Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumum LAMBASIZ KALDI!

kapus67

Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2016
Mesajlar
5
Merhabalar.
Geçtiğimiz günlerde küçük kapta beslediğim kaplumbağamı büyük akvaryumuna taşıdım.
Isıtıcısını,filtresini,silis kumunu,kuru alanını da yaptım.Fakat kuru alanı aydınlatacak ve ısıtacak lamba bulamadım bir türlü.Zonguldak'ta yaşıyorum her yeri dolaştım bir türlü uygun bir şeyler bulamadım.Akvaryumun fotoğrafını atacağım lütfen bana fikir verir misiniz? İnternetten de alabilirim link atabilirseniz veya bir mağazaya yönlendirirseniz.Şimdiden Teşekkürler.  

mailto:/lE6D4b.jpg

mailto:/Y479dl.jpg
 
Cvp: Akvaryumum LAMBASIZ KALDI!

Isıtıcının bir kısmı dışarıda kalmış,tehlikeli olabilir biraz daha yükseltebilirsiniz suyu, rampayı kayayla yapmak yerine cd kabından vs. bişeyler hazırlayabilirsiniz eğimli,kaya da suyun içinde dinlenme noktası olur.

http://www.hepsiburada.com/ecolite-halosoft-enerji-tasarruflu-akkor-halojen-ampul-52w-soft-p-HRDYA55SFT52WE27?magaza=%C3%96zden%20Elektrik&id=123&utm_source=email&utm_medium=siparis&utm_campaign=urun&utm_content=pazarlama&utm_term=kategori-genel&wt_em=siparis.pazarlama.kategori-genel.urun&

Ampül olarak üstteki,

mailto:/ofis-kirtasiye/kiskacli-masa-lambasi-241502122

lamba olarakta bu önerilmişti ikisini de bu linklerden aldım gayet güzeller.
 
Lamba olarak bu da var. Fiyat zamlanmış.
mailto:/forum/konu-ucuz-mandalli-lamba.html

Isıtıcıyı üst plastik kısmın altına kadar su ile doldur orada min ya da max çizgisi vardır. Camın hava teması patlamasına neden olur.

İç filtrede tam su içinde olmalı motoru soğutan sudur. Aksi halde yakarsın. Ayrıca yazın su 35 dereceye çıkmasın. Bu derecede motor yine yanar.

Şelale aparatının ucundaki tapayı çıkar su oradan daha tazyikli çıkar ve diğer uçtaki kiri sirkülasyon yaparak döndürür.
 
Cvp: Akvaryumum LAMBASIZ KALDI!

cem' Alıntı:
Lamba olarak bu da var. Fiyat zamlanmış.
mailto:/forum/konu-ucuz-mandalli-lamba.html

Isıtıcıyı üst plastik kısmın altına kadar su ile doldur orada min ya da max çizgisi vardır. Camın hava teması patlamasına neden olur.

İç filtrede tam su içinde olmalı motoru soğutan sudur. Aksi halde yakarsın. Ayrıca yazın su 35 dereceye çıkmasın. Bu derecede motor yine yanar.

Isıtıcı mevzusunu anladım.Peki filtreyi de tamamen suyun içine mi sokmalıyım onu anlayamadım.Bir de hayvan hiç yüzmüyor full uyumaya başladı suya koyunca da hemen adacığa çıkıp uyuyor orda hiç suya girmez oldu 24 saatin 23'ü kuru alanında geçiriyor tembelleşti birden bire.Acaba dizaynda mı hata var kuru alanı da değişsem mi?
 
Tam su içinde olacak hatta öyle yap ki hayvan üstüne çıktığında gövde su içinde kafa su dışında olsun. Böylece geceleri üşümeden uyuyabilir.

Kuru alanda lamba olmadığı halde çok duruyor ise ya su içi tutunacak yer bulamıyor ki yavrular çabuk yorulur. Bu sebeple tutunacak tünek olmalı. Yada su istenilen sıcaklıkta değil. İç derece ile net ısıyı bulmalısın. Su 27-28 derece olmalı. Lambayı bir an önce temin et hayvan üşütebilir. Ve son sebep ise hastalığa bağlı halsizliktir. Yüzmek istemez iştah kapanır.

Yem olarak sera raffy P ve raffy I (gammarus) yeterli.
 
Hayvan tek ve yeni ortama girmiş. Ortamdan tedirgin olmuş olabilir. Bu durum zamanla düzelir
 
Ampül olarak önderdiğiniz UV de olması gerekmiyor mu ??? Yani güneş ışığından faydalanamadığı zaman kullacağımız cinste olması gerekmiyor mu ?

Bende yeni başlıyacağım, yardımcı olurmusunuz ?
 
Uva ampuller metabolizmayı harekete geçirip canlandırmaya; uvb ise vücudunda D vitamini sentezlemesine yarar.

Sadece uva olanlar ısı verir. Bu ısıtma lambası gibi 12 saat yanar. Yalnız fazla ömürlü değildir çabuk patladığı için yenilemede maliyeti yüksektir.

Uvb ve uva + uvb içerikli ampuller ısı vermez ısıtıcı lamba ile takviye yapılması lazımdır. Uvb içerikli ampuller yazın 4 saat kışın 3 saat yanarlar. Bu ikisi bir arada olanlar daha dayanıklıdır. Pahalı gözükse de uva ile kıyaslama yapıldığında ucuza gelir.

İkisi bir arada olup ısı veren bir ampul var ama o çok pahalıdır. 200-300 tl aralığında.

Exo terra uvb 100 fiyat olarak en uygunu yarılanma ömrü 1 senedir.

Namiba marka ise yaklaşık 10 sene gider ama artık türkiyeye gelmiyor. Yine de bir araştır. Belki bulabilirsin. Uvb 5.0 olanlar kaplumbağalara uygundur. 2.0 düşük 10.0 ise çöl hayvanları içindir.

Bu ampuller pahalı olduğu için ekipmanlarda en son alınmasını öneriyorum.

Isıtma lambası öncelikli ve zaruri. Pencere arkası güneşin ısıtma lambasından farkı yok. Dışarı çıkarılsa getirisinden çok götürüsü var. Hayvan hasta olabilir, güneş çarpabilir veya kuş kapabilir.

6 cm kabuk boyunu geçmek kaydıyla eczaneden devit alınıp üç aylık bir süreçte haftada bir damla verilir. 12 cm sonrası iki damla. D vitamini yapay yolla alındığı için yağ doku ve karaciğerde birikir. Vücuttan doğrudan atılmaz. Kalsiyumun atılmasını önleyip bağlanarak harcanır. Aşırı yükleme hayvana zarar verir. Bu 3 aylık süreç uv ampul alınması için süre tanır. Tabi imkanı olan arkadaşlar doğrudan uv ampul alabilirler.
 
Geri
Üst