Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum hk. Görüşler

Restart

Gümüş 4 Üye
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim . Benim 2 adet kaplumbağam var biri 1 yaşında diğeri 2 aylık . İkiside dişi ve kabuk boyları büyüğünün 9 buçuk cm küçüğünün 5 cm . Gayet iyi anlaşıyorlar akvaryumum şuanda 2 kaplumbağa için çok büyük değil ama idare ediyorum gelecek sene daha büyük bir akvaryum almayı planlıyorum. Akvaryumumda yaklaşık 90 lt su var . 1 ısıtıcı lamba ve bir adette filitrem var. İkiside çok rahat kuru alana çıkıp orada kurulanıyor . İşte bir kaç resim görüş öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum.

mailto:/SMoAzrz.jpg

mailto:/dpzXmtG.jpg

mailto:/CzQAzP2.jpg​

Öncelikle kaplumbağalara sağlıklı bir ömür dilerim.

Kuru alanın duvarları alçak, kaçma riskleri çok yüksek. Özellikle birbirlerinin üzerine çıkaak kullandıkları kaçış yöntemine denk gelirseniz şaşırmayın. Kuru alanı kaplayan malzeme suda sallanır bir şekilde sanırım. Bunu sabitlemenizi öneririm. Takılır ve dolanırsa boğulur. Kuru alan ısısı 31-33 derece oluyor mu? Su için ısıtıcı yok sanırım. Bunu ihmal etmemeli. Birde akvaryuma ipek yapraklı bitki alın derim. Hem gizlenirler hemde gece tutunup uyurlar.

Bir konuda cinsiyet. Kan testi olmadan yavrunun cinsiyeti belli olmaz. Diğerininde kesinliğine daha var. 4-5 aya cinsiyeti belli olur.

Farklı boyda kaplumbağalardan ufak olan yem yerken fazla darbe alabilir. Hayvanları akvaryumun ayrı uçlarında beslemek iyi olur.

Cvp: Akvaryumum hk. Görüşler

Kuru alan zemini halı kaydırmaz . Sabitlemek için döndürdüm dvd kabının arkasında bir bölme vardı oraya sıkıştırdım halkı kaydırmazın düşmemesi için . Isıtıcıyı şuan almadım yaz olduğu için oda sıcaklığında oluyor su . Isıtıcı lambam günde 10 saat çalışıyor . Kaplumbağalar çok sıklıkla kuru alana çıkıyor sanırım sıcaklığı uygun. İpek yapraklı bitkiyi petshop a bakmıştım plastik vardı almadım arıyorum onu hala.Şu anda filitreye tutunup ya da kuru alan rampasında uyuyorlar. Kan testi ikisini de yaptırdım ikiside dişi çıktı bu üzdü beni ben küçük olan erkek büyük olan dişi bekliyordum ama daha büyük bir akvaryum alınca erkek bir kaplumbağa da alacağım. Yemleri genelde kuru alana koyduğum için fazla çatışma çıkmıyor ikisi de yiyor. Devit3 ü daha küçüğüne sürmeye başlamadım ne zaman başlamalıyım sizce ? Bu arada akvaryumdaki su yeterli mi ?

Uvb kullanmıyorsanız devit 3 oral yolla verilmeli. Haftada bir kez bir yeme bir damla. Bu yemi suya atmadan doğrudan hayvanın ağzına uzatın. Suya dağılan vitamin etkisini kaybeder ve su yüzeyinde yağlı tabaka oluşturur. Buda su değerleri için olumsuz.

İki dişi gene kötü değil. İleride bir erkekle harem olur. Benim iki res erkek çıktı kara kara düşünüyorum :) stres an meselesi.

efe alıntıda sorun yok çalışıyor telden mi giriyorsun ?

akvaryuma silis kumda alırsan güzel olur. bu arada küçük 5 cm kabuk boyuna sahipse en az 4-5 aylıktır.

