Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum (en sonunda)

akinci23

Gümüş 5 Üye
Katılım
26 Kas 2008
Mesajlar
135
Bir süreden beri miniklerime yeni bir yer oluşturmak için çabalıyorum. En sonunda akvaryumu dün akşam üzeri gidip aldım. Akvaryumun ölçüleri 80*50*35. Ama beni çok uğraştırdı. Dün akşamdam beri uğraşıyorum. Özellikle akvaryum silikonunu nasıl kullanacağımı bilmiyordum. Şans eseri komşuda bir tabanca olduğunu keşfettim. Neyse kuru alanı filan yaptım ama akvaryumu kurup her şeyini yerine oturtmak çok zamanımı aldı. Şu anda kollarım tutmuyor desem abartmış olmam. :D Hele şu dış filtre beni neredeyse çıldırttı. Ama en sonunda onu da hallettim. Bikaç fotoğraf çektim. İşte miniklerim

mailto:/2009/9/26/203.jpg

mailto:/2009/9/26/208.jpg

mailto:/2009/9/26/219.jpg

mailto:/2009/9/26/227.jpg

mailto:/2009/9/26/239.jpg

mailto:/2009/9/26/247.jpg

mailto:/2009/9/26/260.jpg
Başka fotoğraflar da çekip gönderecem. Ama şimdilik bu kadar.
 
Çok güzel bir çalışma olmuş emeklerinize değmiş gerçekten, uzun yıllar kaplumbağalarınızla bir arada olmanız dileğiyle. Isınma lambasını henüz koymamışsınız sanırım fotoğrafları çekerken. Yeni fotoğrafları da bekliyoruz. Çok güzel bir akvaryum olmuş.
 
Hayırlı olsun yeni akvaryumunuz.Güzel olmuş tebrikler.
 
teşekkürler arkadaşlar ısınma lambam patlamıştı bugün yenisini alacam kuru alandaki fotoğraflarını da gönderirim.
 
Evet güzel olmuş ama ısınma lambasını nereye koyacaksın? masada yer yok. Masa lambası haricinde ısınma lambası diye bişey satılıyor mu? Ben de yeni aldım böyle bişey ama lamba koyacak yer kalmadı seninki gibi ?
 
Isınma lambası bildiğiniz ampüllerdir. Akvaryum kapağınız plastik ise ufak tefek oynamalarla lamba için uygun yer açabilirsiniz.
 
Akşam üstü dışarı çıktım da böyle kıstırmalı lambalar satılıyomuş onlardan aldım :)
 
tubidik' Alıntı:
Akşam üstü dışarı çıktım da böyle kıstırmalı lambalar satılıyomuş onlardan aldım :)

nerden aldın? nasıl kıstırmalı? :D benimde ısınma lambasına ihtiyacım var da ondan heycanlandım görünce. akvaryumun kapagınıda evde unuttum nasıl tutturcam die düşünüyorum normal lambayı
 
büyük marketler oluyor ya öyle bi yerin aydınlatma avize vs satılan bölümünden aldım. Ben camın kenarına tutturdum. Mandal gibi :)
 
tubidik' Alıntı:
büyük marketler oluyor ya öyle bi yerin aydınlatma avize vs satılan bölümünden aldım. Ben camın kenarına tutturdum. Mandal gibi :)

yaaa, hemen bende bakayım ozaman. ya bugünlerdede o sarı lambalardan alığta nasıl bi düzenek kursam die düşünüyordum. madem hazırı ondan almak lazım demi :) buarada onların içindekiler beyaz lamba olmuyor mu? gerçi florasan değilse değiştirilir. bir de kaç wattlık aldın lambanı?
 
Geri
Üst