Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum çabucak kirleniyor

tostik

Bronz 2 Üye
2 haftada 1 akvaryumumun suyununun yaklaşık %40ını değiştiriyorum,filtreyi de temizleyeli neredeyse 1 ay oldu ancak yaklaşık 10 günde kirleniyor(resimdeki gibi,özellikle diplerde ve camlarda),daha önce böyle bir şikayetim yoktu yine aynı filtreyi kullanıyordum,silis kum almayı düşünüyorum,sizce başka ne yapmalıyım?

mu408.jpg

yem olarak reptomin sera temel yem ve sera gammarus kullanıyorum arada marul veriyotum kalanları temizliyorum hep

Cvp: Akvaryumum çabucak kirleniyor

en başta filtre borularını yanlış konumlandırmışsın. verdiği suyu geri alıyor. ikisi de karşılıklı uçlarda olacak. filtreye su emen kısım kuru alanın altında olsun. su veren kısmın ucunun bir parçasını çıkar ve su yüzeyine yakın olsun böylece güçlü bir akıntı yaratır. motorda zorlanmaz. bir parça kabarcık çıkaracak şekilde olursa suya oksijende girer. bu işi yaptıktan sonra temiz bir süngerle o camları sil. yüzeye çıkan kir olursa maşrapa ile alırsın gerisini filtre halleder. ve o deniz kabuklarını da çıkar bu oluşumları yapan bakteriler onların içinde de ürerler.

Fıltreyı daha sık temızlemenız gerekmez mı?

Cem' in dediklerine aynen katılıyorum.

Silis kum tabanda iyi olur. Kabuk değişimi için ufak bir mango köküde alabilirsiniz.

Hayvanlar gece nasıl uyuyorlar ?

idil varış' Alıntı:
Fıltreyı daha sık temızlemenız gerekmez mı?

İdil, Filtre temizliğide kısmi su değişimide akvaryumdaki su hacmi ve canlı oranına göre belirlenir. Gördüğüm kadarıyla 1 aydan daha erken temizliğe hiç gerek yok. Hatta su değişim sıklığı ve oranıda çok fazla. Konu Cem' in dediği gibi direk filtre borularının konumuyla alakalı.

kuru alan yan camın tamamını kaplıyor o yüzden filtrenin emen kısmını altına koyma şansım yok,ne yapabilirim?
deniz kabuklarını çıkartabilirim.
1 kaplumbağam kuru alanda uyuyor-ben ona kara kaplumbağası diyorum:) -,diğer 2si yeşil bitki(plastik) üzerinde uyuyor..

su emeni kuru alanın dibine kadar getir. su vereni de şimdiki yerinde altındaki parça boruyu çıkarıp en köşeye yapıştır. ucundan çıkardığın boruyu da vantuzlarıyla yanlamasına bitkini olduğu cama suyun 1-2 cm altından yapıştır. böylece suda uyuyan hayvanlar bir taraftan bitkiye basarken o parça borudan da tutunurlar.

Gece kuru alanda uyuyan için ısı sağlanıyor mu? Üşütmemesine dikkat etmeli.

Cem' e katılıyorum. Emiş borusunu yatay olarak kuru alanın altına çekmek iyi olur.

evet,ortam sıcaklığı iyi. teşekkür ederim bugün filtrenin yerlerini değiştireceğim ;)

Boru yerlerini dediğiniz gibi değiştirdim.1 haftada değil 2.5 haftada o hale geldi yani hala çözüm bulamadım,ayrıca emiş borusu suda uçan şeyleri sanki çekemiyor, ne yapabilirim?

İöeriye destek bir iç filtre konulabilir. Ama önce bu filtreyi kontrol etmeli. Suyu veren kısımdan su basıncına bakmalı. Acaba bir tıkanıklık yada debi kaybı varmı diye. Olmadı açıp tekrar kurmak gerekebilir. Emiş tarafına elyaf yada başka bir cisim gelerek tıkanıklık yapmış olabilir mi?

fırat, suyu komple alıp akvaryumu iyice temizle. yosun oluşumu hala sürüyorsa demek ki parçaları filtre emmiyor. ve bir yere yapışıp tekrar ürüyorlar. bunu yaptıktan sonra da emrenin dediği gibi filtreyi temizle. filtrede ekstra malzemeler kullanıyor muydun.

Geri