Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryumum için fikirlerinizi/yardımlarınızı bekliyorum

kenco

Bronz 3 Üye
Merhaba..Yeni kurduğum akvaryum için doğrularımı ve yanlışlarımı öğrenebilmem adına fikre/bilgiye ihtiyaç duymaktayım.Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa mutlu olacağım.
Akvaryum 40x40 olup 2 adet kaplumbağa beslemekteyim.Küçük bir akvaryum olduğunun farkındayım fakat biraz daha büyüdüklerinde değiştireceğim.Bunun dışında su seviyesini daha fazla olmasını isterdim,aldığım akvaryumda camla ayrılmış kuru alan bölmesi olduğundan suyu daha fazla yükseltemiyorum.

mailto:/72qec0.jpg

mailto:/72qec0.jpg

mailto:/2n0u4v9.jpg

Aynı benim akvaryumumdan kuru alan için ayrılmış camlı bölge kullanılmıyor malesef kullanınca su seviyesi çok düşük kalıyor o akvaryumun 3 te 2 sinin dolu olması gerek kapluşların rahat yüzebilmesi için taşları petshop mu verdi acaba doğal taş değilse salınım yapar değiştirilmesi gerek silis kum çok daha faydalı olur suyu yükseltince de kuru alan ihtiyacı doğacaktır cd kabında yapabilirsiniz

Lamba normal mi uvb mi?

mailto:/forum/Konu-akvaryumumun-yeni-hali--9602.html
Burdan benim akvaryumuma bakabilirsiniz

Cvp: akvaryumum için fikirlerinizi/yardımlarınızı bekliyorum

Akvaryum çok kullanışsız. Yavru kaplumbağa için dahi en azından 20 cm su yüksekliği gerekir. Akvaryum suyu içerisindeki tüm taşları çıkartın. Bu iri taşlar aralarına yem ve dışkı artığı hapseder ve suyun çabuk kirlenmesi ile verimsiz filtrasyona sebep olur. Tırmanma rampasıda vernikli yada boyalı ise ki muhtemelen öyledir zararlı olur. Boyalı dekor ve taşlar hatta kumlar suya salınım yapar ve hayvanlar bu suyu içtiği için zararlıdır. Doğal ince sarı silis kum en ideal taban malzemesidir. Suyu yükseltip kuru alan yapmalısınız.

Kuru alan lambası soft 40-60 w olmalıki kuru alanı 31-33 derece yapsın.

akvaryumun boş köşesine başka bir kuru alan yapıp suyu yükseltebilirsin. şimdiki kuru alan da su dibinde kalır. taş konusunu emre anlatmış. o merdiveni çıkarıp yeterli alanda sağlamış olursun. ayrıca ısıtıcıyı cama alt yandan sabitle. hayvanlar çarpıp kaldırırsa hava teması patlamasına neden olup suya akım vererek ölmelerine sebebiyet verir.

Yorumlar için çok teşekkür ederim. İlk olarak akvaryumun içindeki taşları sarı silis kum ile degistirecegim ve rampayi kaldırıp su seviyesini yukseltecegim. Ve ısıtıcı ile ilgili bilgi cok iyi oldu zira kaplumbagalarımın zarar gormesi beni cok üzer.
Sanırım bu siteye daha cok zaman ayırmalıyım, ogrenecek cok şey var.
Tekrar teşekkürler..

rica ederim. yalnız şunu da belirteyim. en geç aralık gibi akvaryumu yenilemen gerekecek. hayvanlar büyüyeceği için daha fazla yüzecek alana ihtiyaç duyacaklar. bu da gelişimleri için gerekli bir zorunluluk.

Akvaryumun beni en az 1 sene rahat ettirecegini dusunerek 2 hafta once almıştım :) ama uyarıyı kesinlikle dikkate alacağım. Yalnız yeni akvaryum ölçüleri icin bilgi alabilirsem sevinirim. Şöyle bisey var ki evde şimdilik cok büyük bir alan kaplamasını istemiyorum.

İki kaplumbağa için geleceklerinide düşünerek 220 litre, hiç olmadı 150 litrelik bir akvaryum lazım. Yüzecekleri geniş bir alan ve kuru alanda rahatça ısı alabilecekleri halosoft lamba ( bunu bauhaus türü marketlerde ecolite 52 W halasoft ampul ile çözebilirsin 15 ile 20 cm arası uzaklık olması lazım kur alana) sağlıklı yaşamaları için önemli olacaktır. Kuru alanı su anki akvaryumunda cd kabı le yapabilir, yada turtle bank small ( mailto:/images/Categoryimages/normal/p-36210-48466-reptile.jpg mıknatıs lı olduğu için akvaryum camına yapıştırabilirsin) suyu full seviyesine yakın kullanabilirsin. ısıtıcı konusunda cem abiye katılmamla beraber derece ile ölçüyormusun ? su ısısını kontrol babında (26 - 30 c arasında tutmaya çalışırsın) ve uvb lambamı seninki bilemedim eğer değilse güneşe hergün çıkartmak yerine uvb lamba temin etmelisin devit 3 vitaminleri ve kabuk gelişimleri için. Yada uzun süreli olmamakla beraber idarelik eczanelerden devit 3 damlası kullanabilirsin ama dediğim gibi kısa zamanl çözüm bu. Kafan takılan konularda forum sana zamanlar yardımcı olacaktır. Selametle