@AEK
Lambada uvb yok ama ben devit3 ü yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve hep sürerek derisine kullanıyorum sağolun artık oral yolla vereceğim . Aynen 2 dişi bir erkek güzel olacaktır :D . Ama şuan alamam akvaryum iki kaplumbağaya bile dar geliyor biraz daha zaman geçtiğinde alacağım düzgün bir akvaryum ve erkek bir kaplumbağa. Siz daha şansızmışınız 2 erkek :) Bu arada hiç firar denemediler kuru alandayken ama kapatacağım yanlarını 2-3cm. Bu arada su yeterli mi 2 kaplumbağa için ? Yaklaşık 80lt .

@cem

Silis kum almayı düşünüyorum da zaten akvaryum ufak biraz daha daraltmak istemiyorum yüzme alanını. Onun yerine küçük bir bitki alırsam aynı görevi görür mü ?

bitki boş tabanda güzel durmayacağı gibi devrilecektir de. silis kum hayvanlara gerekli bir ürün alt bağa ve deri değişiminde yararlı olduğu kadar sert yem yerken bir miktar kum yiyip midede parçalarlar.

@cem O zaman kum alacağım da bir sorunum daha var benim su zaten bulanık gözüküyor bir de kum alırsam daha bulanık olmazmı ?
Ben filitreyi günde 5 saat açık tutuyorum . Nedeni filitrenin akvaryum icin büyük olması kaplumbağlar filitre açıkken yüzemiyor acaba bundan mı bulanıklık ? Nasıl giderebilirim ?

Filtre temizlik görevini yapamıyor. Bu sebeple uygun hacime uygun filtre gerekir. 24 saat çalışmalı.
Kum suyu ilk konulduğunda 24 saat bulandırsada filtre bunu giderir.
Devit konusuna iyi değindik o zaman. Başka bir sebep için kabuğa uygulanırda deriye hiç aürmemeli.

24 saat full açık olursa tamamen berrak olur değil mi su ? Şu anda sadece dışkıları temizliyor ama idrarı temizleyemiyor su çok sarı ve bulanık yarın full açık tutsam berrak olur mu ?

İç filtre idrarı temizlemez. Ama 24 saat açık kalması gerekirki sarılığı veren diğer bir etken dışkı artıkları yem artıkları gibi unsurları tutsun. Ama amonyağı tutması için boşluk varsa iç filtreye biraz zeolit koyup bunu sağlamak mümkün. Ben eheim iç filtremde kullandım. Böylece su değişimi için zaman kazandım.
Bu akvaryumdaki suyu değişip filtreye zeolit ekleyip 24 saat döngüsüne geçildimi çok daha iyi olur.

Su hacmi, hayvan orani yani sayı ve boyut, filtre cinsi, kapasite ve temizlik kalitesi bu konuyu doğrudan etkiler.
İç filtre ve bu su hacmi ile bu kaplumbağalar için iki haftada bir 1/3 su değişimi ile aylık 2/3 su değişimi yeterli olabilir. Net değerlendirmeyi kirlenme oranı ve test kiti ile yapıp oran ve zamanı düzenleyebilirsiniz.

Dış filiteye bu akvaryumda geçmeyi düşünmüyorum da. Ne zaman yeni bir akvaryum almalıyım ? 1 sene daha idare eder mi bu boyutta akvaryum çünkü büyüyecekler ve o kuru alandan kaçmayı deneyeceklerdir söylediğiniz gibi.

hayvanlar 10 cm kabuk boyunu geçtiği anda yenilemelisin. ben bugün 110 lt'lik suyu olan akvaryumu komple yeniledim. kısmen yenileme yaptığım halde suya dikkat etmemiştim. yeşillik ve kurutulmuş yemler su düzenini bayağı bir bozmuş. bulanıklık hat safhaya gelmişti. mecbur kaldım. 5 damacana su yedi dipte bir miktar su bıraktım mecburi. bu işten karlı çıkan sucu ve kaplumbağalar oldu. bu açıdan dış filtrenin önemi daha anlaşılıyor. o olsaydı derdim olmazdı. şimdi almasan da yeniye geçişte mutlaka almalısın.

Dediğim gibi iç filtreye biraz zeolit koyup 24 saat çalıştımı verim bayağı artar.
Hayvanlar cem in dediği gibi 10 bilemedin büyük olan 12 cm olduğunda akvaryum i değişmeli. Yani su hacmi azalmamalı. Buda 6-8 ay alır.

Geri