bilmiyorum.sunger yanlis takildi die de boyle olur mu

Kocaman bir akvaryum alacagim ;-)

Tatilede plastik kabda goturmeyi planliyorum.gunesin oldugu yere dogru koyacagim birde hep basinda olacagim.isiticiyla filitremide koyacagim cantama oradan kucuk bir akvaryum alacagim ona koyacagim.tatile gittigimizde o akvaryumda besleyecegim hep. yada bu kucuk akvaryumumu goturecegim. nasilsa buyuk yeni akvaryum alacagim.onlarsiz yasayamam bn.

Tatile giderken yanınıza bir şişme havuz alıp içerisine ısıtıcı ve kuru alan koyabilirsiniz.
7 senedir aynı şekilde tatil yapıyoruz biz.

Akvaryum suyuna gelince düşük hacimli akvaryumlarda suyun bozulması kısa sürede oluyor.Filtreniz ne kadar yeterli olsa da dip çekimi ile dipte kalanları uzaklaştırıp düzenli kısmi değişim yapmazsanız bundan kurtulamazsınız.

Dis filitre mi almaliyim

Büyük akvaryum alacaksanız dış filtre en iyi seçenek. Suyu uygun değerlere getirir.
Birde bu yolculuğu nasıl yapacak bu hayvanlar? Kullanacağınız taşıt ne?

Babamin arabasiyla gidecegiz. Minik yumusak oyuncak ordek havuzu alip icine koymayi dusunuyorum. ani firenlerde yumusak yere carparlar

Kucuk sisme havuz bulabilirim insallah.bn kucukken plastik ordeklerimin havuzu vardi da oyle

Arabayla gitmek uygun. Ancak taşıma şekliniz doğru değil. Belirttiğiniz şekilde su olmazsa travma su olursa boğulma söz konusu olacaktır. Aşağıdaki linke bakın.
mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-ile-seyahat-etmek.html

Ayakkabi kutusuna bi tane minik havlu koycam.havlunun arasinda uyuycaklar.ama yolculugumuz gunduzde surecek .:(

Uzun sürecekse belki ılık su ile molada susuzluk gidermek iyi olabilir. Kaplumbağa ile uzun yol yapmış arkadaşlar net bir öneride bulunurlarsa iyi olabilir.
Sadece havlu belki olmaz, hava alamayabilirler. Linkte yazan gazete kağıdı eklemelerini de yapmak gerekebilir.

Kaplumbağam ile Ankara'dan Adana'ya gittim en uzun yolculuk olarak.
Taşıma yöntemim pembe büyük plastik kutum :D
İçerisine bol miktar havlu koyup kapağını kapatıyorum.Hava delikleri mevcut.

Gideceğim yere kadar kapağı açmıyorum.Açtığınız zaman ve birilerini gördükleri zaman panik haline geliyorlar.

Yolculuk sırasında kaplumbağayı ıslatmak akılcı bir çözüm değil.
Bu hayvanlar en ufak hava akımından etkileniyorlar.
Kuru bir şekilde rüzgar ve klimanın direkt vurmayacağı bir şekilde taşırsanız sorunsuz bir yolculuk geçirirsiniz.

Cok tesekkurler.bol havlu koycagim bnde.havlunun arasina mi koyayim.nefes alamayip bogulurlar mi

Peki susarlar mi

Konu amacından sapıyor.
Gerekli olan bütün bilgiler verilmiş.
Forumda yolculuk ile ilgili de açıklamalar mevcut.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri