Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryumuma kuru alan yaptım ama bizim veled sudan çıkmıyor..

duyguserdar

Bronz 1 Üye
Katılım
4 Ocak 2010
Mesajlar
100
merhaba arkadaşlar.. 4 gün önce aldığım kablumbağamı ilk gün saçma bi kapta tutmak zorunda kaldım.. sonra akvaryum aldım sonra taş ve bitki aldım sonra lamba aldım dün akşam da son düzenleme olarak kuru alan yaptım.. kuru alan yaptığımdan beri kuru alanla suyun arasında duruyor kafası dışarda kabuğu ve vücudu içerde..

kabuğunn yumuşamasından korkuyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.. elimle ışığın altında tutuyorum bırakır bırakmaz hışımla suya geri koşturuyor.. yardımlarınızı bekliyorum.. mailto:/img709/6945/bs100060106143015.jpg

mailto:/img693/8499/bs100060106142703.jpg
 
merak etmeyin.daha çok yeni o yere.alışacaktır zamanla.elinize almanızı pek önermem size alışana kadar.
 
kaplumbağamı kuru alanda görebilmek için saklanmam gerekiyor :D sabah yemini verip gidiyoruz öğlen eve geldiğimizde genelde kuru alanda tamamen kurumuş şekilde buluyorum. onun içinde gizli gizli bakmam gerekiyor. resmen casusluk oynuyoruz evde :) fark ederse suya atıyor kendini.

birde lambanız kuru alana çok yakın gibi geldi, çok az daha uzaklaştırabilirsiniz.
 
lambayı uzaklaştırdım teşekkürler.. final dönemim olduğu için sürekli edve ve onunla aynı odadayım.. arda çıksam daha mı iyi olur yanii..belki ben çıkarsam çıkar kuru alana??
 
bunlara pek gerek yok inanın zaman içinde size alışcaltır:) benim gügü ilk geldiğinde yem bile yemiyordu doğru düzgün hiç bir sağlık sorunu olmamasına rağmen çok garip bir kaplumbağaydı.. sonra belkide yalnızlıktır diyerek yavru bir kaplumbağa daha aldım, ve aldığım kaplumbağa çok çok aktif hareketliydi, gel zaman git zaman bu hareketli kaplumbağa pasifleşmeye korkaklaşmaya başladı ama tam tersine gügü çok hareketli korkusuz bir kaplumbağaya dönüştü :) ... Gügünün benim için çok ayrı bir yeri vardır, bir zamanlar ben odadayken kuru alana bile çıkmaya korkan gügü daha az önce yemi elimden kapmakla kalmayıp ön ayaklarını parmaklarıma dokundurup destek alarak yemini parçaladı ve bana yine tutunacak alan muamelesi yaptı .... :) gügü yedi aydır benim başucumda ..
 
sanırım bana alıştı.. elime gelmekten korkmuyor. önce çeknse de elimden yem de yiyor ama kuru alana 5gündür hiç çıkmıyor(alalı 5 gün oldu) hastalık kapıcak diye korkuyorum..
 
Kaplumbağayı alalı 5 gün olduysa çok normal.Siz çıkabileceği bir kuru alan yapın 33 derece olsun o rahatlıkla çıkar.
 
Evet kuru alanın sıcaklığı önemli bir etken, mutlaka termometre ile kontrol edin uygun sıcaklıkta olup olmadığını. Sürekli yanında durmanızın pek bir etkisi olmaz şu an zaten alışma döneminde, bir kaç güne daha da alışıp kuru alana da çıkmaya başlayacaktır merak etmeyin. Kuru alana uzun dönem çıkmazsa yani kuru alan olmazsa akvaryumda ve sürekli su içinde kalmak zorunda kalırsa o zaman mantar, yumuşama gibi durumlar görülebilir, 5 günde herhangi bir sorun olmaz o konuda içiniz rahat olsun. Kuru alanınız uygun şartlara sahipse yakında çıkmaya başlayacaktır alıştıkça, finallerinizde de başarılar bu arada.
 
çok teşekkür ederim.. umarım kuru alanı kullanmayı da öğrenir :) kenarından tutunup uzaktan izliyor sadece ama cesaret edip çıkamıyor sanırım.. havalar güzel olsa parka filan götürücem güneşlensin diye ama donar bu soğukta benim manyakcan :)ayrıca finallerim konusunda iyi dileklriniz için de çok teşekkürler..
 
