aytekingoksoy
Platin 4 Üye
Merhaba arkadaşlar foruma girmeyeli uzun zaman oldu. Bir sorunla karşılaştım sizin fikriniz benim için önemli olduğu için paylaşmak istiyorum. Öncelikle sorunum akavaryumumum altındaki mdf nin sol tarafı yaklaşık 40 cm şişti 2-3mm kadar yani akvaryumun sol tarafı yukarda ortası boş sağ taraf zeminde. ara boşta kalıyor. resimlerle ayrıntılı paylaşacağım. 150x60x60 10mm akvaryum. Araya kağıt katlayıp koydum bi nevi destek için ama heralde 1 yıldır böyle yeni farkettim yada birden şişti anlamadım. Hatırlamıyorum yada farketmedim. Şimdi resimlerle adım adım 
Bu önce akvaryumun uzaktan hali
mailto:/82l3jW.jpg
Evet akvaryum sumplu bi akvaryum olduğundan fakat sump biraz pahalı olduğundan eniştemin verdiği hediye dış filtre kullanıyorum öğrenci evi falan oluncada çarşaf sermek gayet normal oluyor öyle mobilyalarla uğraşamam öğrencinin halini öğrenci olan bilir
Gelelim yakın plana
mailto:/P65AL6.jpg
bi 20 cm daha sağa kayalım
mailto:/r8gaWz.jpg
bi 20 daha ilerleyelim
mailto:/aMoAJR.jpg
ve sonrası böyle düz devam ediyor açıklık kapanıyor. Aman ha alttakine bakamyın o mdfnin altı üst taraf akvaryumla temas eden yer önemli. bi 10 cm daha gidersek akvaryumla mdf arasında 1-2 mm boşluk var işte bötyle 60 cm devam edip geri 50 cm tekrar oturuyor. Demek istediğim arasına karton falan katlayıp koydum azda olsa destek olsun diye. Fakat çokmu sağlıksız her an patlayabilirmi. Kafamdaki çözüm önerisi
1- Tüm suyu boşalt ( süre önemli değil)
2- Kumu boşalt ( aşırı yorucu )
3- git 150x60 strafor kestir ( nerden bulcam ayrıca bulsam bile sağ salim getirecek aracım yok metro metrobüsde o kesin kırılacak )
4- altına ser silikonla mdfye
5- akvaryumu üstüne koy
6- kumu tekrar koy su doldur diz iş tamamdır
Fakat benim sorum şu bu bi sıkıntı yaratırmı ortadan patlama riski çok fazla varmıdır. Ayrıca kaplumbağamın kabuğu baya beyazlıyor resimlerden anlarmısınız uzaktan biraz ama belki farkedersiniz. Yakın resminide çekip atabilirim. sırt kenarlarında beyazlama oluyor. Anlamadığım millet bakmıyor bile dandik mama falan veriyor ısıtıcı yok vs yok hayvanın kabuğu yemyeşil gayet düzgün görünüyor belki iç organları kötü ama. Benimkinin dışı insanı üzüyor bi sorunu varmış gibi kabuğu beyaz. Kazıyorum gelmiyor. Fırçalıyorum çıkmıyor. Bu arada benim kaplumbapa 7-8 aydır neon zebra ve lepisteslerle yaşıyor alıştı sıkıntı olmuyor
mailto:/nmADrM.jpg
Buda evin bi diğer prensesi duruşunu sevdiğim
mailto:/0N7ZER.jpg
Bu önce akvaryumun uzaktan hali
mailto:/82l3jW.jpg
Evet akvaryum sumplu bi akvaryum olduğundan fakat sump biraz pahalı olduğundan eniştemin verdiği hediye dış filtre kullanıyorum öğrenci evi falan oluncada çarşaf sermek gayet normal oluyor öyle mobilyalarla uğraşamam öğrencinin halini öğrenci olan bilir
Gelelim yakın plana
mailto:/P65AL6.jpg
bi 20 cm daha sağa kayalım
mailto:/r8gaWz.jpg
bi 20 daha ilerleyelim
mailto:/aMoAJR.jpg
ve sonrası böyle düz devam ediyor açıklık kapanıyor. Aman ha alttakine bakamyın o mdfnin altı üst taraf akvaryumla temas eden yer önemli. bi 10 cm daha gidersek akvaryumla mdf arasında 1-2 mm boşluk var işte bötyle 60 cm devam edip geri 50 cm tekrar oturuyor. Demek istediğim arasına karton falan katlayıp koydum azda olsa destek olsun diye. Fakat çokmu sağlıksız her an patlayabilirmi. Kafamdaki çözüm önerisi
1- Tüm suyu boşalt ( süre önemli değil)
2- Kumu boşalt ( aşırı yorucu )
3- git 150x60 strafor kestir ( nerden bulcam ayrıca bulsam bile sağ salim getirecek aracım yok metro metrobüsde o kesin kırılacak )
4- altına ser silikonla mdfye
5- akvaryumu üstüne koy
6- kumu tekrar koy su doldur diz iş tamamdır
Fakat benim sorum şu bu bi sıkıntı yaratırmı ortadan patlama riski çok fazla varmıdır. Ayrıca kaplumbağamın kabuğu baya beyazlıyor resimlerden anlarmısınız uzaktan biraz ama belki farkedersiniz. Yakın resminide çekip atabilirim. sırt kenarlarında beyazlama oluyor. Anlamadığım millet bakmıyor bile dandik mama falan veriyor ısıtıcı yok vs yok hayvanın kabuğu yemyeşil gayet düzgün görünüyor belki iç organları kötü ama. Benimkinin dışı insanı üzüyor bi sorunu varmış gibi kabuğu beyaz. Kazıyorum gelmiyor. Fırçalıyorum çıkmıyor. Bu arada benim kaplumbapa 7-8 aydır neon zebra ve lepisteslerle yaşıyor alıştı sıkıntı olmuyor
mailto:/nmADrM.jpg
Buda evin bi diğer prensesi duruşunu sevdiğim
mailto:/0N7ZER.jpg