acele etme uygun konum bulacağın bir yerin kenar ölçülerini al. ona göre uygun bir ölçü verelim. normal olarak evladiyelik bir akvaryum için kaplumbağa başına 100 lt su lazım. ve eni mutlaka minimum 40 cm olmalı ki büyüdükleri zaman rahat manevra yapsınlar. yükseklik ise iç kuru alan nedeniyle en az 50 cm olmalı. çünkü hayvan büyüdükçe kuru alandan kaçma ihtimaline karşı suyu azaltmak durumunda kalacaksın.

veya şöyle bir şeyde olabilir. geri iade edip daha uygun bir ara geçiş akvaryumu da alabilirsin. diğer ekipmanlar sabittir. değişeceklerin ısıtıcı ve filtre olacaktır.

@bumble bee evet uvb lamba kullanıyorum. Derecem de var.Ayarlanabilir değil fakat şimdilik sorunum yok gibi 28 c lerde tutuyor.

@cem dediginiz gibi simdilik yukarıdaki uyarıları dikkate alıp once kaplumbağalar için daha yaşanılır bir ortam hazırlayacagım. Yil sonuna dogru ise yeni akvaryum edinecegim.

Çok teşekkürler..

Arkadaşlar gerekeni söylemiş. Akvaryum yeniliği kış başında iyi olur.

Esas konu orada bir lamba var sanırım ve oda uvb. Herkesin zar zor aldığı lambayı almak çok iyi olmuş. Ama daha önemli durum olan kuru alan ısısı. Uvb lamba ısı vermez. Bu sebeple kuru alan ısıtma lambasıda gerekir. Emin in söylediği ampulü alıp ikinci bir mandallı lamba ile ısı sağlanmalı. Bu lambada yani uvb günde 6 saat gün ortası dışında yanmamalı. Alırı doz meydana gelir. Isınma lambası ise sabahtan akşama sabit 10-12 saat yanmalı.

İyi akşamlar ..

Daha önceden edindiğim bilgilere istinaden artık yeni akvaryum edinme zamanının geldiğine inanıyorum.

2 adet kaplumbağam için belki optimum ölçüyü yakalayamayacak olsam bile onları mümkün oldugunca rahat ettirmeyi diliyorum.

Kafamdaki ölçü 100x50x50

Bakırköy de ikamet ediyorum ve yakınımda nereden tedarik edeceğimi bilemiyorum.

Biraz araştırma yaptım, fakat tavsiyesi olan bi arkadaş varsa içim daha rahat bir şekilde sorunumu çözebilirim

Yardımlarınızı bekliyorum

100*50*50h iki kaplumbağa için ideal ölçü ama 100*50*60h içe konulacak kuru alan için daha uygun. cam kalınlığını 10 mm yaparsan tadından yenmez. istanbul eşrafı akvaryumcu konusunda bilgi verebilir. benim hatırladığım mas akvaryum var.

50h ile 60h arasında kararsızım zaten

Bilgi için teşekkürler.

Cem in önerisine katılıyorum. Yükseklik 60 cm olursa hayvanlar tam boylarına ulaşınca dahi iyi iş görür. Cam kalınlığıda 10 mm güzel olur.

İstanbul da ben mas akvaryuma yaptırdım. Benim sistemleri inceleyip bu ölçülerde böyle yaptırmak istiyorum diyebilirsiniz. Bunun avantajı ben üste kuru alan yaptırdığım için su hacmini ufak bir kaçış boşluğu bırakarak tam kullanabiliyorum. Mas akvaryum bu konuda deneyimli ve iyi iş çıkarıyor. Mobilya alt demir destekli dolap falan herşeyi ile tam yapılabilir. Yeri anadolu yakasında ama eve teslim yapıyorlar. Ama o kadar teferruata gerek yok ben kuru alanı başka türlü yaparım falan derseniz avcılara gelmeden akvaryum dizayn merkezi var. Ben oraya hazır aldığım akvaryumun dolabımı yaptırmıştım. Buda iyi firma ama dediğim gibi kuru alanıda tek seferde yaptırıp aradan çıkarmak için mas öneririm.

İnternetten mas ı inceledim.İşlerinde usta oldukları çok belli lakin fiyatlar yüksek gibi.Yani derdim fiyattan öte tabiri caizse kazık yememek.Kuru alanı da dahil olmak üzre önümüzdeki hafta fiyat isteyeceğim.

İlginiz için teşekkürler.

Aynı akvaryum için her iki yerede fiyat sorun. En iyisi karşılaştırma yapmak.

Dizayn akvaryumuda arayın derim ama orası daha pahalı ve ciddiyetsiz gelmişti bana.

Geri