Sakın haaa... Kaybedersiniz parkta, ve de rüzgardan etkilenir vs.. Hiç denemeyin hiçbir zaman.. Suya çıkmamasından korkmayın şimdilik.. Alışınca çıkar.. İlk başlar garipser ama sonra vazgeçilmez bir alana dönüşür kuru alan... Korkulması gereken asıl şey kuru alana çıkıp suya hiç inmemesidir... Akvaryumunuzda filtre yok gibi duruyor.. Filtreniz olması da olası hastalıkları önleyecek ve suyun temiz kalmasını sağlayacaktır.. KAplumbağalar tek başlarına balıkların altı ayda kirlettiği yeri bir ayda kirletebilir... Hem çok hareket hem yem hem kaplumbağanıun atıkları vs... Akvaryumu çok kirletirler ve filtre şart... Sizi takdir ediyoru.. ÇÖünkü çoğunluk uzun bi r süre kapta baktıktan sonra hastalanınca kafalarına dank ediyor veya hiç almayanlar bile var.. Ben bile akvaryum aldığımda Cahide neredeyse ölüyordu da zor kurtararak akvaryuma geçirdim ve boy attı..

Kuru alan 32-33 derese olursa çıkacağından eminim.. Isıtma lambasını öyle pek uzaklaştırmanıza gerek yok.. Elinizi lambanın altında tutun kuru alana değdirerek.. Elinize hafif bir sıcaklık gelince olmuş demektir... Kuru alana çıkmama nedenleri soğuk olmasıdır.. :)
 
kuru alanım gayet sıcak aslında. filtre konusunda da haklısınız hafta sonu halediyorum o problemi de.. yani hiç bi şekilde kuru alana çıkmıyor şimdilik.. bende kuru alanın kenarlarına çit görevi görücek birşeyler koyup zorla çıkardım bu gün ve geine gerine ısındı bi yarım saatt.. sonra serbest bırakınca suya atladı yine..
başka bir sorunum da kuru alana çıktığı anda kaka yapıyor. sudayken yapamıyr olma olasılığı var mı?? ya da korktuğu için mi öyle :)
 
Korktuğu için öyledir endişe etmeyin bu yüzden ve zorla tutmanıza gerek yok bir önceki konunuzda da yazdığım gibi kendisi alıştıkça çıkacaktır kuru alanınız gerekli şartlara da sahip olduğuna göre. Rica ederim :)
 
bir kere akvaryumunuz çok bulanık.ufak bir filtre alırsanız iyi olur.ayrıca kaplumbağada yeni alınmış ve alışma döneminde.bir süre sonra alışır.
 
Cvp: akvaryumuma kuru alan yaptım ama bizim veled sudan çıkmıyor..

Akvaryumuma 2 adet derece aldım (eminemre'nin tavsiyesi üzerine) biri kuru alan için ve dieri suyun altı için.
suyun içindeki derece tam ısının 28 olduğunu gösteriyor.
suyun dışındaki derece ise gündüzleri 26-27 akşam ise doğal gaz peteklerininde yardımı ile 30-31 derece oluyor.
Kaplumbağalarım genellikle suyun içinde taşların arasında yem arıyor,taşları kaldırarak altlarına giriyor(sanırım orada uyuyorlar:D) ve çok yaramazlık yapıyorlar.gece uyurken 1-2 defa denk geldi kuru alana çıkmaları.
sizce kuru alandaki ısı yeterlimi?
 
Cvp: akvaryumuma kuru alan yaptım ama bizim veled sudan çıkmıyor..

Kuru alanın sıcaklığı eğer sudan yüksek olmazsa kuru alana çıkmaz. Çıkarlarsa da hasta olurlar. Kuru alanın sıcaklığı 32-35C derece olması normal. Bunu da kalorifer yada oda sıcaklığı ile sağlayamazsınız. Kuru alanın üstüne tutulmuş 25-40 wattlık ısı yayan bir ampül mutlaka gereklidir. En kısa sürede temin ederseniz bir masalambasına da takabilirsiniz illa özel bir lamba gerekmiyor çıkıp güneşlendiklerini görebilirsiniz :)
 
Geri
Üst